Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Евклаз – прекрасний і дивовижний самоцвіт

Евклаз – природний камінь рідкісної краси. Він привертає увагу кольоровою гамою, прозорістю і скляним блиском. Розглянемо цей камінь докладніше.


Історія самоцвіту

Назва «евклаз» походить із грецької мови і перекладається як «той, що добре розщеплюється». Вперше в Європу з Південної Америки камінь потрапив 1785 року. Через 7 років за його вивчення взявся Рене Жюст Гаюї.

1858 року російський мінералог Микола Кокшаров знайшов евклаз великого розміру на розробках золота в Південному Уралі. Цей момент прийнято вважати початком «полювання» на камінь. Великі екземпляри досить рідкісні. За півстоліття їх було виявлено менше 30 штук. Сьогодні якісні зразки зберігаються в приватних колекціях, але придбати прикрасу з евклазом все ж можливо.

Родовище мінералів

Географія покладів каменів значно розширилася. Континенти, де відкрито нові родовища:

  • Америка – США, Колумбія;
  • Європа – Австрія, Англія, Німеччина, Швейцарія, Італія, країни Скандинавії;
  • Азія – Китай, Шрі-Ланка;
  • Африка – Зімбабве, Мозамбік, Танзанія, Заїр.

Встановлено, що мінерал утворюється в пегматитових гранітах, багатих на берили або кварци.

Характеристики самоцвітів

Евклаз – напівдорогоцінне каміння, що представляє собою сполуку алюмінію і берилію. На його забарвлення впливають добавки марганцю, хрому і міді. Камінь виділяється різноманітною колірною палітрою. Зустрічаються зелені, сині, жовті та інші відтінки. При цьому колір каменю не завжди рівномірний.

Кристали відрізняються прозорістю і скляним блиском. Деякі екземпляри можуть мати ефект плеохроїзму, що дозволяє каменю змінювати відтінок залежно від напрямку світла.

Евклаз характеризується високою твердістю, хоча він досить крихкий і важко піддається обробці. З цієї причини його вкрай рідко піддають огранюванню при виготовленні ювелірних виробів. Колекціонери вважають за краще зберігати самоцвіт у первозданному вигляді. Ідеально, якщо прикраси з ним передаються у спадок.

Дивовижні властивості

Евклаз наділяє людину мудрістю і проникливістю, допомагаючи їй вчитися не тільки на своїх, а й на чужих помилках. Цей сильний магічний камінь використовують практикуючі екстрасенси та віщуни. Самоцвіт здатний спрямувати потік енергії в потрібне русло і відкрити інформаційні портали між часами і просторами.

Евклаз має лікарські властивості. Він заспокоює, зцілює розхитані нерви і розлади психіки. Камінь здатний підтримувати сили літніх людей, відтягувати настання старості і супутніх їй хвороб. Екземпляри із зеленим відтінком допомагають у разі підвищеного тиску і тахікардії. Блакитні кристали покращують апетит і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.

Евклаз у ювелірних прикрасах

Чисті кристали застосовують як вставки в дорогоцінних виробах. Підвіски, сережки та намиста з евклазом здатні прикрасити будь-який образ. Для оправи можуть бути використані дорогоцінні метали: срібло, золото, платина.

Не рекомендується постійно носити каблучки з евклазом. Будь-який випадковий удар може розколоти камінь. Це зумовлено високою крихкістю самоцвіту. Каблучки з таким напівдорогоцінним каменем варто надягати в особливих випадках. Браслети з евклазом теж вимагають вкрай дбайливого поводження.

Із чим носити коштовність

Модні та витончені ювелірні вироби, інкрустовані евклазом, чудово поєднуються з одягом у різних стилях. Для повсякденних образів і ділових зустрічей можна зробити вибір на користь сережок або кулона з цим каменем. Для урочистих заходів доречним буде кольє з евклазом. Воно підкреслить переваги, виділить шию і область декольте, стаючи ефектною нотою образу.

Кому самоцвіт підходить за знаком зодіаку

Найідеальніше евклаз підходить Ракам. Він допомагає цьому знаку зодіаку розвинути і без того прекрасну інтуїцію. Для Раків камінь стане надзвичайно сильним талісманом. Він посилить стійкість духу і призведе до відчуття підтримки ззовні.

Крім того, камінь можуть використовувати такі знаки зодіаку:

  1. Козеріг. Сережки з евклазом, а також інші вироби з цим самоцвітом, допоможуть розвинути фантазію, налагодити стосунки з оточуючими і домогтися професійних успіхів.
  2. Близнюки. Камінь посилить позитивні риси характеру, що призведе до нових перспектив і фінансового добробуту.
  3. Терези. Нехороших думок і поганого настрою позбавлять кулони з евклазом, а також інші прикраси, інкрустовані цим каменем. Самоцвіт допоможе нормалізувати душевний стан, що дає змогу рухатися вперед.

Астрологи не рекомендують носити кристали евклазу Овнам. Камінь спонукатиме їх поводитися норовливо і деспотично.

Ціна самоцвіту

Через рідкість і складність в обробці камінь вирізняється високою вартістю. Його ціна залежить від ваги, розміру і забарвлення. У середньому вартість за карат евклазу становить близько 100-200 доларів.

Подивившись асортимент товарів в інтернеті або фірмовому магазині AURUM, можна замовити відповідну прикрасу за вигідною ціною. Моделі в каталозі характеризуються високою якістю і стильним сучасним дизайном. Доставка доступна в зручний для клієнта населений пункт України.

Як відрізнити натуральний камінь від підробки

Перший і основний критерій справжності – відсутність бульбашок повітря всередині самоцвіту. Однак натуральний екземпляр ніколи не буває однотонним. У ньому завжди заломлюватимуться щонайменше два відтінки.

Крім того, має насторожити занадто низька вартість. Природний евклаз не може бути дешевим. Занижена ціна на самоцвіт – ознака підробки.

Як правильно чистити прикраси з евклазом

Цей крихкий мінерал вимагає дбайливого поводження. Інтенсивні водні процедури, а також пар і ультразвук евклазу протипоказані. Щоб очистити його, потрібно використовувати вологу м'яку тканину.

Евклаз – рідкісний камінь, який цінується в усьому світі. Прикраси з ним підкреслюють високий статус. Вони часто виступають у ролі фамільних коштовностей, що передаються у спадок.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд