Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Як почистити срібний ланцюжок: перевірені способи та лайфхаки

Прикраси з дорогоцінного металу можуть бути не тільки стильною деталлю образу, а й мати сентиментальну цінність, якщо говорити про сімейну реліквію або вироби, дорогі серцю. Згодом срібло тьмяніє і втрачає свій блиск через вплив навколишнього середовища, накопичення бруду. Важливо знати, як правильно доглядати за прикрасами з благородного матеріалу, щоб вони зберігали свій первісний вигляд. Розглянемо ефективні та безпечні методи чищення срібного ланцюжка в домашніх умовах.


Чому ювелірні вироби чорніють

Розуміння причин появи темного нальоту на поверхні улюблених прикрас допоможе вжити заходів для запобігання неприємних наслідків. Якщо ви помітили, що почорнів срібний ланцюжок, зверніть увагу на вплив основних чинників:

  • Взаємодія з киснем. Потемніння викликає утворення тонкої плівки оксиду срібла на поверхні ювелірних виробів.
  • Висока вологість. Зовнішній вигляд срібного ланцюжка змінюється в разі тривалого контакту зі шкірою, що пітніє. Солі, що містяться в рідині, яку виділяє тіло, можуть сприяти потемнінню срібла. Крім того метал чутливий до умов високої вологості, тому ланцюжки не можна зберігати у ванній.
  • Косметика і парфумерія. У складі кремів і лосьйонів можуть міститися речовини, що прискорюють процеси окислення і корозії дорогоцінного металу. Аналогічну дію чинить парфумерія, тому варто наносити креми, спреї та парфуми перед тим, як одягнути ланцюжок.
  • Контакт із певними матеріалами. Через хімічні речовини, що містяться в них, появі плям темного кольору на сріблі можуть сприяти деякі типи тканин. Сірчисті сполуки у шерсті, гумі і латексі, синтетичних полотнах негативно позначаються на зовнішньому вигляді ланцюжків.

Знаючи всі причини, ви зможете вжити профілактичних заходів, таких як уникнення контакту з небажаними речовинами, правильне зберігання і регулярний догляд.

Чим почистити срібний ланцюжок: крок за кроком

Позбутися ненависного потемніння в домашніх умовах допоможуть способи, які не вимагають спеціальних інгредієнтів і засобів. Ви самостійно зможете приготувати все необхідне, якщо будете дотримуватися запропонованих інструкцій.

Мильний розчин

Це один із найпростіших способів почистити срібний ланцюжок. Для його реалізації знадобиться тепла вода, мило, гель для душу або засіб для миття посуду. Інгредієнти потрібно змішати між собою і занурити срібний ланцюжок у розчин на 5-10 хвилин.

Для очищення важкодоступних місць між ланками і в зоні застібки можна використовувати м'яку зубну щітку або поролонову губку. Далі промийте виріб у теплій проточній воді, щоб видалити залишки мила. Наприкінці висушіть ланцюжок м'якою тканиною або рушником.

Сода і вода

Спосіб передбачає використання двох інгредієнтів для приготування густої пасти. Для цього змішайте соду з невеликою кількістю води. За допомогою м'якої зубної щітки або губки нанесіть засіб на поверхню прикраси, приділіть увагу забрудненим ділянкам і залиште на 5 хвилин. Після цього промийте ланцюжок у чистій теплій воді, щоб змити залишки соди. Перш ніж надіти прикрасу, висушіть її м'якою тканиною або рушником.

Фольга та харчова сода

Пропонуємо ще один спосіб, як відбілити срібний ланцюжок у домашніх умовах. Ключовим елементом виступає алюмінієва фольга. Невеликий шматочок потрібно укласти на дно посудини, а зверху – прикрасу.

Посипте вміст однією чайною ложкою харчової соди і залийте окропом, повністю покриваючи ланцюжок. Через кілька хвилин відбудеться хімічна реакція з переходом сульфідів на фольгу. У цей час срібло очищається від потемніння і забруднення. Коли реакція закінчиться, промийте в чистій воді та просушіть виріб.

Оцет і сода

Для любителів хімічних взаємодій є ще один варіант, чим почистити срібло в домашніх умовах від чорноти. Спосіб схожий на попередній, але замість фольги виступає оцет. Прикрасу зі срібла в посудині потрібно засипати харчовою содою. Коли ви повільно заллєте вміст оцтом, почнеться шипіння. Залиште ланцюжок у розчині на 5-10 хвилин, а після закінчення часу почистіть його губкою або зубною щіткою, промийте в чистій воді і висушіть м'якою серветкою.

Позолочений ланцюжок: основні принципи догляду

В асортименті ювелірного інтернет-магазину представлені срібні моделі з тонким шаром жовтого металу, нанесеним на поверхню. У людей присутній страх зіпсувати виріб, придбаний за чималу ціну. Дотримуйтеся простих принципів, і чистка позолоченого срібного ланцюжка буде ефективною і безпечною:

  • Зупиніть вибір на неагресивних мийних засобах – м'якому милі, харчовій соді або слабкому розчині оцту, щоб мінімізувати ризик пошкодження тонкого шару металу.
  • Застосовуйте м'які тканини і губки, уникаючи надмірного тертя і тиску на ланцюжок.
  • Ретельно промивайте прикрасу в чистій теплій воді, щоб видалити залишки мийних засобів, і акуратно висушіть, щоб уникнути подряпин і пошкоджень.

Дотримуючись цих правил, ви зможете зберегти блиск і красу позолочених виробів.

Уже достатньо сказано про те, як відмити срібний ланцюжок, тепер важливо розібратися, де можна залишити вироби, які тимчасово не використовуються. Найголовніше правило – відсутність вологи. Забезпечити цю умову допоможуть герметичні контейнери відповідного розміру, спеціальні мішечки із застібками, щоб мінімізувати контакт з повітрям. Від подряпин і заплутування з іншими виробами передбачені м'які футляри з роздільниками всередині.

Зверніть увагу на віртуальний каталог ювелірних товарів AURUM, які можна замовити з доставкою по Україні. Дотримуйтесь порад і рекомендацій щодо догляду та зберігання срібних ланцюжків. Це допоможе довше зберегти їх в ідеальному стані.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд