Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Заручні каблучки: які мають бути?

Заручини стали популярними відносно недавно — у першій половині XX століття. Ця традиція прийшла із Європи.

Яку каблучку дарують на заручини?

Традиція, коли чоловік дарує каблучку на заручини, позначає його матеріальний статус і готовність піклуватися про майбутню родину. Така прикраса вибирається, як правило, з виразним каменем.

 

Кожна дівчина зрадіє діаманту, яким декорується класична каблучка на заручини. Кільце з діамантом повною мірою передає урочистість та романтичний настрій події.

За традицією, чоловік самостійно обирає прикрасу. Прикраса необов'язково має бути класичною. Успіх заходу залежить від того, наскільки добре чоловік знається на смаках дами свого серця.

Яку заручну каблучку краще вибрати?

Якщо вибираєте прикрасу з дорогоцінного металу, то придивіться до поєднання червоного та білого золота. Така каблучка універсальна, вона гармоніюватиме з іншими прикрасами та обручкою.

Зверніть увагу, як часто дівчина одягає великі прикраси — щодня або за настроєм. Каблучка на кожен день обійдеться трохи дешевше, оскільки виріб з інкрустацією масивним камінням буде недоречним для щоденного носіння. Також потрібно визначитися із шириною основи та формою огранювання — коло, овал, квадрат.

Лайфхак: як дізнатися уподобання дівчини

Головний тренд у світі моди — висловлення індивідуальності. Характер та переваги дівчини виражаються гардеробом, аксесуарами, звичками. Від чоловіка лише потрібно вивчити цей «набір» з вираження індивідуальності.

Спочатку варто позначити переваги щодо загального стилю:

  • лаконічна класика;
  • виразна жіночність;
  • екстравагантність.

Зверніть увагу, яка палітра кольору домінує — холодна, тепла, пастельна, однотонна. Як у лініях проявляється стриманість, строгість чи чуттєвість.

Як підібрати розмір каблучки на заручини?

Місія з'ясувати розмір прикраси вимагає вправності. Найнадійніший спосіб — звернутися до ювеліра з каблучкою дівчини, щоб визначити відповідний розмір. Також можна виміряти внутрішню окружність каблучки, потім розділити отримане число на 3,14. Це значення буде розміром зі стандартним кроком 0,5. Не варто турбуватися про похибку у розмірі. За потреби його може скоригувати ювелір.

Ще можна поставити питання мамі дівчини чи її подругам. Вони підкажуть, як вибрати каблучку на заручини та не помилитися з розміром.

З яким каменем вибрати заручну каблучку?

Камені можна розділити на три групи:

  • малі;
  • середні;
  • великі.

Великий діамант незручно носити щодня. Альтернатива — кілька каменів середнього чи малого розміру.

У продажу представлені діаманти різних кольорів. Можна віддати перевагу прозорій класиці, вибрати яскравий кольоровий варіант або придбати екстравагантну прикрасу, інкрустовану чорним діамантом. Чистота каменю визначає спектр, у якому він блищить і переливається. З яким каменем дарують обручку на заручини — багато в чому залежить від смаку та емпатії чоловіка.

Чим відрізняються каблучки для заручин від обручок

Традиційно обручка — це стриманість і лаконічний дизайн. Вона символізує єдність із партнером. Прикрасу носять не знімаючи. За допомогою обручки людина демонструє, що перебуває у законному шлюбі.

Заручні каблучки мають романтичне посилання, часто виконані у фантазійному оформленні. Таку прикрасу можна носити коли зручно. Вона зберігає спогади про часи до того, як було створено сім'ю.

На який палець якої руки надягають заручну каблучку?

Заручну каблучку можна носити на безіменному пальці правої руки разом з обручкою або на безіменному пальці лівої руки. Але нічого не заважає носити її на вказівному чи середньому пальці. Важливо не те, на якій руці заручні каблучки — важливі асоціації, що нагадують про зворушливу подію заручин.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд