Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Як вибрати найкращу застібку для сережки?

Вибору сережок присвячено сотні тисяч статей в інтернеті: вибір дизайну, форми, інкрустації, каміння та багато іншого. При цьому часто покупці забувають про ще один важливий критерій – вибір застібки. Адже саме застібка впливає на комфорт під час носіння. Сережки з правильно підібраною застібкою стануть вашим фаворитом, інакше вони прикрашатимуть лише скриньку з коштовностями.

Розглянемо три найпопулярніші та найнадійніші види застібок, їх переваги та недоліки. Відразу обмовимося, що існує більше десятка різновидів застібок, про які ми ще обов'язково розповімо у наступних статтях.

Англійська застібка

Класика ювелірної справи у чистому вигляді. Працює за наступним принципом: штифт просочується в прокол і замикається за мочкою. Таке кріплення вважається найнадійнішим: воно не розбовтується і не деформується з часом, навіть за регулярного використання, тому часто зустрічається на дитячих виробах.

Особливості: найчастіше ювеліри використовують досить масивний штифт, тому якщо у вас вузький прокол, то така застібка доставлятиме дискомфорт під час носіння, і навіть може призвести до появи пухлини. Крім цього, довжина штифта від основи до початку застібки стандартна, тому якщо у вас широка мочка або нестандартна форма, то сережки можуть тиснути.

Рекомендації: сережки з таким типом замку обов'язково потрібно міряти перед покупкою. В іншому – дуже зручний вид застібки, який однозначно заслуговує на звання «Найнадійніший».


Застібка-гвоздик або пусети

Популярні останні 10-15 років пусети можуть мати штифтовий замок або штифт + різьблення. Принцип дії наступний: штифт сережки вставляється в прокол, а ззаду мочки затискається спеціальним фіксатором. Крім цього, на штифт може бути нанесене різьблення, в такому випадку фіксатор закручується.

Особливості: у плані надійності штифт з різьбленням більш надійні, але надягання таких прикрас зажадає певної вправності.


Просто штифтовий замок може з часом розбовтатися. Сережки-гвоздики популярні і у дорослих, і у дітей завдяки своїй універсальності.

Рекомендації: при виборі пусетів звертайте увагу на довжину штифта, особливо якщо плануєте спати в сережках. Занадто довгий штифт у поєднанні з тонкою мочкою вуха перетворить прикрасу на знаряддя тортур при сні на боці. В іншому, це найневибагливіші сережки, які не обмежують вас у рухах та виборі гардеробу.

Французька застібка

Зразок елегантності та грації. Принцип дії наступний: дві петельки, де та що більше вдягається в мочку вуха і закріплюється за основою на маленьку петельку. Вага таких прикрас мінімальна, т.к. конструкція дозволяє зробити петельки тонкими. Найчастіше використовується у сережках-підвісках, прикрашених великим каменем або перлиною.

Особливості: незважаючи на надійність кріплення, сама конструкція застібки дуже крихка. Саме тому ювеліри рекомендують знімати на ніч такі сережки та носити його із зібраним волоссям, щоб не допустити деформації застібки.

Рекомендації: цей тип застібки підійде у всіх нестандартних випадках. Широка мочка вуха, тонкий або нерівний прокол – у всіх випадках сміливо вибирайте сережки із французькою застібкою. А ще такі прикраси можна без страху купувати онлайн, адже вони підійдуть будь-яким вушкам і виглядатимуть елегантно.

Який би вид застібки ви не вибрали, пам'ятайте, що на першому місці завжди стоїть зручність. Обов'язково приміряйте прикрасу перед покупкою, потрясіть головою, розпустіть волосся і перевірте – чи все вам підходить. Не поспішайте та будьте готові до довгих пошуків, які обов'язково закінчаться ідеальним вибором.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд