Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Спессартин — вишуканий і чарівний камінь

Спессартин — один з найбільш популярних самоцвітів. Його популярність зумовлена рідкістю, оригінальними яскравими відтінками, а також чарівним блиском. Розглянемо цей незвичайний камінь детально.

Історія самоцвіту

Уперше спессартини були виявлені на початку XIX століття. Це сталося на території Німеччини в Баварських Альпах. Офіційним першим родовищем мінералу вважається каменоломня Соммер на горі Вендельберг гірського хребта Шпессарт. Завдяки останньому спессартин отримав свою назву.


Характеристики мінералу

Спессартин — напівдорогоцінне каміння, яке належить до різновидів граната. Його відтінки варіюються від жовтого, полум'яно-помаранчевого і червоного до світло-коричневого і вишневого. Зазвичай у природі зустрічаються кристали невеликого розміру.

Для каменю характерний скляний або жирний блиск і нерівний злам. Спессартин відрізняється крихкістю і погано переносить вплив високих температур. Камінь схильний до утворення тріщин і вимагає акуратного поводження.

Родовище самоцвітів

Спессартин зустрічається в природі не дуже часто. Для родовищ кожного континенту характерний свій фірмовий стиль, що відрізняється кольором. Частини світу, в яких видобувають спессартин:

  1. Африка. Тут можна знайти мінерали яскраво-оранжевого кольору.
  2. Азія. Там видобувають цінні вишневі та темно-червоні кристали.
  3. Австралія. Тут відбувається видобуток особливо великих каменів. Вони характеризуються насиченим червоним кольором.
  4. Америка. Там можна виявити жовті та помаранчеві екземпляри.

В європейських країнах трапляється спессартин різних кольорів. Основний видобуток каменів відбувається в Італії, Норвегії та Німеччині.

Прикраси зі спессартином

Самоцвіт часто застосовується в ювелірній промисловості. Він виступає в ролі вставки в красиві ексклюзивні прикраси. Браслети, кулони і сережки зі спессартином допоможуть виділитися з натовпу і стануть ознакою високого статусу. Така прикраса буде гідним доповненням колекції коштовностей. Виріб зі спессартином послужить чудовим подарунком до повноліття, Нового року або інших свят.

Зз чим носити коштовність

Нетривіальне для самоцвіту забарвлення робить ювелірні прикраси зі спессартином універсальним доповненням різних образів. Камінь привабливо виглядає в обрамленні таких дорогоцінних металів як золото або срібло.

Брошки, сережки та кулони з цим самоцвітом підійдуть для ділових офісних костюмів. Для статусних заходів можна зробити вибір на користь намиста, браслетів і кольє зі спессартином. Вони відмінно гармонують з вечірніми сукнями.

Сумісність зі знаками Зодіаку

Астрологи вважають, що спессартин належить до стихії Вогню. Він протегує Левам, Овнам і Стрільцям. Кулони зі спессартином, а також інші прикраси з таким самоцвітом посилюють лідерські якості цих знаків зодіаку. Крім того, спессартин робить їх розважливими і стриманими в емоціях.

Для знаків стихії Води (Раки, Риби і Скорпіони) камінь приносить користь. Одягнувши браслети або каблучки зі спессартином, вони зможуть підвищити самооцінку. Самоцвіт додасть силу і впевненість у нових починаннях, а також у пошуку свого місця в житті.

До Дів, Водоліїв, Терезів і Близнюків у каменю нейтральне ставлення. Вони можуть без зайвих побоювань носити браслети зі спессартином або інші вироби з цим самоцвітом як ювелірну прикрасу.

Козерогам і Тельцям краще не контактувати з каменем. Спессартин спровокує їх на необдумані вчинки і невиправданий ризик. Це може спричинити негативні емоції та фінансові втрати.

Дивовижні властивості

Спессартин дає можливість магам-практикам заглядати в майбутнє і спілкуватися з душами недавно померлих людей. Крім того, він допомагає в повсякденних справах. Камінь активізує розумовий процес і притягує натхнення. Прикраса зі спессартином захищає від псування, пристріту і негативної енергії.

У самоцвіту відзначають велику кількість лікувальних властивостей. Вони добре впливають на всі системи організму. Спессартин:

  • покращує травлення;
  • нейтралізує головний біль;
  • зменшує схильність до алергії;
  • нормалізує тиск;
  • підвищує стресостійкість;
  • позбавляє від депресії.

Затиснутий у руці спессартин допомагає зупинити кровотечу. Наявність у кімнаті цього каменю наближає одужання хворого в разі запалень.

Ціна спессартину

Вартість каменів встановлюється відповідно до їхньої поширеності, якості, кольору, розміру та прозорості. Ціна варіюється від 15 до 90 доларів за карат. Яскраво-помаранчеві спессартини найрідкісніші та найбільш популярні. Ціна карата цього самоцвіту може доходити до 10 тисяч доларів. З кожним роком вартість спессартинів підвищується, що робить їх вигідним капіталовкладенням.

Ознайомившись із різноманітним асортиментом ювелірних товарів в інтернеті або фірмовому магазині AURUM, можна замовити прикраси за вигідною ціною з доставкою по Україні. Моделі в каталозі характеризуються високою якістю і стильним сучасним дизайном.

Як відрізнити натуральний самоцвіт від підробки

У справжньому спессартині під лупою можна побачити дрібні газово-рідкі включення. Натуральний мінерал довго зберігає прохолоду, тоді як скло швидко нагрівається в руках.

Для визначення автентичності спессартину слід провести нескладний тест. Потерши його об вовняну тканину і піднісши до дрібно нарізаного паперу, можна побачити, що він притягнеться до каменя в разі його натуральності.

Як правильно чистити прикраси зі спессартином

Самоцвіт вимагає дбайливого поводження. Його не можна упускати, дряпати і довго тримати під прямими сонячними променями. Щоб почистити камінь, потрібно промити його в теплій воді з кількома краплями мийного засобу і витерти м'якою фланелевою тканиною.

Спессартин — рідкісний і дорогий самоцвіт, який здатний гармонійно доповнити будь-який образ. Прикраси з цим яскравим, незвичайним і ефектним каменем підкреслять переваги і привернуть увагу оточуючих.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд