Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Чоловічі сережки: від символу влади до модного аксесуара

Незважаючи на те, що раніше ювелірні прикраси вважалися виключно жіночою забавою, сьогодні все більше чоловіків наважуються застосовувати цей елемент у своєму образі. Більше немає жорстких рамок і стереотипів, тому хлопці відкрито експериментують з різними стилями, формами виробів, а чоловіча сережка стала популярною частиною їхнього іміджу. Поговоримо про сенс цієї прикраси.

Середньовіччя – сучасність: історія та культура

Існує думка, що перші подібні прикраси з'явилися кілька тисячоліть тому в Месопотамії. Їх використання мало всякого роду значення і символіку в культурах різних країн:

  • Індіанці Навахо у Північній Америці вважали, що сережки уособлюють статус, багатство носія. Чим більша і дорогоцінніша прикраса, тим вища була репутація та стан власника.
  • В інших країнах, таких як Африка, сережки символізували мужність та силу. Вони також могли вказувати на приналежність до племені, до спільноти.
  • У середньовічній Європі сережки демонстрували лицарство та сміливість, їх носили воїни, зображуючи свою відвагу на полі битви.

Сьогодні в Індії ці прикраси можуть транслювати релігійне значення, використовуватися як амулети для захисту від злих сил. А в сучасній західній культурі найчастіше виступають просто модним трендом, щоби виразити унікальність, стиль власника.

Яке вухо вибрати: сережки для чоловіків та традиції різних цивілізацій

У зв'язку з тим, що сережки стали популярною прикрасою в останні десятиліття, багато хто почав задаватися питанням, яке вухо проколюють чоловіки — ліве чи праве. Виявляється, вибір залежить не тільки від особистих переваг, а ще й від установок, що сформувалися, релігійних звичаїв у різних частинах світу.

У культурі заходу вважається, що популярне вухо – ліве. Але це не обов'язкове правило, багато хто вибирає обидва. А ось Індія та деякі арабські країни впевнені, що більше підходить для носіння сережок – вухо з правого боку. Чоловіки проколюють його, щоб відрізнятись від жінок. Японія та подібні їй цивілізації стверджують, що різниці немає. В Україні вважається, що гетеросексуали прикрашають мочку зліва.

На якому вусі носять сережки чоловіка — безпосередньо залежить від соціокультурного середовища та смакових якостей кожного. За бажання дотримуватися традиції краще вивчити місцеві звичаї та рекомендації, для вираження індивідуальності – вибрати те вухо, яке подобається вам самим.

Різноманітність типів чоловічих сережок

Такі прикраси вже давно перестали бути чимось незвичайним чи ексцентричним, зараз вони навпаки відбивають стиль, виступаючи важливим елементом моди. Крім вибору матеріалу та дизайну, тип виробів для чоловіків теж важливий. Сьогодні вона доступна в різних стилях, що дозволяє підібрати ідеальний варіант кожному чоловікові.

Сережки-кільця

Вони можуть виготовлятися із золота,срібла, платини, інших матеріалів. Найчастіше оброблені камінням, елементами, що додають їм привабливості. Проте перед покупкою слід врахувати деякі особливості:

  • розмір;
  • образ.

Розмір кілець має бути підібраний правильно, не заважати у побутовому житті. Така форма відмінно доповнить смокінг або костюм для офісних заходів і стане родзинкою повсякденного вбрання.

Гвоздики-пусети

Це класичний стиль, такі сережки для хлопчиків та чоловіків існують уже багато років. Одна з основних переваг – універсальність та простота. Їх чудово можна носити з іншими прикрасами: годинником, хрестиками з камінням.

Тунелі різного діаметру

Призначені для установки у великих проколах і можуть бути виготовлені з натуральних компонентів:

  • дерево;
  • кістка;
  • камінь.

Часто оформлюються різними візерунками, малюнками та емблемами. Основна відмінна риса – здатність привернути увагу, багато хто використовує для створення образу в стилі панк, готика, рок.

Сережки-обманки

Ідеальне рішення для тих, хто не хоче проколювати вухо, чи для хлопчиків раннього віку. Вони створюють ілюзію наявності прикрас та доступні у всіляких варіаціях. Компактні та зручні, при носінні яких не виникає біль та дискомфорт. Хоча таку прикрасу варто одягати з обережністю — через відсутність проколу обманки можуть впасти і загубитися. Також це чудовий варіант, щоб придивитися і вирішити, чи є необхідність у звичайних сережках.

Важливо пам'ятати, що вибір виробів – індивідуальний процес для кожної людини, незалежно від її статі. Будь-яке з них має бути комфортним стилістичним акцентом для власника, відповідаючи його іміджу. Головне — щоб сережки надавали чоловікові впевненості та привабливості. Необхідно враховувати традиційні, етикетні норми, щоб уникнути небажаних наслідків та насолоджуватися ними сповна.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд