Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Подарунки на День Святого Миколая

Для дітей святий Миколай, що дарує подарунки, асоціюється з чарами та передноворічною казкою. Саме його день, 19 грудня, відкриває цикл зимових свят та створює казкову атмосферу, яка приносить радість. Не варто думати, що частинка магії в цей час потрібна тільки дітям. Отримати сюрприз під подушку приємно й дорослим. А якщо питання, як вибрати подарунки дівчині на День святого Миколая турбує і вас, то наші поради точно знадобляться.

День святого Миколая: історія та традиції

Це свято присвячене ченцю Миколі. Він прославився своїми добрими справами, вміннями зцілювати хвороби, оберігати від злих сил, допомагати мандрівникам у дорозі та, звичайно, обдаровувати дітей.

Легенда свідчить, що православний святий народився у заможній та знатній родині. З юних років він прагнув допомагати бідним. Усю свою спадщину він роздав людям і одного разу допоміг юній дівчині, яка через відсутність посагу могла втратити свого коханого. Їй Микола непомітно поклав мішечок золотих монет на вікно, а коли про цей вчинок дізналися люди, то обрали Миколу своїм єпископом. Після смерті святий Миколай Чудотворець став покровителем дітей та мандрівників, а також усіх праведних людей.

Найбільш приємна традиція, що збереглася до наших днів – ховати подарунки під подушку. За легендою їх отримували слухняні діти, а тим, хто погано поводився, як попередження замість подарунка клали гілочку («різку»). В європейських країнах подарунки на День Миколи клали в спеціальний мішечок у вигляді шкарпетки або черевичка.

Що дарують у День святого Миколая

Щоб не бігати у пошуку презенту за вечір до свята, варто подумати про варіанти заздалегідь. Подарунки на святого Миколая для дорослих мають стати приємним сюрпризом. Дарувати можна:

  • Речі, пов'язані з улюбленою справою чи хобі.
  • Книги, якщо добре знаєте смаки та уподобання.
  • Парфуми.
  • Ювелірні вироби або аксесуари.

Не треба дарувати звичайні речі – вони не створять святкової атмосфери, не стануть сюрпризом. Намагайтеся здивувати близьких, оригінальні подарунки на День святого Миколая – запорука гарного настрою та щасливої посмішки. Окрему категорію займають ювелірні прикраси. Коханій дівчині подаруйте тонкий ланцюг з підвіскою у вигляді серця або мініатюру каблучку-солітер з інкрустацією одним каменем або розсипом.

Також підійдуть браслети тонкого якірного плетіння або снейк, на який потім можна надягати шарми. Екстравагантним особам, які люблять виділятися, підійдуть кафи або масивні сережки-підвіски. Коли дарувати подарунки на День святого Миколая дорослим – вранці чи ввечері – залежить від вас. Але все ж таки отримати милий презент під подушкою приємно і в 20, і в 30, і в 50 років.

Ювелірні подарунки дітям на 19 грудня

Коли дарують подарунки на святого Миколая, дуже цікавить дітей. Вони з нетерпінням чекають на ранок 19 грудня, щоб заглянути під подушку.

Раніше дітям дарували солодощі чи іграшки. Сьогодні вибір великий. А ювелірні подарунки дітям набирають великої популярності. Прикраси для дітей відрізняються дизайном та розміром. Вони мініатюрні, позбавлені гострих граней задля безпеки. Застібкам майстри приділили більше уваги, щоб маленькі непосиди не могли втратити прикраси в рухливих іграх.

Подарувати юній принцесі можна:

  1. Каблучку з невеликим напівдорогоцінним камінням, коралами або емаллю.
  2. Браслет із шармами.
  3. Сережки із золота, срібла або комбіновані.
  4. Кулон з персонажем мультфільмів, знаком зодіаку.

Популярні зараз оригінальні ювелірні шпильки. Для хлопчиків можна підібрати сережку, чоловічий варіант браслета, ланцюжок. Для найменших підійдуть невеликі іконки, хрестики, цікавий дитячий посуд. Можна подарувати першу ложечку зі срібла або золота з гравіюванням ім'я малюка. Незвичайні подарунки на День святого Миколая можна зробити на замовлення, звернувшись до ювелірних магазинів, які співпрацюють з виробниками та пропонують таку послугу.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд