Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Піроп: поєднання краси та сильної енергетики

Піроп – це популярний у ювелірному мистецтві дорогоцінний камінь. Приваблює розкішним кольором, що поєднує різноманіття відтінків червоного, помаранчевого, жовтого, коричневого. Прикраси доступні в багатому розмаїтті моделей.

Родовища

Мінерал належить до перидотитів і піроксенітів. Основні родовища каменів розташовані в Чехії (Північна Богемія) та Австралії. Гранати насиченого рожевого відтінку видобувають у США, Бразилії, а також на острові Шрі-Ланка.

Історія піропа

Перші згадки про розкішний камінь можна знайти в Біблії. Якщо вірити історії про Ноя і ковчег, червоний піроп вказував шлях до порятунку за часів Великого потопу, коли Земля була повністю покрита водою. Згідно з іншою версією, поява самоцвіту пов'язана з Адамом і Євою, яких вигнали на Землю.


Щоб не померти від голоду, жінка зірвала плід гранатового дерева. Однак розрізавши фрукт, Єва побачила, що червоні ядерця перетворилися на каміння. Своїм теплом жінка та чоловік намагалися зігріти їх. Тому вважається, що самоцвіти символізують жагу до життя.

В античні часи піроп був надійним талісманом мореплавців. Допомагав відвадити морські шторми та бурі. У Стародавній Греції символізував полум'я вулканів.

Характеристики

Кристали характеризуються кубічною сингонією і недосконалою спаяністю. Склад представлений силікатом магнію та алюмінію.

Опис:

  • твердість 7,5 балів за шкалою Мооса;
  • помірний скляний блиск і прозорість;
  • раковистий злам;
  • кольори: червоний, червоно-фіолетовий, червоно-коричневий;
  • форми виділення в магматичній породі: зерна або вкраплення.

Вкрай рідко зустрічається у вигляді чітко оформлених кристалів.

Лікувальні та магічні властивості

У стародавні часи знахарі та цілителі використовували піроп для лікування лихоманки та запалення. Також мінерал допомагав прискорити одужання при бойових пораненнях. Тому вважався каменем воїнів.

Більшість самоцвітів характеризується насиченим червоним кольором, тому вважається, що піропи допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Корисні мінерали і для органів зору. Допомагають прискорити лікування глаукоми та запобігти сліпоті.

Корисно носити вироби з піропом вагітним. В останньому триместрі цілющі властивості каменю забезпечують профілактику гестозу. Також мінерал допомагає нормалізувати кровотік у плаценті. Під час пологів оберіг запобігає ускладненням.

Незважаючи на численні лікувальні властивості, дорогоцінний камінь може нашкодити. Це стосується людей, які страждають від гіпертонії та аритмії.

Якщо розглядати магічні властивості, піроп містить вогонь. Тому дарує сильну енергетику. Однак користуватися силою самоцвіту потрібно помірно. В іншому разі мінерал може нашкодити.

Що ще потрібно знати про гранат:

  • це камінь пристрасті, тому допомагає в реалізації сміливих ідей у творчості та бізнесі;
  • благоволить спортсменам, наділяючи їх силою і налаштовуючи на майбутні перемоги в змаганнях;
  • сила мінералу допомагає поліпшити стосунки в парі, особливо, якщо згасла пристрасть.

Щоб отримати всі лікувальні та магічні властивості, камінь необов'язково носити у вигляді натільного талісмана. Навіть на невеликій відстані можна відчувати енергетику піропа.

Сумісність граната зі знаками Зодіаку

Розкішний піроп – це надійний оберіг Дів. Допомагає сповна висловлювати емоції та почуття. Скорпіонам і Овнам також варто звернути увагу на самоцвіт. Його червоні відтінки допомагають представникам цих знаків залишатися під надійним заступництвом Марса.

Не підійде гранат Водоліям і Близнюкам, оскільки посилює емоційну чутливість і провокує нервозність.

Вибір ювелірних прикрас з піропом

Асортимент виробів вражає багатим розмаїттям.

Що пропонується в каталогах інтернет-магазинів:

  • Каблучки з піропом. Моделі виготовляють зі срібла та золота. Метали чудово поєднуються з розкішним червоним кольором каменю. Мінерали зазвичай характеризуються круглим, квадратним, грушоподібним, фантазійним, овальним огранюванням. Це дає змогу сповна розкрити красу самоцвіту. Каблучки з гранатом додатково можуть інкрустувати сяючими фіанітами.
  • Сережки з піропом. Золоті та срібні пусети, а також моделі з підвісами доступні у вечірньому, класичному, fashion стилі. Яскрава вставка в таких виробах красиво поєднується з розсипом або доріжкою фіанітів.
  • Браслети з піропом. Самоцвіт елегантно доповнить будь-яку прикрасу, незалежно від дизайну.
  • Кольє з піропом. Вироби виглядають по-справжньому розкішно і незвично. Представлені в різноманітних стилях.
  • Кулони з піропом. Прикраси зі срібла і золота, інкрустовані самоцвітами, мають вишуканий і модний вигляд поза часом.

Будь-які ювелірні прикраси з піропом внесуть нотки елегантності в повсякденний образ. Але в такому разі вироби мають виглядати лаконічно. Наприклад, стиль casual або класику можна поєднувати з мініатюрними каменями. Якщо потрібно доповнити вечірній образ, віддають перевагу виробам з більш помітним дизайном. Водночас не варто комбінувати піроп з іншими дорогоцінними мінералами.

Від чого залежить ціна

Вартість ювелірних виробів у магазинах України – від 1000 грн. Ціна залежить від багатьох факторів, перелік яких включає:

  • тип і пробу металу;
  • масу;
  • розмір вставки;
  • інкрустацію іншими каменями, наприклад, фіанітами;
  • особливості дизайну.

Широкий діапазон цін дасть змогу вибрати найкращий товар з урахуванням бюджету.

Як відрізнити справжній піроп від підробки

Оскільки камінь досить твердий, він легко подряпає скло. Натуральний мінерал характеризується помірним блиском. Якщо він виражений, найімовірніше, піроп штучний. Усередині справжнього самоцвіту також можна побачити дрібні включення і затемнення. Щоб уникнути придбання підробки, замовляти вироби з піропом потрібно в перевірених магазинах.

Особливості догляду

Усі прикраси з піропом необхідно берегти від будь-яких неорганічних кислот, хлору, інтенсивних променів сонця. Для чищення рекомендують використовувати слабкий мильний розчин і м'яку тканину. Після миття вироби потрібно делікатно висушити. Для зберігання підійдуть шкатулки з внутрішньою оксамитовою обшивкою.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд