Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Фіаніт і циркон — у чому різниця

Прикраси зі вставками широко представлені в колекціях ювелірних виробів. Велику роль відіграє справжність інкрустації, приналежність до коштовності, якість. Розглянемо, чим відрізняються популярні вставки, їх особливості та переваги.

Порівняння хімічного складу і фізичних властивостей

Фіаніт — синтетичний кристал, діоксид цирконію ZrO2. Уперше був вирощений у лабораторних умовах як аналог діаманта. Процес виробництва включає нагрівання порошку оксиду цирконію. Домішки ванадію, заліза, хрому дозволяють отримати різні відтінки. Друга назва цього мінералу — кубічний цирконій. Показники заломлення каменю дуже високі, тому сережки з фіанітом будуть сяяти також привабливо, як і з дорогоцінною вставкою. Завдяки правильному огранюванню кристал за зовнішнім виглядом практично неможливо відрізнити від діаманта.

Циркон — напівдорогоцінний мінерал натурального вулканічного походження з хімічною формулою Zr[SiO4]. Рідко зустрічається в природі, його добувають у Таїланді, В'єтнамі, США, Сибіру. Може бути в синьому, чорному, зеленому кольорі. Найбільш цінується золотисто-жовтий відтінок. Зелені самоцвіти не використовують для виробництва коштовностей через присутність радіоактивних речовин у складі. Природний мінерал відрізняється значною крихкістю, що робить процес обробки тривалим і трудомістким. 

Основні відмінності


Прикраси, доповнені інкрустаціями з обох каменів, виглядають чудово. Ланцюжки з цирконом або кольє з фіанітом будуть сяяти під променями світла і радувати володарку чудовим зовнішнім виглядом. Купуючи виріб, важливо розуміти, у чому різниця між варіантами інкрустацій.

Ключові особливості циркону:

  • висока ціна: на рівні з сапфірами та іншими напівдорогоцінними самоцвітами;
  • зустрічається в декількох відтінках;
  • легко піддаються механічним впливам;
  • натуральне походження.

Вартість коштовностей буде вище, ніж аналогів, доповнених іншими вставками. Володіючи алмазним блиском, сережки з цирконом вигідно впишуться в будь-який образ. Один з недоліків каменю — м'якість і крихкість. Він легко дряпається, тому вимагає особливого підходу в носінні і догляді. Слід уникати контакту з водою, зберігати в окремій скриньці, оббитій м'якою тканиною.

Основні характеристики фіаніту:

  • синтетичне походження;
  • відносно доступна вартість;
  • максимальна зовнішня схожість з діамантом;
  • хороша міцність;
  • великий вибір кольорів.

Завдяки високим естетичним характеристикам і демократичній ціні мінерал все частіше використовується для створення ювелірних виробів. Технологія вирощування штучних кристалів дозволяє отримати 20 різних відтінків:

  • червоний;
  • золотистий;
  • коричневий;
  • ніжно-лавандовий і інші кольори.

Застосовується в якості імітації аметисту, рубіна, хризоліта, сапфіра. Завдяки міцності може набувати будь-які форми огранювання. Абсолютна прозорість ефектно підкреслюється оправою зі срібла. Одна з переваг — практичність у догляді. Кристал не боїться води і механічних пошкоджень. Каблучка з фіанітів буде радувати володарку красою і блиском протягом тривалого часу. 


Магічні і лікувальні властивості

Кільця з цирконом допоможуть відкрити надприродні можливості і сприяють розвитку дару передбачення. Камінь має особливі сили:

  • розвиває творче мислення;
  • підвищує розумові здібності і тягу до знань;
  • оберігає мандрівників;
  • стабілізує тиск;
  • покращує роботу серцево-судинної системи.

Переважно, щоб прикраси були в золотій оправі. Метал посилює магічні властивості каменю. Вироби рекомендується носити Овнам, Козерогам, Водоліям. Левам і Рибам він протипоказаний.

Фіаніт, немов порожня ємність, створений штучним шляхом, наповнюється енергією власника. Одягайте прикрасу в гарному настрої, камінь посилить позитивну енергетику людини. Кристал вбирає і негативні емоції. Якщо «зарядити» його негативною енергією, він вплине на настрій власника. Підходить представникам всіх знаків Зодіаку, важливо носити аксесуар в хорошому настрої і наповнювати позитивом.

Ювелірні вироби зі вставками


Камені мають різні характеристики, принципових відмінностей більше, ніж подібностей. Кольє з цирконом буде відмінним вибором для цінителів справжніх прикрас. Вигідно підкреслить вечірнє вбрання, додасть особливий шарм. Фіаніт — універсальне рішення. Вписується в будь-який образ: від повсякденного до урочистого. У різноманітті моделей кожна дівчина знайде для себе саме той аксесуар, який буде повністю відповідати вимогам і радувати кожен день!

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд