Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Каблучка на мізинці: статусна прикраса, символ успіху чи данина моді

З давніх-давен чоловіки та жінки носять персні різних розмірів та форм, з каменями й без, дехто прикрашає такими виробами ледь не всі пальчики, хтось віддає перевагу мінімалізму. Проте чи не найбільше уваги привертає каблучка на мізинці в чоловіка чи жінки. Бо такий делікатний перстень чи масивна печатка мають найзагадковіший вигляд. Коли вперше почали одягати такі прикраси, як правильно їх вибирати, та що це рішення говорить про власника, читайте в огляді.

-51%
Двостороння каблучка з червоного золота «Конюшина» з оніксом і фіанітом


Каблучка на мізинці: цікаві факти

Історично на мізинці носили каблучку люди, які належали до певної групи чи спільноти, або ж займали високий статус у суспільстві:

  • У Стародавньому Римі та в середні віки найменший палець прикрашали знатні чоловіки, які посідали важливі посади або ж були дуже заможними. Саме на мізинець надягали печатку з фамільним гербом, яким скріплювали підписи й листи.
  • На п’ятому пальці, подейкують, донині носять персні масони. Ця релігійна група має свій особливий тип прикраси з характерним зображенням ока в трикутнику.
  • У XIX столітті в Італії каблучки на мізинцях почали асоціюватися з приналежністю до мафіозної групи. У цей час у країні діяла легендарна Cosa Nostra. А після виходу фільмів із сюжетами про мафіозні сутички прикраси стали особливо популярними та модними серед чоловіків, бо додавали образу харизми.
  • Як символ незалежності вироби полюбляли надягати феміністки. Ця традиція збереглась і донині.
  • Ще одна група людей, у яких можна помітити перстень на мізинці, — роми. Багато хто вважає, що така прикраса має магічні властивості, тому допомагає у ворожінні й пізнанні таємниць долі.

Сьогодні делікатні вироби на найменшому пальчику найчастіше можна побачити в артистів і дипломатів, людей, які прагнуть вирізнитися і привертати до себе увагу.



Символізм прикраси у XXI столітті

У сучасному світі розповісти про свій статус можна найрізноманітнішими способами, проте владні люди досі віддають перевагу дорогим прикрасам для маленького пальця. Вважається, що вони приносять удачу і є символами успіху. Також каблучки на мізинець можуть підкреслювати:

  • Творчий характер. Джонні Депп, Марлен Дітріх — чимало зірок віддають перевагу цим ювелірним виробам. Це наче виклик суспільству — вирізнятися, бути не таким, як інші, відходити від стандартів. Тому такі персні, як правило, мають незвичайний дизайн і несуть особливе значення для своїх власників.
  • Вірування людини в амулети. Каблучка на мізинці в жінки чи чоловіка може бути символом успішності. Побутує думка, що правильно підібрана прикраса на такий палець притягує удачу й оберігає від розчарувань.
  • Індивідуальність і незалежність особистості. Часто такі вироби вибирають жінки чи чоловіки, які вирізняються впевненістю та особливим типом мислення, не живуть у світі стереотипів і вміють бути собою за будь-яких обставин. Тому подарувати таку каблучку — означає зробити людині комплімент щодо її унікальності.
-53%
Каблучка з червоного золота з доріжкою фіанітів

Мізинець — палець, що перебуває під впливом Меркурія. Для когось йдеться про давнього Бога, що символізує багатство й успіх. Для інших — це планета, яка є покровителем інтелекту та інтуїції. У будь-якому випадку прикраси на цьому пальці таки мають свою магічну силу. Якою вона буде — залежить від того, у що вірите саме ви.

Чоловічі прикраси для мізинця: як носити

Якщо колись наявність каблучки на малому пальці мала конкретне значення, сьогодні зрозуміти, який зміст у прикрасу вкладає чоловік, майже неможливо. Для когось такий ювелірний виріб є способом підкреслити свій статус і харизму. Хтось надягає винятково фамільний виріб і носить його як амулет. Деякі психологи навіть стверджують, що така прикраса є своєрідним повідомленням суспільству, що цей представник сильної статі є незалежним і прагне лише вільних стосунків, не готовий до сімейних тенет та впевнено крокує кар’єрними сходинками.

Окремої уваги заслуговує вибір руки для прикраси. Каблучка на лівому мізинці чоловіка говорить про його пошук себе, відсутність конкретного шляху в житті. Права рука з перснем може вказувати на парубоцький спосіб буття і авантюризм.

Жіноча каблучка на мізинчик: що означає на правій та лівій руці

Вважається, що жінкам, яким подобається прикрашати мізинці ювелірними виробами, притаманна хитрість та ексцентричність. Це творчі натури, які полюбляють пригоди й прагнуть незалежності. Їх важко підкорити та майже неможливо змусити робити те, чого вони не хочуть. Попри це має значення, на якій саме руці дівчина носить перстень.

Каблучка на правому мізинці розповідає про свою власницю як про натуру вірну та добру. Це жінки, що не вміють підкорятися консерватизму й легко змінюють своє життя, якщо це потрібно для їхнього комфорту.

Прикраса зліва говорить про флегматичність характеру й бажання людини бути в самотності. Принаймні деякий час. Ці люди більше заглиблені в себе та менше переймаються навколишнім світом.


Товари зі статті Показати все
-51%
Двостороння каблучка з червоного золота «Конюшина» з оніксом і фіанітом

Залишити відгук

Двостороння каблучка з червоного золота «Конюшина» з оніксом і фіанітом
-53%
Каблучка з червоного золота з доріжкою фіанітів

Залишити відгук

Каблучка з червоного золота з доріжкою фіанітів

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд