Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Цікаві факти про заручини та каблучки на сватання



Закохані люди дивляться на світ іншими очима. Часто ейфорія від почуттів не зменшується роками. Адже коли розумієш, що знайшов свою людину, хочеться подарувати їй увесь світ. Саме тому історія створення сім'ї починається із цього – з дарунків та гарних традицій. Перші зі звичаїв – пропозиція руки та серця і сватання. У різні часи такі події мали дещо інше смислове навантаження і відбувалися по-різному. Але їхня суть не змінилася донині: заручини – це особливий спосіб підтвердити бажання двох людей одружитися.

-50%
Каблучка для заручин у червоному золоті з доріжкою фіанітів


Для чого потрібне сватання: історія і сучасність

Полюбини або сватанки – так у давнину в Україні називали традиційну зустріч батьків наречених для закріплення згоди на шлюб. Для молодят такий день був особливо чуттєвим, але насправді мав просте практичне значення: дві сторони обговорювали можливості майбутнього чоловіка утримувати сім'ю та інші побутові дрібниці, як-от місце проживання, придане тощо. На знак згоди на одруження староста клав руки молодих на хліб та перев'язував вишитим рушником. Із цієї хвилини хлопець та дівчина вже не мали права розірвати свою домовленість, в іншому випадку доводилося відшкодовувати матеріальні збитки.

Сьогодні заручальні традиції дещо інші. Часто вони мають суто формальний характер, бо батьки, як правило, знайомляться раніше – ще до рішення молодят створити сім'ю, а саме сватання вже більше схоже на свято, де просто вітають пару з важливим кроком у житті.



Заручальна каблучка на дві зарплати: стереотипи й традиції

Традиція дарувати каблучку на заручини з'явилася задовго до заручальних обрядів, відомих в Україні. Перснями засвідчували вічність своїх почуттів ще в Стародавньому Єгипті. Фараони носили золоті каблучки, а простолюдини робили їх зі шкіри тварин, кісток. Щоправда, ці персні не мали нічого спільного з обрядом самого сватання, а були просто свідченням присягання у вірності. Заручальні каблучки з'явилися в Стародавній Греції й символізували достаток нареченого. Вони були доказом того, що чоловік зможе забезпечити гідне життя своїй обраниці.

А от каблучка, яка увійшла в історію, – це подарунок австрійського герцога Максиміліана, який жив у XV столітті. Забажавши посватати красуню Марію Бургундську, він подарував їй діамантовий перстень. Слава про такий розкішний жест облетіла всю Європу, і з того часу вельможі намагалися так само вразити своїх обраниць і нічим не поступатися щедрості Максиміліана.

-50%
Каблучка з фіанітом з червоного золота

До речі, до сьогодні в багатьох країнах світу досі побутує негласне правило: вартість заручальної каблучки має дорівнювати щонайменше двом зарплатам нареченого. Це як своєрідне підтвердження того, що чоловік зможе заробити на безхмарне подружнє життя. Але попри це найважливішим критерієм для вибору персня на сватання є вподобання закоханих, а не будь-які стереотипи чи правила, придумані кимось сотні років тому.

Заручальна каблучка чи обручка: у чому відмінність

Рекомендацій щодо вибору каблучки на заручини є багато. І перша – подбати, аби такий ювелірний виріб у майбутньому пасував до обручки. Адже, як правило, обидва персні жінка носить на одному пальці – безіменному правої руки. Якщо знайти ідеальний дует, це матиме стильний вигляд і дасть подвійну силу оберега.

Вважається, що створити такий тандем доволі легко, адже на відміну від заручальної каблучки обручка не має каменів і є максимально лаконічною. Тоді як перстень на сватання традиційно вирізняється багатим декором і оригінальним дизайном, щоб вразити обраницю і почути омріяне «так». Тож залишаться лише врахувати під час покупки нюанси щодо кольору металу та каменів. Але це вже питання до вподобань наречених.

Як вибрати каблучку на заручини

Ще один важливий критерій для покупки правильної прикраси – стиль життя обраниці. Адже якщо дівчина активна, спортивна й обожнює походи та кросівки, навряд чи доречно намагатися вразити її перснем із великим діамантом, який буде незручним у повсякденному носінні. У такому випадку краще знайти виріб із фіксацією каменя в рейковій закріпці. Якщо ж ваша кохана віддає перевагу жіночним образам та підборам, їй може припасти до душі каблучка з ефектним діамантом чи сапфіром.

Асортимент пропозицій у каталозі інтернет-магазину AURUM широкий, тому тут можна знайти каблучки для заручин у найдивовижніших дизайнах та за комфортними цінами.

Як вразити наречену:

  • Придбати делікатну каблучку із червоного або білого золота з інкрустацією одним діамантом. Як колись це зробив герцог Максиміліан для герцогині свого серця. Такі ювелірні вироби вважаються класикою, що не виходить із моди.
  • Подарувати перстень із того металу, який до вподоби нареченій. В асортименті вдосталь товарів як із золота, так і зі срібла в розкішних дизайнах. Тому догодити коханій буде неважко.
  • Здивувати дівчину перснем із серцем, що мерехтить делікатним фіанітом. Це одна з унікальних прикрас, що вирізняється серед інших і точно зможе привернути увагу обраниці.
  • Підкреслити ефектність образу коханої виробом із переплетенням золотих витончених ліній, багато декорованих фіанітами чи діамантами. До такої розкішної заручальної каблучки потім ідеально пасуватиме максимально лаконічна обручка.
  • Привернути увагу перснем із діамантом квадратної форми в золотому обрамленні.
  • Вибрати виріб із трьома каменями чи розсипом фіанітів. Придивитися до оригінальних дизайнерських рішень щодо розташування декору та його форми.
  • Вразити незамкненою чи подвійною моделлю з поєднанням двох відтінків металу.

Замовляти каблучку потрібно з урахуванням точного розміру пальця дівчини. Для цього можна заздалегідь виміряти діаметр виробу, котрий уже носить обраниця, або знайти таємного помічника, який допоможе в цьому питанні.

Каблучка на сватання – не просто прикраса, а символ ваших почуттів, якими ви хочете наповнити свою обраницю. А заручини – не звичайне свято на честь одруження, а важливий крок у нове життя. Тож нехай цей етап у ваших стосунках буде найромантичнішим та найтеплішим, а вибір ювелірних прикрас стане особливо приємним і пам'ятним.


Товари зі статті Показати все
-50%
Каблучка для заручин у червоному золоті з доріжкою фіанітів

Залишити відгук

Каблучка для заручин у червоному золоті з доріжкою фіанітів
-50%
Каблучка з фіанітом з червоного золота

Залишити відгук

Каблучка з фіанітом з червоного золота

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд