Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Зелений дорогоцінний камінь

Зелені дорогоцінні камені завжди користувалися особливою популярністю і у жінок, і у чоловіків. Їм приписували різні магічні властивості, використовували для прикраси божеств, а володарі прикрас із зеленим камінням прирівнювалися до королівських осіб.

Найчастіше, говорячи про зелені дорогоцінні камені, ми представляємо смарагд. Насправді їх набагато більше.


Ми розповімо, які ще існують альтернативи смарагду, дізнаємося про їх цілющі та магічні властивості. Хто знає, можливо ваша наступна прикраса буде інкрустована одним із цих каменів.

Смарагд

Колір: зелений або темно-зелений, прозорий.

Оправа: золото, біле золото, платина.

Знаки власники: Леви, Терези, Водолії.

Натуральне каміння дуже популярне в ювелірній справі. З них виготовляють прикраси і для чоловіків, і жінок. У ювелірів особливо цінується прозорість каменю: чим чистіший мінерал, тим краще.

Вважається, що прикраси зі смарагдом здатні допомогти власнику стабілізувати тиск та зняти головний біль. У езотериків смарагд вважається символом мудрості, чистоти та життя. У народі вірять, що смарагд у будинку компенсує негативну енергію та гасить будь-які сварки. Крім цього, допомагає людині боротися з поганими схильностями. 

Прикраси зі смарагдом рекомендують вибирати гіперактивним людям, які хочуть трохи втихомирити свій запал. Він внесе в життя таких людей більше спокою та гармонії.

Демантоїд

Колір: смарагдово-зелений з можливим вкрапленням золотих крапель.

Оправа: золото.

Знаки власники: Стрільці, Леви, Скорпіони, Діви.

Цей камінь часто плутають із смарагдом, адже за правильного огранювання. Навіть професійному ювеліру буде важко знайти відмінності. Як оправу для цього каменю використовують жовте золото.

Вважається, що демантоїд – це покровитель кохання та родючості. Прикраси з цим каменем здатні зміцнити стосунки та внести до них гармонію. Жінкам, які хочуть стати мамами, також рекомендується носити браслет чи кулон із демантоїдом. 

Турмалін

Колір: зелений з червоно-фіолетовими, рожевими та темними відтінками, аж до чорних.

Оправа: золото, срібло, платина.

Знаки власники: Терези, Стрілець, Козеріг.

У перекладі з сенегальської назва каменю означає «багатокольоровий». При першому погляді на мінерал, ви відразу зрозумієте, чому його так назвали: кількість відтінків і домішок вражає. Ювеліри дуже люблять цей камінь, оскільки він відкриває нескінченні можливості для створення прикрас та грою з огранюванням. В умілих руках цей камінь перетворюється на справжній шедевр.

Щодо лікувальних властивостей, то зелений турмалін вважається найсильнішим серед аналогів. Він допомагає при хворобах нирок, печінки та серцево-судинної системи. При цьому камінь реагує на характер свого власника: невпевнений стане більш рішучим, а активного приборкає і направить у потрібне русло. Не менш корисним турмалін буде і для творчих людей: він розкриє талант у повній мірі та принесе успіх. А ось у злої та жадібної людини цей камінь з часом потемніє і стане каламутним.

Хризоліт

Колір: блідо-зелений, хоча може мати весь спектр зеленого відтінку.

Оправа: золото.

Знаки власники: Близнюки, Діви, Леви, Терези, Риби.

Хризоліт відноситься до напівдорогоцінного каміння. Але це не заважає ювелірам створювати з нього вишукані прикраси, які зачаровують своєю красою. Дуже часто хризоліт є сусідами з діамантами, а оправу для нього вибирають тільки золоту. Пов'язано це ще й із його кольором: блідо-зелений відтінок із жовтим підтоном. За часів Римської імперії його ще називали «вечірнім смарагдом», саме через відтінок.

Вважається, що хризоліт забирає з життя власника заздрість, підвищує настрій та піклується про його душевний стан. Він допомагає приймати правильні рішення і приносить удачу, особливо в судових справах.

Як бачите, вибір зеленого каміння багатий і різноманітний: кожен мінерал має свої сильні сторони. Прикраси з одним із них точно стануть прикрасою вашої колекції та внесуть гармонію у ваше життя.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд