Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Чорний діамант: камінь, що кидає виклик буденності

Ювелірні вироби потрібні для того, щоб довершувати образ та привертати увагу до індивідуальності і харизми людини. Саме тому відтінок металу, каменю чи навіть стиль гравіювання можуть дуже багато розповісти про того, хто їх носить. Чорний діамант – це вибір на користь чогось незвичайного, неочікуваного. Це виклик буденності та стереотипам. В чому особливість каменю та як його вибирати, розкажемо далі.


Ювелірна мистика: правда і легенди про чорний діамант

Розповсюджена версія, що цей камінь – дитина зірки. Мовляв, величезний метеорит вибухнув за невідомих обставин, і на Землю посипалися дрібні чорні уламки. За іншою теорією, такі діаманти – результат виверження вулкана. Існує також версія про міжпланетне походження такого алмаза. Дехто навіть вірить в загадкову легенду про діамантове око Брахми в Індії в одному із храмів Пондішері. Начебто камінь зник – і це стало причиною низки містичних подій.

Яка з версій правдива – невідомо. Достеменно доведено лише те, що чорний діамант – професійно оброблений непрозорий алмаз. Така коштовність не пропускає, а поглинає світло, і має незвичайний мармуровий блиск.

Цікаво те, що до 90-х років чорний алмаз не вважали коштовним, навпаки – називали технічним і не використовували у виробництві прикрас. Так тривало доти, доки ювелір Фаваз Груозі не ризикнув обробити мінерал. Доповнивши колекцію прикрас незвичного кольору каменем, вартість чорного діаманта зросла в два десятки разів. А Фаваз Груозі став чи не найвідомішим в історії ювеліром.

Де знаходять чорні діаманти та чим вони унікальні

Непрозорі або напівпрозорі алмази з домішками графіту й гематитів найчастіше знаходять у Бразилії та частині Центральної Африки. А от вперше такий мінерал виявили у Латинській Америці.

Чорні алмази умовно розділяють на три типи, а саме:

  • крихта як результат видобутку більш цінних різновидів;
  • карбонадо з полікристалічною структурою та високою пористістю;
  • «піке» з монокристалічною структурою та групою домішок.

В ювелірному мистецтві використовують саме останній тип. Такий алмаз вважається складнішим для обробки, тому потребує високої майстерності ювеліра, щоб отримати камінь чорний діамант. При цьому він надзвичайно міцний і привабливий за рахунок непрозорості й дивовижного мармурового блиску.

Щоб отримати з алмаза чорний діамант, камінь обробляють за спеціальною технологією. За рахунок високого тиску і температури усі домішки стають більш насиченими за кольором, тому коштовність перетворюється на глибоко чорну. Хтось називає таку обробку обманом, а діамант, отриманий в результаті – штучним. Інші схильні називати роботу з чорним алмазом мистецтвом, адже за рахунок додаткових компонентів він є більш крихким, отже вибагливим в обробці. Як ставитися до цього магічного каменя – вирішувати лише вам, але поки ніхто не насмілюється відмовити йому в унікальності відтінку і магічній привабливості.

Магічні та лікувальні властивості

Зняти втому, врівноважити нервову систему та побороти шкірні захворювання – діамантам приписують унікальні властивості. Серед них також позитивний вплив на здоров'я легень, нормалізація обмінних процесів і навіть лікування інфекцій. Чорні алмази позбавляють безсоння, мігреней і долають депресії. Довести ефективність коштовності у цих процесах майже неможливо, але є те, з чим не посперечаєшся – віра в силу магії космічного «гостя». В давнину його носили, щоб відвести від себе чари і захиститися від отрути чи магії. Властивості чорного діаманта мали також оберігати вагітну жінку і допомагати при пологах. Дехто навіть вірив, що щоденне носіння виробу з такою коштовністю може полегшити симптоми захворювання суглобів. Вірити чи ні – рішення індивідуальне.

Єдине, з чим не посперечаєшся: чорний діамант додає впевненості. Прикраса з таким каменем підкреслює хороший смак людини та її певний статус. До того ж виглядають вироби справді елегантно і пасують як чоловікам, так жінкам.

Кому підходять прикраси з чорним діамантом

Магічному каменю – астрологічні рекомендації. Чорний діамант, значення якого пов'язують з космосом, Сонцем та Венерою, найкраще пасуватиме Терезам, Тельцям і Левам. Також прикраси з темними алмазами можна вибирати Овнам, Дівам, Скорпіонам і Рибам.

Існують також певні традиції носіння діамантів, і чорні камінчики тут не виняток. Великі прикраси з багатою інкрустацією не рекомендують вдягати щодня – це моветон. Зате вони вдало підкреслять вечірній образ і додадуть загадковості погляду жінки чи харизматичності чоловіку. Вважається, що найкраще для діаманта – золота оправа, тому більшість виробів з таким каменем виконані саме з цього металу.

Ще один цікавий факт: властивості каменя чорний діамант найкраще проявляються, якщо він на правильному пальці чи руці. Для прикладу, браслет з такими коштовностями повинен бути праворуч у правші, і ліворуч – у шульги. А людині, яка прагне притягти у своє життя успіх та багатство, рекомендується придбати каблучку з темним алмазом на мізинець.

Як вибирати та доглядати прикраси з чорними діамантами

Ціна має значення, і не лише вона. Особливо якщо ви маєте намір купити прикрасу з чорним діамантом високої проби. Адже алмази «піке» часто мають велику кількість пустот, що ускладнює процес ограновування. Відтак, діаманти можуть мати неідеальну форму. Крім того, глибокий чорний колір – таки рідкість для природного мінерала. А тому якщо ви прагнете купити з усього асортименту максимально природний діамант з мистецьким огранюванням, будьте готові заплатити високу вартість.

В Україні такі прикраси можна замовити в інтернет-магазині, а щоб бути впевненим в оригінальності товару – запитайте про сертифікат. Якщо досі є сумніви, кому підходить чорний діамант, перегляньте онлайн-каталоги з дивовижними ювелірними моделями різних розмірів. І ви зрозумієте, чи може такий камінь доповнити вашу ювелірну колекцію. А якщо підберете виріб, який вам пасуватиме, подбайте також про скриньку для зберігання, адже діаманти краще тримати окремо від інших прикрас і на м'якій поверхні.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд