Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Як почистити срібло самостійно в домашніх умовах

Чистка срібла в домашніх умовах не становить особливої складності, до того ж — це безпечно та швидко. Однак виробляти її потрібно регулярно, адже срібло досить швидко забруднюється.

Як безпечно почистити срібло

Забруднення срібла сприяє його окисленню. Саме явище використовується в ювелірній справі для планомірного старіння, цей природний процес, але він також призводить до забруднення срібних виробів, що втрачають в результаті привабливий вигляд. Найкращий спосіб впоратися з проблемою — використовувати прості домашні засоби. Спроба застосування сильнодіючих хімічних речовин може погано закінчитися для ювелірних виробів. Тому, якщо ви хочете почистити срібло, краще використовувати такі засоби, як сода, оцет, зубна паста, зола. Вони швидко допоможуть вашим прикрасам повернути колишню пишність.

Сольова ванна

Найкраще чистити срібні прикраси у соляній ванні. Для цього знадобиться кілька предметів.

  • Велика пластикова або скляна посудина ємністю не менше 2 літрів. Важливо: посудина в жодному разі не повинна бути металевою, оскільки метал може вступити в небажану реакцію з приготованим розчином.
  • Алюмінієва фольга, яку слід укласти на дно та борти посудини.
  • Тепла вода. Підійде і звичайна з-під крана, але найкращий ефект дає дистильована.
  • Сіль кухонна – додається у пропорції 5 чайних ложок на кожний літр ванни. Розчин необхідно ретельно перемішати.

Предмети повинні знаходитися у ванні від кількох хвилин до кількох годин, залежно від ступеня їх забруднення. Слід зазначити, що окисно-відновний процес найчастіше протікає досить швидко і речі очищаються від бруду буквально на очах.

Не рекомендується кидати у розчин усі предмети одночасно. Якщо їх буде занадто багато, процес сповільниться і ефект може бути незадовільним.

Краще кинути у ванну один великий виріб або кілька дрібних (наприклад срібні сережки або каблучки). Якщо розчин діє недостатньо ефективно, його слід замінити, вставити нову алюмінієву фольгу і почніть все заново. Саме алюмінієва фольга поглинає забруднюючі оксиди сірки, тому її необхідно часто міняти.

Соду та оцет

Одним із найпопулярніших домашніх способів очищення срібла є занурення його в розчин харчової соди та оцту. Ця суміш дозволяє швидко позбутися непривабливого нальоту. Достатньо розвести 1 столову ложку оцту та 1 столову ложку харчової соди в одному літрі води. Потьмянілий предмет повністю занурюють у такий розчин приблизно на 15 хвилин. Після цього часу весь осад повинен зникнути. Після цього срібло залишається просто промити під проточною водою.

Як почистити срібло кока-колою

Домашній спосіб видалити некрасивий темний наліт зі срібла — занурити прикраси, столові прилади або інші предмети в кока-колу. Крім того, можна використовувати спирт або горілку. Незалежно від вибраного розчину об'єкт повністю занурюють у нього та залишають приблизно на 12 годин (зазвичай на ніч). Після цього часу срібло має виглядати ідеально. Ефект зазвичай виходить справді вражаючим, а сам метод не потребує жодних зусиль.

Зубна паста

Швидкий та ефективний спосіб очистити срібло від непривабливого покриття – протерти його зубною пастою. Аналогічним чином діє зольна паста та лимонний сік. Ефект видно відразу. Недоліком цього є його обмежена продуктивність. Якщо срібний кулон або кольє мають безліч різних згинів, паста практично не зможе потрапити усередину. У цьому випадку краще вибрати один з перерахованих вище розчинів і почистити прикрасу таким способом. З іншого боку, чистка пастою відмінно працює зі столовими приладами та іншими срібними предметами простої форми.

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд