Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Аметрин – вишуканий і ніжний самоцвіт

Аметрин – незвичайний і цінний камінь, що виділяється особливою красою. Він вирізняється оригінальним двоколірним забарвленням, яке привертає до себе увагу. Розглянемо цей прекрасний камінь докладніше.

Родовище мінералів

Майже всі аметрини видобуваються в шахті Анахаї, що знаходиться в Болівії. Саме там розташоване найбільше у світі родовище мінералів. У невеликих кількостях аметрин знаходять у Бразилії. Однак ці камені набагато блідіші за болівійські і практично не становлять цінності.

Історія самоцвіту

Згідно з легендою, перший аметрин піднесли іспанському конкістадору на ім'я Феліпе де Урріола-і-Гоітіа. Він одружився з Анахі – дочкою індіанського вождя племені Аурейос. Саме вона подарувала чоловікові аметрин, що символізує любляче серце. Іменем принцеси названо рудник, де видобувають мінерали.


Уперше в Європі аметрини з'явилися в XVII столітті. Їх привезли конкістадори в подарунок королеві Іспанії.

Характеристики самоцвіту

Аметрин – напівдорогоцінне каміння неймовірної краси, що належить до кварцової групи. Він має рідкісну двоколірну зональну структуру. Мінерал поєднує властивості та відтінки аметисту і цитрину. При цьому чітко видно лінію розмежування кольорів.

Відтінки аметрину можуть варіюватися від лілових до персикових. Насиченість кольору і перехід одного в інший пояснюється різною концентрацією заліза, а також інших домішок у кристалах.

Аметрин характеризується досить високою твердістю і скляним блиском. Це дозволяє гранувати його найкращим способом, який підкреслить красу забарвлення.

Кому камінь підходить за знаком зодіаку

Важливо враховувати цей фактор при виборі прикраси. Аметрин особливо благоволить таким знакам зодіаку:

  1. Овен. Знак страждає від нерішучості. Кулони з аметрином, а також інші вироби з цим каменем допоможуть овну не хвилюватися через дрібниці і не сумніватися у своїх здібностях.
  2. Стрілець. Відрізняється невгамовною енергією. Щоб трохи заспокоїти представників цього знака зодіаку, можна вибрати для жінок сережки з аметрином, а для чоловіків – стильний браслет.
  3. Лев. Камінь підійде тим, хто страждає від незатребуваності в суспільстві. Придбати розважливість і поглянути на світ під іншим кутом можна за допомогою персня або каблучки з аметрином.

Для інших знаків зодіаку камінь не проявить себе на повну силу, але не принесе ніякої шкоди.

Дивовижні властивості

Аметрин виступає символом миру. З давніх часів чаклуни і шамани використовували силу цього каменю для примирення ворогуючих і зменшення їхньої ненависті один до одного. За допомогою самоцвіту можна було керувати стихіями та умилостивити духів.

Сучасні маги і цілителі стверджують, що аметрин дає змогу побачити віщі сни. Вони наповнені виразним символізмом і відрізняються послідовним сюжетом. Якщо правильно тлумачити такі сни, можна уникнути багатьох неприємностей у житті.

Цілителі з давніх часів вірили в здібності аметрину. Вони стверджували, що він позитивно впливає на:

  1. Діяльність нирок і сечостатевої системи. Самоцвіт допомагає при пієлонефриті та не дає утворитися камінню.
  2. Роботу органів травлення. Аметрин прибирає болі в животі та нормалізує стан шлунково-кишкового тракту.
  3. Стан нервової системи. Камінь чинить заспокійливу дію. З його допомогою лікують психоз, невроз і депресію.

У аметрину виділяють ще одну дивовижну здатність – посилення медикаментозного лікування. Він допомагає препаратам краще засвоюватися в організмі.

Аметрин у ювелірних виробах

Природний мінерал має естетичний вигляд і добре піддається обробці. З цієї причини ювеліри люблять використовувати аметрин у прикрасах. Він має чудовий вигляд в обрамленні дорогоцінних металів, таких як золото і срібло. Каблучки, сережки, кулони і браслети з аметрином можна придбати для себе або піднести в подарунок близькій людині.

Із чим носити коштовність

Модні та вишукані ювелірні прикраси, інкрустовані аметрином, поєднуються з будь-яким вбранням. Для повсякденних і ділових образів варто вибрати каблучку і сережки з цим каменем. Вечірнє вбрання можна прикрасити кольє з аметрином. Воно підкреслить шию і зону декольте та стане яскравим ефектним акцентом образу.

Ціна каменю

Рідкість мінералу і віддаленість його родовища призводять до обмеженості поставок. Це безпосередньо впливає на ціну самоцвіту. Вартість природного аметрину коливається від 40 до 80 доларів за карат залежно від розміру і якості. Найцінніші зразки відрізняються насиченим відтінком.

Серед широкого асортименту товарів в інтернеті та фірмовому магазині AURUM можна замовити ювелірні вироби з аметрином за вигідною ціною. Моделі, представлені в каталозі, виділяються високою якістю і стильним сучасним дизайном. Доставка здійснюється в обраний населений пункт України.

Як відрізнити натуральний камінь від підробки

Щоб уникнути обману, варто знати основні риси справжнього аметрину. Як імітатори каменю часто використовують навколобезбарвну сировину з відвалів породи, яка забарвлена двоступеневим нагріванням у пасті.

Розпізнати підробку в лабораторних умовах нескладно, але покупцям слід проявити максимальну пильність, щоб придбати справжній аметрин. Потрібно звернути увагу на наявність чіткої межі поділу колірних зон, яка відрізняє натуральний камінь.

Синтетичний варіант характеризується прозорістю, яскравістю і чистотою. У ньому відсутні неоднорідності та внутрішні дефекти. Натуральний кристал не може бути ідеальним, у ньому має "відчуватися" природність.

Догляд за каменем не викликає складнощів. Аметрин потрібно очищати від забруднень мильним розчином і промивати під проточною водою. Сушити прикрасу слід природним шляхом: залишити на рушнику або протерти серветкою.

Як правильно чистити прикраси з аметрином

Уход за камнем не вызывает сложности. Аметрин нужно очищать от загрязнений мыльным раствором и промывать под проточной водой. Сушить украшение следует естественным путем: оставить на полотенце или протереть салфеткой.

Аметрин – камінь, який гармонійно зводить воєдино королівський аметист і сонячний цитрин. Прикраси з цим самоцвітом відмінно впишуться в будь-який образ і стануть доповненням колекції коштовностей.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд