Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Королівський сапфір: особливості та властивості каменю

Приголомшливо красивий і захопливий погляди, царський камінь сапфір із давніх-давен виступав центральним елементом розкішних прикрас монархів, аристократів та іншої знаті. Він став символом справедливості, влади та сили. Загадковий і дивовижний самоцвіт поза модою. Разом з червоним рубіном і зеленим смарагдом волошковий сапфір входить у четвірку найбажаніших і найдорожчих дорогоцінних каменів, поступаючись лише діаманту. Ювелірні вироби з насиченими синіми вставками стають сімейними реліквіями та передаються з покоління до покоління.

Історія та унікальні властивості каменю

Про появу сапфіру розповідає гарна індійська легенда. Давним-давно бідняк, що живе в нетрях, помолився Брахмі. Він просив перед смертю хоч би одним оком поглянути на райські сади та розкішні золоті чертоги в обителі богів. Брахма не міг пустити смертного в град на небесах, але все ж таки прохання нещасного виконав. Він вилив на землю напій безсмертя. Його краплі перетворилися на прекрасне синє каміння, в мерехтливих глибинах якого люди могли розгледіти рай. Це вселяло в них надію та давало втіху.

Перші згадки, пов'язані з самоцвітом, з'явилися у X столітті до н.е.



Наймудріший цар Соломон використав камінь для інкрустації свого трону та друку. У Середньовіччі каблучки з сапфіром носили всі первосвященники, а європейські монархи прикрашали каменем корони та тіари.

Ті, що мали владу, цінували самоцвіт за його унікальні магічні та цілющі властивості. Вважається, що він допомагає в зціленні тіла та душі. Завдяки своїй заспокійливій блакитній енергії камінь сприяє умиротворенню та повноцінному відпочинку. Його застосовували як чарівний еліксир від:

  • мігрені;
  • безсоння;
  • запаморочення;
  • лихоманки;
  • підвищеного чи зниженого тиску.

Сапфір також допомагає збалансувати емоції, зменшити фізичні симптоми, пов'язані зі стресом та тривогою. Камінь очищає розум від негативних моделей мислення, піднімає настрій та вселяє віру у власні сили. Оскільки самоцвіт нерозривно пов'язаний із мудрістю, він служить провідником для позитивної енергетики та глибшого розуміння своїх бажань. Сапфір не дає власнику відчувати себе розгубленим і зниклим. Він сприяє цілеспрямованості, у необхідні моменти допомагає підключити інтуїцію, щоб зробити правильний вибір.

Зв'язок каменя з божественними силами фокусує свідомість. З його допомогою люди з екстрасенсорними здібностями досліджують минулі життя, трактують сновидіння та здійснюють астральні подорожі.

Сапфір — традиційний камінь для тих, хто народився у вересні під знаком Діви чи Терезів. Але він також добре працює у Стрільців, Тельців і Водоліїв. Для балансування всіх чакр синій самоцвіт рекомендується поєднувати з аметистом або лазуритом. Браслети з сапфіром і каміннями-помічниками оточать власника цілющими вібраціями, оскільки прикраси будуть безпосередньо біля лінії пульсу на руці.

Фізичні характеристики та цінність каменю

Найбільш важливі фактори, що впливають на вартість сапфіру, — огранювання, чистота, вага в каратах та колір. Більшість дорогоцінного каміння проходять термічну обробку для покращення відтінку. Це не знижує їхньої цінності.

Колір сапфірів варіюється від світло-синіх до надзвичайно насичених, глибоких тонів. Дорогий камінь відрізняється темним оксамитовим забарвленням із рівномірним розподілом відтінку та невеликою кількістю вкраплень. Хоча волошковий самоцвіт вважається найпопулярнішим, на ринку ювелірних виробів зустрічаються надзвичайно красиві кулони з сапфіром оранжевого, рожевого, зеленого та фіолетового забарвлення.

На ціну мінералу впливає його родовище. Зразки з Кашміру, М'янми та Цейлону вважаються рідкісними та дорогими, ніж знайдені в інших місцях (Шрі-Ланці, Австралії, Танзанії, Мадагаскарі).

Сапфір — один із найтвердіших дорогоцінних каменів. Він займає 9-е місце за шкалою Мооса, поступаючись лише алмазу. Його дуже складно подряпати. Саме ця особливість допомагає відрізнити оригінал від підробки. З натиском проведіть рубом монети по поверхні каменю. На «скляшці» обов'язково залишиться слід.

Прикраси із сапфіром: з чим носити і як доглядати

Асортимент ювелірних виробів із синім каменем досить багатий. Ви можете підібрати сережки з сапфіром невеликого розміру, щоб носити їх щодня, або купити розкішне кольє для урочистого виходу у світ. Ваш колір не має значення. Камінь підійде як блондинкам, так і брюнеткам. Але особливо вражаюче він виглядає на володарках блакитних очей. Не дарма прикраси із сапфіром так любила принцеса Діана.

Самоцвіт ефектно грає безпосередньо на тілі. Він чудово поєднується з усіма дорогоцінними металами. Смаглявим дівчатам підійдуть кулони, обрамлені в золото, а білошкірим — у срібло. Прозорість каменю та глибину його кольору найбільш вдало підкреслює сусідство з розсипом діамантів чи фіанітів. Класичний вечірній образ — комплект із сапфірових сережок та підвіски разом із маленькою чорною сукнею або строгим однотонним костюмом із декольте.

У каталозі інтернет-магазину AURUM представлені не лише жіночі прикраси із сапфіром, а й моделі для чоловіків. Перстень-печатка з червоного золота з темно-синім каменем по центру стане чудовим подарунком близькій людині до знаменної дати. А якщо хочете порадувати незвичайним та розкішним презентом представницю прекрасної статі, замовте кольє із сапфіром та діамантами. Доставка товарів здійснюється по всій Україні.

Дорогоцінний камінь не потребує особливого догляду. Його легко очистити звичайним мильним розчином та тканинною серветкою, губкою, щіточкою з м'яким ворсом. Складні забруднення можна видалити ватяною паличкою, змоченою в нашатирному спирті. Щоб самоцвіт не втратив свій природний блиск, зберігайте його в скриньці далеко від сонячних променів і обов'язково знімайте перед відвідуванням солярію та сауни.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд