Ваше місто
Ваше місто
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
shop@aurum.in.ua Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Секрети вибору сережок на кшталт особи

Сережки – найпопулярніша жіноча прикраса. Вони не просто стануть гармонійним доповненням образу, але й допоможуть підкреслити природні переваги, приховавши недоліки зовнішності. Правда, для цього потрібно навчитися правильно підбирати вироби за типом обличчя. Після прочитання матеріалу нижче дівчата з'ясують, які сережки ідеально їм підходять.


Як визначити форму обличчя

Це перше, з чого необхідно почати. Досить підійти до дзеркала, уважно розглянути відображення в ньому, щоб зрозуміти, на яку геометричну фігуру воно більше схоже. Всього існує 7 типів форми обличчя. Нижче перераховані відмінні риси кожного з них, а також запропоновані найбільш вдалі приклади доповнень стилю.

Овал

Власницям такого типу неймовірно пощастило, адже саме він вважається визнаним еталоном краси. На овальному обличчі лінії підборіддя і чола майже однакові. Риси м'які, плавно закруглені донизу. Тут немає потреби в корекції недоліків. І навіть більше того – володарки інших форм прикладають зусилля, щоб візуально створити ілюзію правильного овалу.

Саме час поговорити про відповідні прикраси. Щасливиці з овальним обличчям можуть дозволити собі носити будь-які моделі сережок. Кількість можливих варіантів вражає: маленького, середнього або великого розміру, короткі, довгі, класичні або з фантазійними вставками. В такому різноманітті легко заплутатися. Тому стилісти рекомендують при виборі відштовхуватися від тих особливостей зовнішності або стилю, які хочеться виділити:

  • подовжені (наприклад, сережки-протяжки) – привернуть увагу до шиї;
  • трикутні – підкреслять гарний макіяж;
  • кулясті коштовності – зроблять акцент на губах.

Не бійтеся сміливих експериментів, вибирайте незвичайні варіанти, якщо того вимагає душа. Далеко не кожна дівчина може дозволити собі подібну розкіш, тому користуйтеся щедрим подарунком природи собі на втіху.

Витягнутий овал

Характерні риси: довгий ніс, високе чоло, переважають подовжені контури. Тут вже потрібна правильна корекція недоліків.

Фахівці радять віддати перевагу різновидам сережок, які будуть візуально розширювати вилиці. Тоді вийде позбутися різких кутів і наблизитися до ідеалу. У числі вдалих варіантів: мініатюрні пусети, каплевидні або моделі різних геометричних форм (підійдуть коло, квадрат, але найбільше рекомендований трикутник).

На відміну від попередньої категорії, довгі вироби знаходяться під суворою забороною. Вони додатково будуть витягати, тільки погіршуючи ситуацію.

Коло

Впізнати цю форму нескладно: кидаються в очі заокруглені лінії підборіддя і чола, а ширина і довжина обличчя майже однакові. Основна місія представниць типу – візуально витягнути контури, зробивши меншими щоки. Для вирішення завдання ідеально підійдуть такі варіації:

  • довгі сережки-протяжки, доповнені підвісками;
  • каплевидні прикраси з гарною інкрустацією;
  • середні і великі геометричні моделі з гострими кутами.

Стилісти також радять жінкам із круглим личком купувати ефектні сережки-ланцюжки. Вони стануть прекрасним доповненням вечірнього вбрання.

Варто відмовитися від занадто коротких, а також об'ємних сережок-кілець, які зроблять обриси ще ширшими. Особливу увагу потрібно приділити пусетам. Під сувору заборону потрапляють мініатюрні вироби у формі гвоздика, так само як і кулясті. Що стосується великих моделей, то буде потрібний суто індивідуальний підхід. Наприклад, будуть цілком гармонійно виглядати незвичайні пусети у вигляді спадаючих локонів або трикутників.

Квадрат

Характерна особливість – прямі лінії, які можна провести у напрямку зверху вниз. При цьому лоб, вилиці і нижня щелепа однакової ширини. Представниці даного типу повинні навчитися візуально пом'якшувати квадратне підборіддя, згладжувати і витягати обриси. Оптимальним рішенням стануть:

  • сережки-петлі – візуально витягнуть контури;
  • заокруглені – додадуть бажаної м'якості кожній рисі обличчя;
  • невеликі пусети оригінального дизайну – відвернуть увагу від масивного підборіддя.

Не варто обходити стороною в ювелірному магазині прилавки, де представлені сережки-гвоздики. Останні стануть прекрасною альтернативою пусетам. При цьому уникайте помітних аксесуарів, що доходять до середини скул або нижче, адже вони мають ефект розширення обрисів. Під заборону потрапляють і коштовності в геометричному стилі, що виставляють напоказ кутастість обличчя.

Трикутник

До цієї категорії відносяться дами, у яких широкий лоб, середнього розміру вилиці і загострене підборіддя. Інша назва трикутного типу – серцевидний. Необхідно візуально розширити нижню частину, щоб наблизити контури до бажаного овалу. З поставленим завданням чудово впораються сережки-гвоздики, великі пусети з інкрустацією і конго. Вдалими вважаються вироби, які розширюються донизу.

Погана ідея – використовувати мініатюрні коштовності, адже вони відкриють гостру нижню частину, візуально збільшать вилиці. У чорному списку також знаходяться моделі, що звужуються донизу.

Ромб

Виділяються особливості обличчя: вузькі лінії лоба і підборіддя на тлі великих скул. Порятунком для власниць такої зовнішності стануть аксесуари, що гармонізують пропорції. Наприклад, заслуговують на увагу витягнуті сережки-протяжки, ромбовидні, з заокругленим низом.

Перераховані різновиди зроблять контури більш м'якими, візуально приховають їх природну недосконалість. Відмовтеся від круглих коштовностей і великих пусетів. Вони додадуть вилицям широти, чого ніяк не можна допустити.

Трапеція

Плавно підходимо до останньої категорії. По-іншому її ще називають грушоподібною. З характерних особливостей можна виділити: розширення донизу, велике підборіддя, вузький лоб, виражені кути нижньої щелепи.

    Дівчатам, які впізнали себе в описі, стилісти пропонують невеликий вибір: рекомендовані ніжні прикраси середнього розміру, а також витончені пусети. Є ще один аксесуар, який відноситься до розряду вдалих. Це сережки кульки, вони цілком гармоніюють з трапецієподібною формою.

    Суворо заборонено вставляти у вуха конго, подовжені або занадто масивні аксесуари. Всі вони візуально роблять нижню частину важче, а вам необхідно змістити акцент в протилежний бік.

Поради про ідеальне поєднання сережок

Кожній модниці, що поважає себе, важливо знати, як грамотно підбирати і комбінувати предмети ювелірного мистецтва, щоб не нагадати новорічну ялинку:

  1. За один раз можна одягнути не більше 3 виробів. Наприклад, це можуть бути сережки з кільцем і браслетом або з годинником і брошкою. Не перевищуйте рекомендовану кількість, пам'ятайте про почуття міри. За допомогою коштовностей ми ставимо легкі акценти, але не одягаємося в них з ніг до голови. При цьому не можна розташовувати 3 прикраси в одній зоні – вийде перебір.
  2. Бажано не поєднувати різні метали і стилі. Безглуздо виглядає тандем плетеного браслета і розкішних сережок.
  3. Поговоримо про правильне поєднанні каменів. Ознака поганого смаку – одночасне носіння великої кількості самоцвітів. Краще надіти комплект з однієї колекції, де професіонали подбали про відповідну інкрустацію. Також пам'ятайте про колірну гармонію. Червоні самоцвіти носять тільки в монохромі, не комбінують сині, чорні, фіолетові камені.
  4. Хочете продемонструвати нестандартну розкіш на вечірці, що наближається? Наприклад, вставити у вуха запаморочливі сережки з величезними діамантами і оригінальним дизайном? Обмежтеся одним таким акцентом, немає необхідності в додаткових помічниках.
  5. Приймайте до уваги свої фізіологічні особливості. Тендітним леді протипоказані масивні вироби. І навпаки – пишні пані просто загубляться на тлі легких прикрас. Для кожного типу краси знайдеться своє ідеальне доповнення для денного або вечірнього образу.
  6. Поєднуйте коштовності за віком і статусом. Юній особі варто відмовитися від діамантів значної ваги. Можливий дуже рідкісний виняток – наприклад, з нагоди урочистого заходу. А на солідній пані безглуздо буде виглядати біжутерія.

Наведені вище правила вбережуть від помилок. Але ж якій модниці не хочеться уславитися зразком доброго смаку в своєму оточенні?

На які особливості зовнішності звернути увагу

Перш ніж вирушити в ювелірний магазин, щоб купити сережки, не зайвим буде ще раз поглянути у дзеркало, оцінивши свої природні дані:

  • до очей сірого кольору підходять рожеві і лілові вставки, карого – сині і зелені, блакитного – бірюзові;
  • при короткій шиї невдало виглядає подовжений варіант сережок;
  • високі дами можуть сміливо купувати масивні прикраси для вух, а низьким дівчатам – краще обмежитися мініатюрними моделями.

Остання порада стосується кольору волосся. Тут все просто: на білявках красиво виглядають варіанти зі світлими каменями, а брюнетки і шатенки – можуть вибрати ефектні вставки з яскравими самоцвітами.

Як підібрати сережки під зачіску

У жіночому образі важлива кожна деталь. Іміджмейкери дають пораду вибирати коштовності для вух, орієнтуючись не тільки на тип обличчя, а й обов'язково з огляду на особливості зачіски. Які нюанси врахувати в процесі:

  1. Коротка стрижка. Головне правило – аксесуари не повинні перетягувати увагу на себе. Тому варто віддати перевагу невеликим моделям: вкруткам або звисаючим, а також конго. Збираючись на урочистий захід, можна надіти розкішні коштовності з інкрустацією, тільки не забувайте про розмір.
  2. Середня довжина волосся. Тут можуть виникнути труднощі, адже укладки сильно варіюються між собою. Стилісти радять відрізняти зачіску, що відкриває вуха (високий хвіст), від тієї. що частково приховує їх. У першому випадку рекомендовані невеликі класичні сережки. Якщо кучері наполовину приховують вуха, варто вибрати тонкі вироби, що ефектно виглядають з-під локонів.
  3. Довге волосся. За порадою модних дизайнерів не слід використовувати складні ювелірні шедеври, якщо ви вирішили розпустити кучері. По-перше, їх не буде видно під волоссям, а по-друге, вони ризикують заплутатися в локони. Краще рішення – сережки кульки середнього розміру, що гармонійно доповнюють стиль та не завдають зайвих незручностей.

Також пам'ятайте про те, що спорудивши на голові об'ємну зачіску, цілком можна дозволити собі більш виразні вироби. Якщо, звичайно, є бажання, адже не всім представницям прекрасної статі вони подобаються.

Гармонія наряду із сережками

Важливо створити вдалий тандем аксесуарів для вух з одягом. Беріть на замітку лайфхак від законодавців моди:

  1. Чим складніший ваш образ, тим простішими повинні бути сережки. В іншому випадку легко загубитися серед достатку брязкалець. Правило актуальне для будь-якого стилю одягу.
  2. У моді фурнітура різних кольорів. Тому, якщо пряжка ременя стилізована під золото, цілком можна одягнути прикраси в срібній гамі.
  3. Обожнюєте спортивний стиль? Крихітний пусет в кожному вусі стане відмінним продовженням образу. Також не забороняється надіти конго середньої величини. Вечірній туалет вигідно доповнять великі сережки оригінального дизайну.
  4. Не забувайте про поєднання кольорів і модних акцентів. Так до блакитної сумочки можна купити сережки зі вставками в тон. Але лише за умови, що інші предмети гардероба нейтральних кольорів, інакше акцент втратить початковий сенс.

Універсальне рішення на всі випадки життя – класичні гвоздики або пусети. В якості інкрустації може використовуватися і діамант, і будь-яке напівдорогоцінне каміння. Тут все залежить виключно від персональних побажань.

Тепер ви знаєте, які сережки ідеально підійдуть до вашого обличчя. Бажаємо часто балувати себе покупкою чергових ювелірних шедеврів!