Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Суворий та незвичайний онікс: особливості каменю

Якщо бажаєте виглядати стильно, але без надмірного блиску, зверніть увагу на прикраси з оніксом. Вони виглядають дуже оригінально завдяки незвичайному смугастому забарвленню каменю. Паралельні лінії створюють приголомшливий ефект багатошаровості. Тому гарний мінерал із матовою структурою зачаровував людей упродовж тисячоліть і не втратив своєї актуальності в сучасній ювелірній справі.

Історія та застосування

З грецької мови «онікс» перекладається як «ніготь». Існує легенда, що його поява пов'язана з Афродітою. Її вірний супутник Ерос випадково влучив стрілою в ногу богині та зрізав нігтик, який перетворився на незвичайний камінь.

Перші вироби з оніксу, ймовірно, датуються V століттям до н.е. Мінерал використовувався не тільки в прикрасах, але й для будівництва будинків, виготовлення меблів, посуду та інших декоративних елементів. Такі шикарні інтер'єри особливо цінували римляни. А в Стародавній Індії вважали, що камінь має захисні властивості, тому робили похоронні браслети з оніксом — як обереги, які мали допомогти людині у потойбічному світі.


Походження та фізичні характеристики

Справжній онікс — це тип халцедонового кварцу, який відрізняється характерними паралельними смугами непрозорого чорного, білого та інших кольорів. Він формується в газових порожнинах лави. Це повільний процес, який може тривати мільйони років. Кожна колірна лінія утворюється з часом, коли нові шари мінералів відкладаються один над одним. Родовища онікса знаходяться по всьому світу: в Австралії, Індії, Бразилії, Пакистані, Мексиці, Шрі-Ланці, США, Уругваї та на Мадагаскарі. Найбільш цінний — арабський чорний.

За фізико-механічними властивостями камінь онікс нагадує мармур. Він міцний та морозостійкий. Більшість мінералів — матові, але трапляються й трохи прозорі різновиди. Варіантів природного забарвлення кілька: чорне, біле, зелене, жовте, червоно-коричневе, рожеве. Однорідність кольору зберігається шляхом фарбування. А щоб наситити інтенсивність відтінку, камінь піддають термічній обробці. Обидва ці поліпшення не знижують цінності оніксу.

Відмінність підробки від оригіналу

Як імітація справжнього каменю виступає чорний пластик. Він легший і м'якіший, його можна подряпати. Найкращий спосіб перевірки — зважування. Також зверніть увагу на поверхню мінералу. Вона має бути добре відполірована та відображати предмети. Смужки на підробці мають ненатуральний вигляд: або дуже чіткі, або навпаки — занадто художньо розмиті. У справжнього каменю лінії проглядають із глибини, створюючи 3D-ефект.

Цілющі та магічні властивості

Мінерал здавна відомий своїм сильним впливом на тіло та розум. Він часто використовується в медитаціях. Вважається, що камінь здатний:

  • повернути емоційну рівновагу, знизити рівень стресу;
  • покращити ясність розуму та підвищити концентрацію;
  • подарувати натхнення;
  • зміцнити імунітет та подолати перші симптоми застуди;
  • наповнити ауру відчуттям стабільності та безпеки;
  • захистити від шкідливого впливу електромагнітних хвиль.

Цілющі властивості каменю розкриються краще, якщо носити його біля серця. Тому вдалим вибором стануть кулони з оніксом. Прикраса активізує чакру сонячного сплетіння та спрямує потік здорової енергії по всьому тілу.

Поєднання зі знаками Зодіаку

Камінь просто необхідний емоційним та рвучким Овнам. Він збалансує енергетику та направить її у потрібне русло. Добре вплине онікс на Тельців, Дів, Раків та Козерогів. Найменше мінерал підходить Близнюкам.

Використання в сучасних ювелірних виробах

Каблучки з оніксом популярні як у чоловіків, так і у жінок. Вони часто оправлені в стерлінгове срібло чи класичне жовте золото. Чорний камінь та традиційний дизайн — вибір сильної половини людства. Для прекрасної статі ювеліри найчастіше пропонують моделі, де смугастий мінерал поєднується з діамантами чи фіанітами.

Браслети з круглих намистин без огранювання та сережки — популярний комплект для тих, хто хоче ненав'язливо включити цей камінь у свій гардероб. Сережки невеликого розміру у вухах та прикраса на руці додадуть нотку елегантності будь-якому вбранню.

В асортименті кольє з оніксом ви знайдете прикраси у різних стилях: від витончених підвісок до ефектних чокерів. Обрамляють камінь дорогоцінним металом чи шкірою.

Одягати ювелірні вироби можна як на свято, так і для доповнення щоденного образу. Онікс підходить стилю casual та класиці, але найвдаліше він розкривається з етнікою. Безпосереднє зіткнення каменю з тілом посилить його цілющі властивості.

Чищення прикрас з оніксом

Доглядати ювелірні вироби з оніксу дуже легко. Міцний мінерал не боїться випадкових механічних пошкоджень. Для очищення використовуйте вологу тканинну серветку або спонж. Якщо ви бачите, що в деяких місцях прикраси бруд накопичився більше, протріть їх теплим мильним розчином. Купувати якісь спеціальні очищувальні суміші не потрібно. Ретельно відполіруйте камінь сухою ганчірочкою. Інакше на глянсовій поверхні можуть залишитися білі розводи. Єдине, чого боїться онікс — агресивні хімічні гелі для миття. Компоненти, що містяться в них, можуть проникнути всередину каменя та викликати знебарвлення.

Ціна ювелірних виробів з оніксу

Вартість каменю варіюється в залежності від його виду та розміру. Переглянути актуальні ціни на прикраси зручно в каталозі інтернет-магазину AURUM. На сайті ви можете вибрати оригінальні сережки з оніксом, підвіски та каблучки. Щоб замовити товар, заповнюйте онлайн-форму лише за кілька хвилин. Доставка здійснюється по всій Україні (при купівлі на велику суму — безкоштовно). Також можливий самовивіз із роздрібних мережевих магазинів у вашому місті. Оплата приймається готівковим та безготівковим способом. Клієнти ПриватБанку можуть оформити миттєву купівлю на виплат або вибрати оплату частинами.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд