Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

День Святого Валентина

Історія народження найромантичнішого свята року.

Коли душа вже прагне весни, а календар вперто пручається, рятує День всіх закоханих. День, коли будь що розквітають квіти.

Ставлення до 14 лютого може дуже і дуже різнитися. Але ж День закоханих точно не закінчується солодкою рекламою та яскравими валентинками, свято любові – про кожного з нас. І ніхто, окрім вас самих, не вирішуватиме – проживати вам почуття тихо чи на весь світ голосно і яскраво.


Хтось скаже, що відзначати День Святого Валентина можуть лише ті, у кого вже є друга половинка. Насправді ж, із Днем всіх закоханих, ми безперечно вітаємо тих, хто зустрів своє щастя та кожного, хто лише шукає його. І навіть якщо ваші пошуки виявляться дещо пасивними, щастя може знайти вас самотужки. Цього частіше і бажають скептикам, які не вірять у кохання. Бо щоб повірити, потрібно відчути.

Скільки існує легенд про походження Дня Святого Валентина! Всі вони мають романтичний, але, на жаль, трагічний фінал. Можна згадати  історію про полоненого лицаря Валентина, який за день до своєї страти встиг надіслати коханій листа з підписом “Твій Валентин”. Прочитала вона його 14 лютого, коли самого Валентина вже не було серед живих. Або ж полонений насправді був священиком, який попри заборону римського імператора Клавдія II, завзятого противника шлюбів, вінчав закоханих таємно. За що і потрапив у в’язницю. За цією версією легенди, священик закохався у доньку тюремника. І  “валентинку” надіслав своїй обраниці так само за день до страти. А можливо, священик був цілителем, і закохався він у доньку тюремника, коли допомагав дівчині повернути зір.

У будь-якому разі, історії ці існують дуже давно і мають безліч варіацій. Когось вони захоплюють, когось навпаки – відштовхують. Бо всі ми хочемо вірити, що кохання – це не про страждання і жертви. Такі драми краще залишити кіноіндустрії та літературі. Справжнє кохання – щире, затишне, сповнене довіри. Нехай кожен пізнає щастя, коли пристрасть і по-дитячому відкрита дружба об’єднуються і доповнюються навзаєм.

Світ народжує все більше і більше прекрасних традицій, присвячених Дню закоханих. Так, наприклад, у Німеччині саме у цей день влаштовують заручини або весілля, а Японія знаменита конкурсами на найкраще освідчення у коханні. В усьому світі до святкування Дня Святого Валентина приєднуються діти, які обожнюють створювати своїми руками і дарувати рідним та друзям валентинки. Україна також переймає ці традиції. Освідчення у День всіх закоханих або весілля цього дня – дуже популярне явище серед молодих.

Каблучка, яка прикрашає запрошення стати коханою дружиною теж має свою історію. Зараз це популярне явище, але ж хто був першим? Вважається, що засновником цієї традиції є ерцгерцог Максиміліан Австрійський, який в XV столітті подарував перстень з діамантом своїй нареченій Марії Бургундській. Тоді ця ж каблучка стала обручкою на весіллі закоханих. Традиція швидко поширювалася і народжувала свої інтерпретації. Тепер наречена може мати дві каблучки – на заручини і на весілля. Варіантів каблучок може бути безліч, із найрізноманітнішими вставками. Традиції мають свою історію і цінність, а обирати, які з них наслідувати, звісно, вам.

 

Любіть і будьте коханими. З Днем Святого Валентина!


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд