Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Корал — квітка моря

Корал — дивовижний органічний матеріал, що має декоративні та лікувальні властивості. Його часто використовують в ювелірній справі, прикраси з ним дарують близьким людям. Одні види коралу приваблюють яскравим життєствердним кольором, інші радують око ніжними відтінками. Краса цього мінералу зачаровує. Розглянемо його особливості та дивовижні властивості.


Походження та історія

Корал має органічне походження. На дні океану живуть особливі організми — коралові поліпи. У процесі життєдіяльності їхні скелети кам'яніють. Зарості поліпів утворюють рифи, що нагадують гілки дерев або кущі. Ці вапняні утворення тверді та щільні. Дайвери занурюються на дно океану та зрізають корали, з яких майстри виготовляють вироби, прикраси, а також перемелюють на вапно та використовують у народній медицині.

Корал належить до одного з найдавніших матеріалів для прикрас. Вік перших ювелірних виробів із нього налічує приблизно 6000 років. Їх знайшли на території Месопотамії. Самі ж організми, що утворюють мінерал, існують на планеті, як вважають, понад 500 млн років. Цей матеріал згадується в записах стародавніх греків, римської міфології. На Русі з мінералу вирізали дрібні кульки. Їх знаходять у давньослов'янських похованнях, але значення фігурок невідоме.

Корали видобувають у морських та океанічних водах багатьох країн і територій:

  • Японія;
  • Тайвань;
  • Австралія;
  • Канарські острови;
  • Багами;
  • Італія.

Найбільші родовища мінералу — у теплих водах Карибського, Середземного та Червоного морів. Сережки з коралом та інші ювелірні вироби поширені та популярні у всьому світі.

Чарівна краса мінералу

Існує велика різноманітність коралів (понад 2000 видів), які відрізняються кольором і структурою. Загальноприйнято класифікацію за відтінками. Усього їх близько 300, але до найбільш популярних належать:

  • червоний (бичача кров);
  • білий (біанко);
  • блідо-рожевий (ангельська шкіра);
  • чорний (аккабар);
  • червоний (сардинський камінь);
  • червоно-жовтогарячий (салмон);
  • ніжно-блакитний (акорі).

У первісному вигляді скам'янілий поліп — тьмяний і непомітний, у ньому чимало тріщин, шорсткості. Блиск та гладкість з'являються в результаті роботи ювеліра. Кольє та браслети з коралом виглядають чудово.

У лабораторних умовах неважко відтворити цей камінь. Відрізнити оригінал від штучного аналога можна за характерним сітчастим малюнком. Також ціна підробки в кілька разів нижча за природний зразок. Народний спосіб визначення справжності червоних коралів — купання в молоці. Натуральний камінь значно освітлюється.

Декоративні вироби з коралами

У ювелірному виробництві використовують 16 видів каміння. Кольє, сережки, підвіски та каблучки з коралом представлені безліччю моделей, де цей матеріал виконує головну роль. Він шикарно виглядає в обрамленні дорогоцінних металів — золота та срібла. Іноді композицію доповнюють фіанітами, перлами та емаллю. Вартість прикрас залежить від якості, кількості та кольору вставок. Червоні — найдорожчі.

Ідеї, як носити такі прикраси у повсякденному житті та з особливих випадків:

  1. Коралове намисто у 2-3 ряди має чудовий вигляд із вишиванкою. Одягніть їх із лляною або бавовняною сорочкою, сукнею.
  2. Кулони з коралом чи кольє підійдуть під літній сарафан. Підберіть прикрасу в тон вбранню. З одягом холодних відтінків добре виглядають темно-червоні або світло-рожеві вироби, теплих — яскраві.
  3. Лаконічні сережки невеликого розміру можна вдягнути разом із діловим костюмом. Вибирайте каміння світлих відтінків.
  4. Браслет або кулон поєднуйте з білою блузою та джинсами. Виходить неформальний легкий образ.

Набори підійдуть під вечірнє вбрання. Великі коштовності у східному чи старовинному стилях виглядають вишукано та урочисто. За каталогом можна підібрати прикраси з чорним, зеленим і помаранчевим камінням в тон сукні. Ювелірні вироби гармонійно поєднуються з етнічним, романтичним стилями, кежуалом та вечірнім. Перед тим як зробити вибір, розгляньте асортимент і подумайте про поєднання з одягом.

Магічні властивості

До складу мінералу входить багато біологічно активних речовин. Вони здатні взаємодіяти з організмом людини та позитивно впливати на фізіологію. Лікарі народної медицини вважають, що коралові прикраси допомагають підняти тонус, надають сили. Їх рекомендують носити при депресивних станах та безсонні.

Такі вироби використовують як засіб рятування від головного болю. Вважається, що вони допомагають покращити пам'ять, зір і кровообіг мозку. В Індії та Японії кораловий порошок п'ють при переломах та використовують для виготовлення зубних протезів. Є повір'я, що камінь захищає від ризикованих зв'язків і неправильних рішень. Він заряджає натхненням романтиків. Це надійний помічник тим, хто не впевнений у собі та боїться змін.

Корал вважають відповідним представником всіх знаків Зодіаку. Але особливо сильно впливає на водну стихію, перше місце в якій займають Риби. Їхній оптимальний вибір — криваво-червоний і темно-коричневий камінь. Скорпіонам і Ракам варто носити кольє з коралом рожевого відтінку.

Особливості догляду

Корал досить тендітний, тому що до його складу входять переважно кальцій і арагоніт. Також він чутливий до високої температури. Вироби з нього не варто носити в спеку та довго піддавати дії сонячних променів: камінь може знебарвитися та розтріскатися. Органогенний мінерал псується від дії кислот та лугів. Тримайте прикраси подалі від побутової хімії та засобів для зняття лаку. Ювелірні вироби можна мити в легкому мильному розчині кімнатної температури, після чого їх потрібно обполоснути та висушити м'якою тканиною.

Корали мають благородну красу. В інтернет-магазині представлені різноманітні за стилем та дизайном вироби. Товари можна купити онлайн та замовити з доставкою по Україні.

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд