Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

На якій руці носять обручку?

Один із найвідповідальніших моментів під час підготовки до весілля – це вибір обручки. І якщо в цій ситуації майбутні молодята довіряють власному смаку чи трендам, то із запитанням: «На якій руці носять обручку в Україні?» – з'являється багато сумнівів. Пропонуємо дізнатися, коли носять обручки на лівій руці, чи немає якихось забобонів та багато іншої цікавої інформації.

На якій руці носять обручку, згідно з релігією?

В Україні дуже багато релігійних конфесій. Більшість людей відносить себе до православних, також живуть католики, мусульмани та протестанти. У всіх свої традиції та звичаї.

Обручка у православ'ї

У православній релігії правий бік вважається головним. По-перше, правою рукою хрестяться та благословляють. По-друге, православні християни вірять, що на правому плечі сидить ангел-охоронець, а на лівому біс. Саме тому одягають і носять обручку на правій руці.

На якій руці носять обручку католики?

Католицька віра має кардинально протилежну думку щодо обручок. Вважається, що безіменний палець лівої руки по вені безпосередньо з'єднаний із серцем. Такий романтичний символізм і пояснює, чому католики носять обручку на лівій руці.

Обручка в мусульманстві

У мусульманській культурі взагалі немає такої традиції, як обмін обручками. Сучасні пари роблять це швидше як данину європейській моді. Після весільної церемонії обручки носять тільки дівчата, а на якому пальці – обирають самостійно. Хлопці не носять обручки на руці, як виняток можуть одягати срібні прикраси.

Кільце в іудаїзмі

Це єдина релігія, в якій молодята обмінюються кільцями та надягають їх на вказівний палець. Така каблучка на руці означає, що дівчина тепер належить чоловікові. Хлопці можуть не носити обручку – все залежить від їхнього бажання.

Загалом сьогоднішній світ не настільки суворий до вищевикладених правил. Сьогодні не важливо, на якій руці обручка – головне, щоб пара була щасливою. Тому, якщо ви не відносите себе до релігійних людей і вільно дивитеся на церковні канони – носіть обручку так, як зручно саме вам.

На якій руці носити обручку після втрати одного з подружжя?

Смерть близької людини штовхає багатьох людей носити обручку на протилежній руці тієї, де носили до цього. Але в цьому питанні всі релігії є лояльними. Головна мета – щоб вдові чи вдівцю було комфортно. Можете носити на іншій руці, пальці, одягти свою обручку або партнера, носити відразу дві обручки – робіть так, як вам підказує серце.

На якому б пальці ви не вирішили носити обручку, підібрати ідеальний комплект ви завжди можете у каталозі нашого сайту.

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд