Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Якого кольору золото?

Говорячи про золото, ми одразу представляємо жовтий метал. А як щодо блакитного золота? Звучить дивно, адже воно є. У цій статті ми розповімо, які бувають кольори золота і допоможемо розібратися в їх відмінностях. Впевнені, що зможемо здивувати вас.

Якого кольору чисте золото?

Золото, як метал, який видобувають, має 999 пробу. Це найчистіше золото, яке можна уявити. Його використовують для створення банківських злитків, де важлива не краса, а склад. Таке золото має насичений жовтий колір. Але в ювелірній справі його не використовують. Все через те, що воно дуже м'яке.

Ювеліри вигадали змішувати чисте золото з лігатурою. Це такий склад домішок, який робить ювелірні вироби міцнішими. Саме від складу лігатури залежить колір готового виробу. Розглянемо, які види золота існують, і яких кольорів бувають.

Червоне золото

Це один із найпопулярніших видів у ювелірній справі, тому у вас, напевно, є прикраси із червоного золота. Його вогняний відтінок відбувається за рахунок домішок міді. Прикраси з червоного золота виходять яскравими, елегантними та дуже міцними, тому це однозначний фаворит усіх ювелірів.

Жовте золото

Колір золота нагадує лимонно-медовий відтінок. У правильних пропорціях тут додано срібло, аурум та мідь. Найчастіше такий вид золота використовують європейські ювеліри.

Біле золото

Часто плутають із сріблом, але, на відміну від нього, біле золото має рівний блиск і не окислюється з часом. Добиваються такого «місячного» відтінку ювеліри завдяки правильним пропорціям паладію, срібла та платини. Такий метал ще називають «сніговим» і з кожним днем він стає все більш популярним.

Рожеве золото

Колір рожевого золота залежить від міді, яка переважає у складі. Найчастіше вироби з рожевого золота використовують у luxury-сегменті, а попит на такі прикраси переважає у країнах Перської затоки.

Синє золото

Щоб досягти такого кольору золота, ювеліри добре попрацювали, тому точної формули не знає ніхто, адже вона засекречена. Відомо лише, що в лігатуру входить хром, кобальт та сталь. Даний метал вийшов дуже тендітним, тому його частіше використовують у вигляді вставки.

Чорне золото

Дуже рідкісний та незвичайний колір золота представили ювеліри будинку Stephen Webster у своїх колекціях. Формула золота засекречена, але відомо про те, що до його складу входять кобальт і хром, які окислюють за високої температури. У поєднанні з чорним камінням прикраси виглядають ще ефектніше.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд