Ваше місто
Ваше місто
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
shop@aurum.in.ua Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Зберігання коштовностей: основні правила

Грамотна організація місця для утримання ювелірних виробів дозволить захистити їх від впливу негативних факторів і милуватися прекрасним зовнішнім виглядом протягом тривалого часу. Для кожного примірника необхідний особливий підхід. Розглянемо, як легко знаходити потрібну пару сережок і обмежити себе від розплутування ланцюжка, що зав'язався у вузол.

Універсальні стандарти

Перш за все варто провести ревізію всіх аксесуарів. Розділити біжутерію та вироби із золота і срібла. Скласти окремо каблучки, сережки, намиста і ланцюжки. Єдині рекомендації, які дозволять зберегти приголомшливий зовнішній вигляд прикрас:

  • Уникайте механічних пошкоджень. Ідеальним варіантом буде окреме зберігання кожного аксесуара.
  • Класична шкатулка забезпечує найкращі умови. Прохолодне темне місце – основна вимога для будь-яких моделей.
  • Уникайте контакту з водою. Волога руйнівно впливає як на дорогоцінні метали, так і на вставки.
  • Виділіть шкатулку для біжутерії. Таке рішення виключить зміну кольору матеріалів, яке може виникнути при їх взаємодії.
  • Ліки, косметика, побутова хімія – табу. Ці речовини провокують появу чорних плям.
  • Один раз на рік проводьте чистку за допомогою професійних засобів догляду за ювелірними виробами.

Повсякденні аксесуари краще розмістити під рукою, щоб скоротити час на пошуки. Для таких цілей підійдуть підставки або дисплеї. Біжутерія більш стійка до впливу повітря, а золото і срібло краще зберігати в скриньці для ювелірних прикрас. При цьому різні метали не розташовують разом. При такому сусідстві вони втрачають привабливість і починають тьмяніти.

Як підтримувати первісний вигляд золотих і срібних коштовностей

Головна умова – забезпечити сухе і темне місце, яке буде стійким до перепадів температур. Зайве тепло і холод завдають шкоди будь-яким виробам. Каблучки, сережки, брошки прекрасно будуть почувати себе в полотняних мішечках. Упорядкувати всю колекцію допоможуть органайзери для прикрас. Відділення з валиками, подовженими секціями, підставками дозволяють розташувати різні моделі в одному місці. Не рекомендуються картонні коробочки. Сірка у складі може вступити в реакцію з металом. Золото любить повітря, тому не потрібно застосовувати поліетиленові пакети.

Для срібла підійде скринька для прикрас, яку варто розташувати подалі від сонячних променів і нагрівальних приладів. У такій атмосфері окислення металу сповільниться, благородний холодний блиск і краса збережуться надовго. Важливо, щоб ємність була дерев'яною, оскільки цей матеріал притягує вологу. Срібні аксесуари темніють при взаємодії з киснем, тому їх зберігають у зіп-пакетиках.

Особливий підхід до коштовностей зі вставками

Всі камені необхідно утримувати окремо один від одного. Це захистить їх від механічних пошкоджень і забезпечить оптимальні умови для кожного мінералу. Перли дуже крихкі і ніжні, тому вибирайте шкатулку для ювелірних виробів з оббивкою з велюру, бавовни або шкіри. Не використовуйте поліетиленові пакети. На відміну від перлів, бірюза і опал можуть зіпсуватися від сільної сухості. Бірюза може міняти відтінок, може позеленіти. Ідеальний мікроклімат допоможуть створити щільні пакетики.

Камінню протипоказана морська або хлорована вода. Знімайте прикраси під час занять спортом, водних процедур, домашньої роботи. Щоб організувати компактний і при цьому ізольований простір, можна купити шкатулки для прикрас з перегородками і відділеннями, в яких знайдеться місце для всієї колекції. Додатковий плюс – економія часу на пошуки потрібної речі серед інших. Досить відкрити скарбницю і відразу ж взяти улюблену підвіску або браслет.

Де розмістити колекцію

Простір для утримання каблучок, сережок, ланцюжків може виступати не тільки ємністю для зберігання, але й елементом декору приміщення. Наприклад, якщо ви любите посуд, можна використовувати чашки, соусники, блюдця. Розсортуйте аксесуари і поставте ємності на туалетному столику, комоді або інших меблів. Спробуйте створити унікальну стійку своїми руками. Для цього можна пристосувати будь-які побутові речі: рамки для картин, вішалки та навіть пляшки.

Популярні класичні ідеї розміщення:

  • Шкатулка. Найбільш зручні в експлуатації моделі з кількома ярусами і відсіками різної форми. Важливо, щоб усередині була м'яка оббивка.
  • Коробочки для прикрас. Красиві упаковки від подарунків або спеціальні бокси.
  • Ящики з роздільниками. Встановлюються у висувні полки комода. Також можна розташувати в шафі або вбиральні.
  • Мішечки. Хороший спосіб індивідуальної упаковки сережок або каблучок.
  • Підставки. Сучасний і креативний підхід. Деревця, сердечка, клітини для пташок, геометричні фігури – кожна дівчина може вибрати варіант до душі.

Якщо ви не хочете ховати красу за дверцята, зверніть увагу на різні тримачі та гачки. Міні-стійки виглядають стильно і зручні в щоденному використанні. Для більш тривалих періодів краще віддавати перевагу закритим коробочкам для ювелірних виробів. Наприклад, спеціальний футляр. Цей атрибут виконує роль упаковки і місця для зберігання.

Якщо ви плануєте зробити подарунок собі або близькій людині, обов'язково зверніть увагу на футляри для ювелірних виробів. У фірмовому магазині AURUM представлені моделі на всі випадки життя: яскраві дитячі, класичні, тематичні. Елегантна і доречна упаковка створить особливий антураж навколо подарунка.

Правила догляду

Навіть якщо ви будете дуже акуратно носити улюблені сережки, згубний вплив негативних чинників може призвести до того, що матеріал потьмяніє або змінить відтінок, а вставки втратять яскравість. Якісний догляд збереже бездоганну поверхню золота і сяйво каменів.

Щоденне чищення проводять серветкою з мікрофібри. Більш глибоке очищення досягається при застосуванні спеціальних засобів. Головне – не перестаратися. Дорогоцінні метали досить м'які і легко дряпаються. Щоб уникнути пошкоджень, не можна застосовувати:

  • щітки;
  • абразивні речовини;
  • пральні порошки, відбілювачі, засоби для виведення плям;
  • ацетон.

Професійне чищення проводять в майстернях. Застосування правильних засобів для догляду за ювелірними прикрасами допоможе очистити навіть ланцюжки складного плетіння і браслети з рельєфними елементами. Повторювати процедуру рекомендують 1-2 рази на рік.

Для того щоб продовжити термін експлуатації дорогоцінних аксесуарів, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • знімайте каблучки при виконанні будь-якої домашньої роботи;
  • вода шкідлива для коштовностей;
  • не допускайте контакту з косметикою;
  • дотримуйтесь правил зберігання і чищення.

Підбираючи ювелірні прикраси, зверніть увагу на додаткові атрибути до них. Дорогі серцю речі заслуговують особливого ставлення.

Краще відразу подбати про серветку з м'якої тканини, професійний засіб для очищення, футляр або коробку. Улюблена каблучка завжди буде блищати як нова, залучати погляди оточуючих і надихати!