Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Авантюрин — талісман персонального щастя

Його неповторне, майже містичне сяйво зачаровує, подібно до зоряного нічного неба. Однак вас може зацікавити, чи дійсно перед вами натуральний камінь або підробка. Авантюрин давно увійшов у культуру різних цивілізацій та «закидання» не лише міфами, а й технологіями створення бездоганних імітацій.




Шлях довжиною у тисячоліття

В індійських літописах кристал згадується як атрибут заклиначів змій з ідентичною тварині енергією. Справжню славу витончений і рідкісний камінь набув у Стародавньому Єгипті та Китаї. Кольє з авантюрином прикрашало шиї фараонів, а у Піднебесній його використовували для інкрустації державної преси імператора.

Існує легенда, що якийсь італійський майстер шукав матеріали для замовлення та натрапив на змію. Втікаючи, чоловік ударився головою та знепритомнів, а коли розплющив очі, побачив сяючий самородок, якому він дав ім'я avventura — ризикована пригода.


Зовнішні властивості та особливості

Натуральний камінь авантюрин належить до напівдорогоцінних — група дрібнозернистого кварцу. Переважно зустрічаються самородки приглушених червоно-медових та зелених відтінків. Перші, як правило, більш іскристі, а другі характеризуються рівномірною щільністю та кольором.

Природний мінерал абсолютно непрозорий, проте всередині нього можна помітити м'яке сяйво, що створюється відблисками різних домішок (слюди, гетиту, гематиту) та порожнин, заповнених гідроксидами заліза. Завдяки твердості 6-7 балів він чудово піддається поліруванню.

Зі світу по каменю

Тисячоліттями авантюрин видобувають в Азії — в Індії та Китаї, де його здавна шанують нарівні з дорогоцінним камінням. Найбільші сучасні родовища існують на різних континентах:

  • в США;
  • Бразилії та Чилі;
  • Австралії;
  • Європі (Норвегії, Австрії, Іспанії).

Попри це, натуральний камінь зустрічається досить рідко, тому в ювелірному мистецтві його замінюють мерехтливим склом.

Підробка — не обман

Авантюрином називають не тільки натуральні кристали, але й їх декоративно-виробні імітації. Існує безліч технологій вирощування штучних каменів — синіх, фіолетових, рожевих, білих. Великою популярність мають елегантні каблучки та сережки з авантюрином глибокого чорного кольору.

Крім різноманітності відтінків, імітації можуть відрізнятися від самородків прозорістю або напівпрозорістю, інтенсивним блиском, рівномірним розподілом мерехтливих частинок. Однак варто відзначити чудовий зовнішній вигляд таких прикрас, завдяки чому вони мають не менший попит.

Енергетика та лікувальні властивості

Здавна авантюрин вважався каменем удачі, тому він сподобався любителям азартних ігор. Його легковажна енергія вселяє оптимізм і сприяє швидкому ухваленню рішень. Однак він має ширшу силу дії:

  • притягує успіх підприємцям;
  • дарує натхнення творчим людям та представникам інтелектуальних професій;
  • спрямовує тих, хто відкриває для себе нову діяльність;
  • допомагає в пошуку корисних знайомств і кохання.

Серед терапевтичних властивостей каменю — лікування захворювань серця, легенів та шкіри, покращення роботи шлунково-кишкового тракту, профілактика випадіння волосся.

Знаки зодіаку: яким підійде авантюрин

Близнюкам, Дівам, Рибам і Тельцям мінерал дарує успіх та визнання. Він відкриває лідерські якості та підвищує впевненість у собі у Лева та Терезів. Скорпіонам кулони з авантюрином допомагають збалансувати внутрішню енергію, а Ракам — гармонізувати сімейне життя. Над Водоліями камінь не владний, і його можна носити як звичайну прикрасу. А ось Овнам, Стрільцям та Козерогам його краще уникати, оскільки посилюються їхні негативні риси.

Сяючий камінь в ювелірних виробах

Серед вінтажних прикрас часто зустрічаються намисто та браслети з авантюрином із відшліфованих куль однакового розміру. Також їм інкрустовані великі сережки та брошки. У сучасній ювелірній справі переважно використовують штучні камені — яскраві та сяючі. Нерідко майстри надають авантюринам форму кристалів. Популярністю користуються сережки, каблучки та кулони з круглими, овальними, прямокутними вставками рожевого, фіолетового, синього та чорного відтінків. Останні відрізняються особливою елегантністю та переважають в асортименті AURUM. Срібло як основний метал підкреслює переваги інкрустації.

Правила догляду та зберігання

Для будь-яких різновидів кварцу згубні високі температури та їхній різкий перепад. Крім того, авантюрин не піддається професійному ультразвуковому чищенню, тому майстер попередньо витягає камінь із прикраси. У домашніх умовах очистити виріб можна за допомогою мильної води та щіточки. Зберігати їх слід у спеціальних мішечках із безворсового матеріалу або в скриньці з окремими осередками.

Авантюрин у центрі образу

Витончені прикраси з мерехтливим каменем не можна зарахувати до повсякденних. Вони ідеально гармонують із вечірньою сукнею або діловим костюмом. У каталозі AURUM можна знайти сережки та каблучки з авантюрином в єдиному стилі, які доповнюють один одного. Моделі з чорними вставками мають гарний вигляд із вбранням майже будь-якого кольору: від нейтрального сірого до інтенсивного пурпурово-рожевого. Щоб зберегти акцент, в іншому зупиніть вибір на інших ювелірних виробах та аксесуарах без інкрустацій і блискучих елементів.

Вигідне придбання

Оскільки авантюрин поєднують переважно зі сріблом, такі прикраси не відрізняються високою вартістю, хоча виглядають розкішно. Їхня ціна коливається в межах кількох тисяч, а в інтернет-магазині AURUM клієнти мають можливість придбати товар, користуючись знижками або програмою лояльності. Можна в декілька кліків замовити виріб із доставкою по Україні або забронювати на 48 годин зі збереженням вартості в одній із точок мережі.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд