Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Як зняти каблучку з пальця

Таке може трапитися з кожним – улюблена каблучка, яка була впору, стає малою і не хоче зніматися з пальця. Це доставляє занепокоєння і дискомфорт. У більшості випадків проблема вирішується домашніми методами, і лише у виняткових знадобиться допомога фахівця.

Чому кільце буває важко зняти

Найпоширеніша причина – набряк пальців. Вони можуть опухати через:

  • велику кількість випитої рідини;
  • спеку;
  • вживання солоної їжі;
  • захворювання нирок;
  • травми;
  • вагітність.

Коли набряклість спаде, проблема вирішиться сама собою. Однак робити певні дії потрібно, якщо ювелірні каблучки сильно здавлюють пальці, спричиняють біль або викликають потемніння шкірного покриву. Трапляється, що людина набирає вагу, і прикраса просто стає малою. Ще одна причина – хвороба суглобів (артрит, артроз), при якій ті деформуються і збільшуються в розмірах.

Якщо причина в набряку, займіться звільненням з пастки вранці, тому що до вечора припухлість стає більшою. Чого не потрібно робити, якщо каблучка застрягла? Уникайте різких рухів і надмірних зусиль. Грубе поводження не вирішить проблему, але може призвести до пошкодження шкіри або навіть суглоба. В результаті фаланга опухне ще сильніше. Не варто панікувати і думати, що єдиний спосіб зняти кільце – розрізати його. Це крайній метод, до якого вдаються, якщо проблема запущена, а інші способи не допомагають.

Як зняти каблучку в домашніх умовах

Виправлення ситуації бажано розпочати якомога раніше: це допоможе уникнути неприємних для здоров'я наслідків. Спочатку розглянемо прості, а потім – складніші методи. Використовуючи деякі описані нижче способи, ви впораєтеся із завданням самостійно. В інших випадках знадобиться стороння допомога.


Підніміть руки догори

Такий стан знімає набряк кінцівок. Спосіб підійде, якщо пальці збільшилися в діаметрі зовсім небагато. Руки потрібно підняти вище рівня серця і потримати 5 хвилин. Відбудеться відтік крові від пальчиків, і вони стануть тоншими. В результаті ювелірний виріб легко зніметься.

Змазування маслом

Знадобиться будь-яка жирна рідина або мазь. Це може бути вершкове або рослинне (оливкове, соняшникове, лляне) масло. Підійдуть також вазелін, смалець, дитячий крем. Змастіть жиром шкіру навколо каблучки або печатки, покрутіть. Потім вирівняйте кисть.

Акуратно, неспішними рухами починайте зрушувати ободок до зовнішнього краю. Не тягніть його, а штовхайте, прокручуючи в різні боки. Від мастила шкіра стане слизькою, і є ймовірність, що колечко зніметься. Щоб збільшити опір і легше захопити його, скористайтеся носовою хусткою або шматком щільної тканини.

Вода і мило

Принцип схожий зі змазуванням жиром. Руки стають слизькими, тому тонкі каблучки легше зняти. Змочіть кисть, візьміть рідке або брускове мило, засіб для миття посуду або гель для прання, вспіньте і рясно нанесіть на потрібну ділянку. Прокрутіть шинку і спробуйте її стягнути.

Голка і нитка

Щоб зняти широкі каблучки, знадобляться додаткові інструменти. Можна взяти зубну, шовкову або будь-яку тонку нитку. Протягніть її у вушко голки та акуратно, намагаючись не подряпати шкіру, проведіть під каблучкою. Другим краєм нитки кілька разів обмотайте фалангу так, щоб не утворювалося присвітів. Мета – зменшити її діаметр і підготувати своєрідну «доріжку» для прикраси. Тепер потягніть за верхній кінець нитки. Вона почне розмотуватися, і прикраса зісковзне з пальця.

Використання скотчу

Намотайте клейку стрічку на фалангу від нігтя до проблемного місця. Намагайтеся потрапити і під метал. Скотч розпрямить складки і зробить поверхню більш гладкою. Покрутіть шинку по плівці в одному напрямку.

Охолоджуючі ванночки

У воді температурою близько 10°C розмішайте кухонну сіль з розрахунку 1 столова ложка на склянку. Цей розчин ефективно знімає набряклість. Його можна застосовувати тільки в тому випадку, якщо шкіра не пошкоджена. Також підійде прісна вода з додаванням кубиків льоду. Потримайте в ній руку протягом декількох хвилин. В якості альтернативи просто прикладіть до пальця лід або занурте руку в сніг.

Як зняти каблучку в складних випадках

Такі ситуації виникають, коли виріб не знімали довгий час, і він не встиг врости в палець. Якщо в області суглоба утворилися складки шкіри, розтягніть її пальцями і витягніть з-під прикраси. Зробити це самостійно не завжди виходить. Попросіть кого-небудь вам допомогти: процес пройде більш швидко і безболісно.

Медикаментозні методи

Якщо палець опух і болить в місці здавлювання, не обійтися без ліків. Скористайтеся засобами традиційної медицини:

  • компресом з новокаїном;
  • маззю, яка знімає набряки ( «Венорутинол», «Гепарин»);
  • протизапальним гелем ( «Диклофенак»);
  • антисептиком (етиловий спирт).

Ці засоби зменшать больові відчуття. Знизиться чутливість, і буде легше вжити необхідних заходів. Препарати потрібно застосовувати тільки зовнішньо, бо оральні аналоги не принесуть бажаного ефекту.


Розпил

У рідкісних випадках каблучки-корони або обручки доводиться розрізати, тому що не виходить зняти їх жодним з описаних вище методів. Для цього знадобиться маленький напилок – надфіль. Його можна купити в будь-якому господарському магазині. Якщо зможете, протягніть під виріб зубочистку або дерев'яну паличку від морозива. Намагаючись не травмувати шкіру, потріть метал. Коли він стане тонким, акуратно піддіньте його пилкою для нігтів і розірвіть пластину. На завершення процедури обробіть шкіру антибактеріальною маззю. Краще зіпсувати коштовність, ніж позбутися пальця. Розрізаний ювелірний виріб піддається ремонту.

Як вибирати прикраси, щоб уникнути проблем

Причина такої неприємної ситуації буває досить банальною – невідповідний розмір прикраси. Трапляється, що каблучка дуже сподобалася, залишалася в єдиному екземплярі або це був подарунок. Спокуса залишити її собі дуже велика, але незабаром виявляється, що прикраса дуже туго сидить або її взагалі неможливо зняти. Практична порада: носіть тільки ті ювелірні прикраси, які підходять за розміром.

При покупці каблучки в ювелірному магазині є можливість приміряти її. Але якщо ви вибираєте коштовність в онлайн-каталозі, визначати розмір потрібно більш уважно. Візьміть нитку та обхопіть фалангу по колу. Спробуйте пересунути її в сторону суглоба, щоб вона легко сходила. Відзначте фломастером місце перетину кінців. Виміряйте отриманий відрізок лінійкою з точністю до 0,5 мм. Розділіть значення на 3,14 – це і буде ваш розмір.

Також можна скористатися роздрукованими шаблонами. Спочатку покладіть прикрасу, яка у вас є, на аркуш паперу. Обведіть олівцем по внутрішньому колу якомога ближче до країв. Виріжте і прикладіть до макету. Відповідним буде варіант, який в точності відповідає шаблону.

Для визначення розміру скористайтеся таблицею:


Як носити каблучку, щоб вона не доставляла незручностей

Пальці повинні відпочивати від прикрас. Приходячи додому, займаючись побутовими справами, вирушаючи в душ або ліжко, знімайте коштовності. Якщо ви схильні до набряків, не надягайте каблучки в жарку погоду. Також відмовтеся від них, коли хворієте і у вас висока температура. Вибирайте вироби з безпечних матеріалів. Переконайтеся, що у вас немає алергії на сплав, тому що від нього шкіра може запалитися, а це призведе до набряку. Періодично чистіть вироби від корозії.

Каталог ювелірних каблучок AURUM: гарантія якості та стилю

Компанія пропонує широкий асортимент красивих виробів з дорогоцінних металів, з різними вставками. Вони виготовлені з якісних матеріалів, відрізняються різноманітним дизайном. Представлена продукція українських виробників. Є моделі всіх розмірів. Вибрати відповідну можна, скориставшись фільтрами. Акції дозволять придбати прикрасу за зниженою ціною. Покупцям доступні всі форми оплати. Діє послуга доставки по Україні.

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд