Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Дар сонця — дивовижний бурштин

Унікальний камінь, що увібрав у себе мудрість тисячоліть та деревну силу природи, — золотистий бурштин. З давніх часів люди вірили, що він має величезну енергію, яку накопичує в процесі утворення. Це один із найпопулярніших матеріалів для виготовлення фігурок фен-шуй та захисних амулетів. Чарівні переливи палітри кольору каменю високо цінуються і в ювелірній справі. Сонячний бурштин застосовується як для вставок у підвіски, каблучки та сережки, так і без касту при створенні намиста та браслетів. Яким би не був вибір, ви повністю отримаєте оригінальну прикрасу, наповнену давньою історією та чистою природною енергією.




Звідки береться бурштин

Органічна речовина, яка потім перетворюється на прекрасні ювелірні вироби, утворюється зі смоли дерев, здебільшого хвойних. На скам'яніння йдуть довгі віки. Найдавнішому екземпляру — 320 мільйонів років.

Найбільш поширений вид — балтійський камінь бурштин, який видобувають із сосен, що ростуть уздовж морського узбережжя в області Калінінграда. Його вік варіюється від 24 до 130 мільйонів років. Два інших регіони, де є велика кількість деревної смоли, — Домініканська Республіка та Мексика. Її дають гіменея та альгарробо. Найбільш відомі родовища в Україні — на Поліссі та на Волині.


Одна з найдивовижніших особливостей бурштину — включення залишків рослин, комах, іноді навіть дрібних тварин, які давним-давно потрапили в пастку смоли та загрузли в ній. Такі знахідки — величезна цінність для наукових досліджень про життя та екосистеми давнини.

Друга відмінна риса самоцвіту — теплота. Смола зберігає її на відміну від вулканічних порід. Завдяки цій природній властивості справжній бурштин легко відрізнити від підробки, просто потримавши в руці. Ще один спосіб перевірити справжність виробу — занурити його в солону воду. Легкий оригінал не потоне. Третій метод — потріть кольє з бурштином вовною та піднесіть до голови. Камінь має електростатичні властивості, тому почне притягувати волосся.

Коли та як почали використовувати бурштин

Бурштинові прикраси — одні з перших, які почали носити люди. Археологічні розкопки доводять, що він використовувався ще в кам'яному столітті. На відміну від більшості іншого дорогоцінного каміння, самоцвіт був доступний стародавнім культурам задовго до появи видобутку корисних копалин.

Бурштин протягом багатьох років асоціювався із сонцем через його колір. Його вважали даром богів. Римляни лікували їм будь-які хвороби голови та шиї, єгиптяни — використовували у процесі муміфікації. У Китаї вважалося, що камінь зберігає душі тигрів. А вікінги носили кулони з бурштином у вигляді різних тварин, щоб набути ключових характеристик, які вони з ними пов'язували: силу, витривалість, мудрість.

Якими унікальними властивостями наділяють камінь

Теплу енергію, яку людина відчуває від бурштину, завжди пов'язували із магією. Воїни вважали його за камінь мужності. Тому багато людей беруть його із собою у далекі поїздки як оберіг. Також вважається, що бурштинові прикраси допомагають:

  • збалансувати емоції;
  • залучити удачу;
  • позбутися страхів;
  • очистити розум;
  • розчинити негативну енергетику;
  • розвинути терпіння та мудрість.

Бурштин несе у собі життєву силу древніх дерев. Пробуджує сакральну чакру та посилює енергетичні вібрації, необхідні для повного самозцілення від усіх хвороб. Він може зняти біль, підвищити імунітет, позбавити від втоми та слабкості. Теплий самоцвіт допомагає тим, хто страждає на застуду, грип та інших респіраторні захворювання. Його також називають ефективним болезаспокійливим засобом, здатним заспокоїти як гострий зубний біль, так і хронічний артрит, що розігрався. Оскільки бурштин має потужну енергію оновлення, він може очистити кров і вивести з організму токсини.

Якщо хочете замовити особливий подарунок для людини, яка народилася під знаком Лева, сміливо вибирайте браслети з бурштином. Вогняний камінь астрологічно пов'язаний саме з ним: він розкриває можливості природжених лідерів і спрямовує їхню силу у правильне русло. В асортименті ювелірних виробів представлені як чоловічі, так і жіночі моделі зі вставками різних розмірів.

З чим носити і як чистити бурштин

Найкраще сонячний камінь виглядає у поєднанні з етнічним стилем. Особливо якщо самоцвіт представлений в прикрасі з огранюванням кабошон. Це чудовий варіант для створення літнього образу. Як наряд ідеально підійдуть повітряна лляна туніка з джинсами або легкий однотонний сарафан із вільним кроєм. Взимку надягайте кулони поверх одягу зі щільної тканини: замші або вовни.

Вироби, де самоцвіт поєднується з дорогоцінними металами, більше тяжіють до класики. Сережки з бурштином із червоного золота підійде смаглявим дівчатам з рудим або золотистим волоссям. Блондинки можуть зробити вибір на користь прикрас зі срібла. Щоб не виглядати старомодно, підбираючи щоденний образ:

  • відмовтеся від комплектів;
  • зробіть вибір на користь сучасного та лаконічного дизайну прикраси;
  • уникайте поєднання з одягом у стилі ретро;
  • не доповнюйте бурштин виробами з іншими самоцвітами.

Не забувайте регулярно очищати прикраси від пилу та забруднень. Протирайте камінь мильним розчином та бавовняною серветкою. Зберігайте коштовності далеко від сонячних променів у скриньці, оббитій оксамитом. Металеві поверхні можуть подряпати самоцвіт.

Наскільки дорогі бурштинові прикраси

Демократична ціна — вагомий плюс ювелірних виробів із сонячним каменем. Тому вибрати стильні та незвичайні прикраси в каталозі інтернет-магазину AURUM зможуть навіть покупці з обмеженим бюджетом. Товар доставляється у всіх регіонах України.

Високою вартістю відрізняються лише кулони або каблучки з бурштином рідкісного кольору: блакитного, зеленого та червоного. Також цінуються інклюзи з комахами та тваринами. Наприклад, за домініканський самородок із жабою всередині на аукціоні заплатили понад 50 тисяч доларів.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд