Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Про рожевий кварц у ювелірних прикрасах: історія та цікаві факти

У природі багато унікальних і красивих каменів, але не всі з них можуть зрівнятися за популярністю з рожевим кварцом. Романтика, ніжність, чистота, гармонія – найяскравіші асоціації, які виникають при погляді на цей прекрасний мінерал. Серед 19 видів кварцу саме рожевий привертає увагу. З ним ювеліри часто виготовляють каблучки, сережки, кольє, кулони, браслети – асортимент прикрас, які закохують з першого погляду.

Факти з історії та родовище мінералу

Почати потрібно з того, що нічого на планеті не вічне. І це стосується рожевого кварцу зокрема. Його запаси скорочуються. Найбільші родовища розташовані в Японії, Бразилії, Казахстані, Індії, Мадагаскарі. Також його видобувають у Намібії, Перу. Виявлено мінерал і в низці інших країн: в Австрії, Польщі, Франції, Швейцарії, Німеччині. Географія родовищ велика.

Історія свідчить про дуже давні знання людей про кварц. Ще в 7000 р. до н. е. вперше його побачили в Стародавній Месопотамії. Ось ще кілька цікавих фактів:


  • на Сході рожевий кварц називали "каменем серця";
  • у Стародавньому Єгипті мінерал розтирали в порошок і додавали в креми для догляду за обличчям і тілом;
  • римляни використовували мінерал для печаток;
  • з давніх часів вважалося, що браслети з рожевим кварцом і будь-які інші прикраси піднімають самооцінку, допомагають знайти свою половинку, вдало вийти заміж і оберігають любов.

Прикраси з рожевим мінералом створювали ще ассирійці. А під час розкопок у Месопотамії було знайдено дрібні намистини. Через стільки тисяч років прекрасний мінерал рожевого кольору продовжує залишатися одним з найбажаніших у ювелірній справі, тому каблучки з рожевим кварцом не втрачають своїх естетичних позицій.

Магічні властивості найпопулярнішого мінералу

Якщо прикраса має особливу привабливість, вона має природну силу. Звичайно, без краплі магії тут теж не обходиться. З давніх часів люди прагнули отримати підтримку своїх прагнень і бажань. Так повелося, що помічником саме для жінок став кварц рожевого кольору. Якщо потрібен любовний амулет, тоді кращого доповнення для нього просто не знайти. Ідеальна модель оберега. Він здатний підвищувати й розвивати чуттєвість, оберігати кохання і сім'ю, а також допомагає вийти заміж. Можливо, ви зараз теж задумалися, що потрібно обзавестися подібним виробом.

Є ще один важливий факт, про який не можна забувати. Прикраси, амулети, обереги з кварцом сприяють довголіттю. А все тому, що він несе в собі позитивну енергію. Крім того, це надійний захист від чаклунства. Жодне псування не буде страшним, якщо носити сережки з рожевим кварцом або кулон.

Серед лікувальних властивостей можна відзначити здатність захищати від тривожних думок, легше переживати душевні рани. Добре вмиватися водою, яка була настояна добу з кварцом. Шкіра від цього стане чистішою, минуть набряки і вона сяятиме.

Астрологічна сумісність знаків і каменю

У кожного своє призначення. Астрологи кажуть, що рожевий кварц нейтральний. Носити прикраси з ним можуть усі, але на кожного він впливає індивідуально:

  • Овнам камінь допоможе пом'якшити різкий і вогненний характер;
  • Тельцям допоможе привертати увагу шанувальників і розкрити жіночність;
  • Близнюкам подарує підприємницький успіх;
  • Ракам підніме самооцінку і впевненість у своїх силах;
  • Леви стануть дещо терпимішими;
  • Дів навчить менше критикувати свого супутника;
  • Терезам привнесе в життя гармонію і любов, добробут;
  • Скорпіонів зробить менш агресивними та підозрілими;
  • Стрільцям розкриє творчий потенціал і оберігатиме в подорожах;
  • Козероги стануть більш людяними і м'якими за характером;
  • Водолії зможуть стати доброзичливими, умиротвореними і творчими;
  • Риби розкриють ще більше свій творчий та емоційний потенціал.

Камінь можуть носити всі. Просто потрібно пам'ятати про його різнобічну силу. І в цьому принадність природного мінералу.

Характеристики рожевого кварцу

Мінерал набуває свого характерного кольору завдяки металам, що входять до складу: титану і залізу. За шкалою Мооса твердість – 6-7. Колір може варіюватися. Буває: ніжно рожевий, яскраво-рожевий, рожево-червоний, з пурпуровим або ліловим відтінком. За якістю практично не буває ідеальним, маючи дефекти і тріщини. Кварц залишається прохолодним навіть у теплу погоду.

Застосування в ювелірній індустрії

Цілком закономірно, що для прикрас вибирають все найкрасивіше і найпривабливіше. З цієї причини ювеліри створюють кольє з рожевим кварцом, каблучки, сережки. Будь-який товар на ваш вибір. Такі вироби притягують погляд, ваблять своїм скляним блиском і ніжним відтінком. Виникає асоціація із замерзлою водою, що надає певної свіжості.

Цікавим є факт сполучуваності. Якщо у вас є рожевий кварц, його можна носити і поєднувати в прикрасах з іншими каменями, наприклад, з аметистом, бірюзою, бурштином, рубіном, яшмою. Найчастіше прикраси виготовляють із дорогоцінного металу – срібла.

Правила відмінності від підробки

Століття технологій і знань, тому мінерал вміють створювати штучно. Припустимо, ви хочете придбати в інтернеті або в магазині кулони з рожевим кварцом, щоб себе порадувати. Зверніть увагу на температуру каменю. Він має бути прохолодний на дотик. Натуральний мінерал не буває ідеальним. У ньому завжди є дефекти, навіть якщо в малому розмірі. Кварц має нерівномірний відтінок. А ще він такий твердий, що ним можна подряпати скло.

Догляд за прикрасами з рожевим кварцом

Багатьох цікавить насамперед ціна мінералу. Якщо подивитися ювелірний каталог, там буде в межах 5-6 грн/г в Україні. Можна замовляти оброблені мінерали чи ні, але в прикрасах, звісно, перший варіант.

Зберігайте вироби з кварцом подалі від сонячного світла. Воно здатне змінити колір каменю на більш блідий. Не кидайте прикраси. Твердість і міцність – різні поняття. А за необхідності очистити виріб, можна просто обполоснути його водою. Любіть кварц, а він відповість взаємністю.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд