Ваше місто
Ваше місто
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Як вибрати каблучку для заручин?

Традиція робити пропозицію руки і серця і дарувати нареченій каблучку сягає корінням в давнину. Тоді заручна каблучка демонструвала батькам нареченої матеріальний добробут нареченого, що дозволяє піклуватися про майбутню сім'ю, а також символізувало нескінченність кохання двох сердець. 


 

Дівчата з особливим нетерпінням чекають на пропозицію руки і серця, надають особливого значення дорогоцінному подарунку. Спогади про цю подію залишаються в пам'яті і дівчат, і чоловіків на довгі роки, а саме кільце часто сімейною реліквією передається наступним поколінням. 

Сьогодні ми розповімо, як вибрати кільце для заручин і на що варто звернути увагу.  

Що таке каблучка для заручин і як її носити?

Заручини – одна з найкрасивіших традицій, згідно з якою чоловік робить коханій пропозицію стати його дружиною, подаючи в подарунок заручну каблучку. Прийняття дівчиною подарунка означає її згоду для чоловіка. Для жінки ж обручка – це показник серйозності намірів обранця.

В Україні каблучка для заручин заведено носити на безіменному пальці правої руки. Після заручин каблучка прикрашає руку нареченої до самого весілля, і в день весілля змінюється на обручку. Часто жінки продовжують носити заручну каблучку, поєднуючи її з обручкою, якщо обидва кільця поєднуються стилістично.

Як виглядає каблучка для пропозиції руки та серця?

Традиційно це каблучка з благородного металу з дорогоцінним каменем. У класичному варіанті це золото з діамантом. Кільця для заручин можуть бути виконані з білого, червоного або лимонного золота. Також популярні вироби зі срібла.

Проте існування традиційного варіанта каблучки не диктує свої правила. Орієнтуватися насамперед варто на стиль самої дівчини. Яким каменям і металам вона віддає перевагу? Яку форму прикраси носить? Варто заздалегідь продумати колір металу. Якщо обручки будуть золотими, то і заручну краще купувати із золота на випадок, якщо дівчина почне носити їх разом.

Говорячи про модні тенденції, популярністю користуються і заручні каблучки в класичному стилі, і оригінальніші моделі. Найкращим орієнтиром у цьому питанні буде індивідуальний стиль вашої обраниці та ваші власні уподобання.

Як вибрати каблучку для заручин, яка точно сподобається дівчині?

Насамперед, пам'ятайте, що цей подарунок – дуже особлива прикраса. Атмосфера, в якій він буде подарований, емоції від події, ваші слова та сама каблучка – те, що запам'ятається обом на довгі роки. Тому варто поставитися до пошуку такої ювелірної прикраси особливо уважно.

1. Стиль
Насправді ніхто не може знати про смаки і уподобання вашої дівчини краще за вас. Отже саме ви можете визначити подарунок, який вона високо оцінить. Які прикраси вона зазвичай має? Класичні чи незвичайні та оригінальні моделі? Срібні чи золоті? Діаманти чи фіаніти? Якщо ви все ж таки в розгубленості і не знаєте, віддасть перевагу вона класиці або сучасному шику, просто поспостерігайте за нею, попросіть ненароком про її уподобання. Головне, що вам необхідно знати – улюблений метал та його колір, вигляд каменю, кількість каменів: один або розсип, стилістика виконання прикраси. Маючи хоча б приблизні дані щодо цього, ви з легкістю підберете те, що потрібно.

2. Родзинка
Ваша пара та її історія кохання – особливі. Нехай обручка відображає цю неповторність. Такою родзинкою моделі каблучки може стати розсип дрібного каміння, оригінальне огранювання, яскравий колір головного каменю або, можливо, гравіювання на внутрішній стороні каблучки. Такий подарунок стане ще особистішим і особливішим.

3. Розмір
Якщо ви вже говорили з коханою дівчиною про весілля, немає нічого кращого, ніж разом відвідати ювелірний магазин та переглянути красиві каблучки, поміряти розміри пальців тощо. Дівчину напевно потішить такий візит, а вам він принесе багато корисної інформації, яка стане у нагоді під час покупки.
Якщо ж ви плануєте залишити свої наміри в секреті та зробити сюрприз, то попросіть подругу вашої дівчини, яка не видасть вашу таємницю, дізнатися про розмір пальця обраниці та поділитися цією інформацією з вами. Ще один схожий метод – попросити подругу допомогти вам обрати каблучку.
Є один ще більш хитромудрий прийом: поки ваша кохана спить, обв'яжіть безіменний палець правої руки мотузкою, і зріжте її за розміром. Зніміть мотузку і по ній виміряйте розмір каблучки.
Зрештою можна приміряти каблучку і на палець руки іншої дівчини, проте врахуйте, що такі виміри можуть бути не зовсім точними. У більшості людей права рука від лівої трохи відрізняються за розміром, тож розраховувати, що каблучка точно підійде, не варто.

4. Гідний вибір
Прекрасна золота каблучка, інкрустована великим дорогоцінним каменем по центру, не залишить байдужою жодну наречену. Намагайтеся підібрати максимально гідний подарунок.
Рекомендуємо вам вирушити до ювелірного магазину для того, щоб визначитися з вибором. Там ви зможете побачити весь асортимент, поспілкуватися з консультантом, який допоможе придивитися ідеальний подарунок для вашої другої половинки, а також дізнатися вартість та вибрати найбільш зручний спосіб оплати.
У KSD AURUM гідну каблучку можна вибрати на будь-який смак та бюджет. З нею ви зможете створити незабутню подію, яка стане новою сторінкою у вашій історії кохання.
Що стосується бюджету, рекомендація у виборі обручки проста: даруйте обручку, яка, на вашу думку, сподобається вашій коханій і яку ви об'єктивно зможете собі дозволити. Безперечно, кільце має бути з дорогоцінного металу, але тільки вам вибирати: із золота або срібла; з дорогоцінним каменем або напівдорогоцінним.

Чекаємо на вас у фірмових магазинах KSD AURUM у вашому місті.

Даруйте найкращі враження з KSD AURUM!



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд