Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Модні прикраси на весну-літо 2023: трендові напрямки

Тепла пора року — завжди привід дозволити собі більше, яскравіше, оригінальніше, вільніше. Про це свідчать основні актуальні тренди. Цього сезону не вийде обійтися маленьким лаконічним виробом. Мода весна-літо 2023 вимагає незабутніх прикрас.

Зелене каміння

Причому не лише за кольором. Орієнтуючись на гуманність, свідомість та турботу про нашу планету, фешіоністи відмовляються від натуральних коштовностей на користь вирощених людиною.

Стійкість також підтримується модною палітрою. Класичний зелений, екзотичний Andean Toucan, соковиті відтінки лайма, трави та лісової зелені були присутні на подіумах Мілана, Лондона та Нью-Йорка. Багаті, насичені кольори наповнюють оптимізмом, дозволяють виключити себе з монохромного наративу буденності. І не завжди добре вписуються в особистий імідж, коли йдеться про одяг.

На допомогу приходять смарагди:

Будь-який формат прикрас із зеленими вставками дозволить вписати трендовий колір у ваш модний образ. Якщо це не ваше, зверніть увагу на прозорі варіанти.

Динамічні прикраси

Життя в русі. Тому для виходу із зимової сплячки дизайнери пропонують модні прикраси з підвісками, бахромою, рядами ланцюжків та іншими елементами, які вторять динаміці вашого тіла.

Щоб спіймати хвилю, вибирайте:

  • виразні сережки-нитки завдовжки до ключиць;
  • багаторівневі кольє та браслети з підвісками у вигляді сердець, персоналізованих деталей (літер, медальйонів зі знаком зодіаку, індивідуальним гравіюванням) або в морській тематиці;
  • сережки-шандельєри з перлів, намистин або кристалів;
  • бодічейни на плечі, груди або стегна з ланцюжків страз або золота;
  • перлинні намиста та моделі в дусі Chanel;
  • багаторядні та моно-сережки у формі кілець (а також пусети з підвісом у вигляді кілець, як у Дейзі Джонс з однойменного серіалу).

Головне – не дрібнити. Ланцюги, медальйони, каміння — все має бути помітним, яскравим, активним. Цього сезону ту мач не буває. До того ж, Україна та автентика у моді. А наші пра-прабатьки зналися на створенні стильних образів в естетиці ОТТ [Over the top].

Вони сміливо доповнювали розкішні моністи в кілька низки коралів і баламутів різнокольоровими лускавками, важкими згардами та талерами. Носили чепурні пацьорки. Закривали груди салбами (хто сказав, що металеві брест-плейти – трендова інновація).

Список можна продовжувати нескінченно. Тож шукайте старі фотографії модниць в автентичних строях і надихайтеся на створення сміливих, колоритних комбінацій із ювелірних виробів та біжутерії.

Ефектні брошки

Торкнувшись теми старовинних прикрас, не можна не передати головну новину сезону: брошки більше не єдина прикраса для шанувальників вінтажу та стильних образів Олени Зеленської. Вони повертаються у моду. І втримаються у топі як мінімум до кінця року.

Найактуальніші форми:

  • квіти (особливо троянди у форматі 3D);
  • мінімалістичні абстрактні фігури;
  • анатомічна тематика (джерело натхнення – Schiaparelli);
  • стилізовані англійські шпильки;
  • структурні металеві пластини неправильної форми;
  • фігурні подвійні брошки з ланцюжками.

Незалежно від обраного варіанта переконайтеся, що брошка – головна героїня вашого образу. Акцентна, незвичайна деталь може успішно зіграти роль "червоної хустки", привертаючи увагу оточуючих до вас (і майстерно відводячи очі від того, що хотілося б приховати).

Ексцентричні кафи

Літні колекції традиційно рясніють широкими браслетами, часто в кількості кількох штук, на зап'ястях. Але цього сезону до них додаються оригінальні прикраси на плечі, стегна, вуха і навіть ніс.

До речі, у фаворі не лише класичні С-подібні чи циліндричні формати. 3D друк, художній мінімалізм та естетика вигнутих ліній диктує необхідність вибирати нестандартні дизайнерські рішення на кшталт Coperni, Tory Burch та Karoline Vitto.

Акцентні каблучки на мізинець

Каблучки на мізинному пальці — скоріше виняток, ніж правило. Тим більше, коли йдеться про печатки та масивні персні. Мода 2023 року змінює стан справ, виводячи великі прикраси на мізинці у найгарячіші тренди сезону.

Свіжий рецепт від ювелірних стилістів: надягніть широку каблучку-обруч або печатку з доповненням із двох тонких обідків із кристалами, великі сережки. Шикарний тандем на усі випадки життя готовий.

Все ще сумніваєтеся – тоді варто згадати про те, що power pinky (так називається цей тренд) був популярним серед суфражисток. У їхньому дискурсі він символізував любов до себе.

Все найкраще для себе

Головною зміною ювелірних трендів у 2023 році стає відхід від очікування. В унісон маніфесту Майлі Сайрус фешн-експерти закликають не чекати, поки вам подарують стильну прикрасу. Набагато краще побалувати себе, особисто обравши річ, що відгукується у серці. Адже можливість зробити свій вибір і прояв персоналіті — те, що завжди буде модним!


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд