Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Чи можна зменшити каблучку?

Каблучка – один із найпопулярніших видів ювелірних прикрас. Її купують самостійно, дарують у подарунок, обмінюються при вінчанні, але іноді трапляється, що каблучка стає великою. У цій статті ми розповімо, як зменшити каблучку, і що робити з такою прикрасою.

Чи можна змінити розмір аксесуара?

Звісно можна! Для того, щоб зменшити розмір каблучки вам потрібно звернутися за допомогою до ювеліра, який запропонує вам один із трьох способів:

  1. Стиснення.
  2. Вирізання.
  3. Вставка.

Самостійно виконати маніпуляції з каблучкою досить складно та ризиковано, адже це тендітна прикраса. Але, якщо з якихось причин ви не хочете відносити прикрасу фахівцеві, можете носити каблучку на ланцюжку у вигляді підвіски. Так, це не її пряме призначення, але виглядати буде оригінально.

Як зменшити розмір каблучки у майстерні?

Ювелір оцінює дизайн каблучки і пропонує один із найбільш вдалих варіантів. Розглянемо кожен із них.

Стиснення

Каблучку спочатку нагрівають, а потім різко охолоджують та закріплюють на спеціальному конусі під той розмір, який вам потрібен. Далі майстер працює спеціальним інструментом, який дозволяє зменшити розмір, почистити та відполірувати готовий виріб.

Метод вважається найдешевшим, єдиний його недолік – підходить тільки класичним гладким каблучкам. Стискають зазвичай обручки без каменів і додаткових вставок.

Вирізання

Майстер вирізає невеликий сектор каблучки, а потім за допомогою лазера чи пайки робить кільце монолітним. Робити це потрібно дуже обережно, щоб шов не залишився. Потім каблучку обов'язково шліфують. Цей спосіб підходить для перстнів та прикрас з одним або декількома камінням з одного боку каблучки.

Вставка

Це найважчий та найдорожчий спосіб зменшити каблучку. Всередину виробу вставляють ще одну каблучку меншого діаметра. Візуально ваша прикраса залишається такою ж, але вже не спадає з пальця. Метод вставки вимагає від ювеліра високих навичок роботи, тому добре вибирайте майстра.

Даний спосіб підходить для каблучок з розсипом каміння або декоративним візерунком по всій поверхні.

Як бачите, на запитання, чи можна зменшити каблучку відповідь однозначна – можна. Головне, уважно вибирати майстра і точно знати свій реальний розмір пальця, щоб не переробляти. А якщо ви купили каблучку, яка виявилася вам великою, то з чеком ви протягом 14 днів зможете її обміняти на ту, що підійде ідеально.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд