Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Як зняти кільце з пальця: кілька простих порад

Як зняти кільце з набряклого пальця? Згідно зі статистикою МНС, із цим питанням стикається кожна п'ята дівчина в Україні. Незважаючи на складність та болючість ситуації, впоратися з нею можна за лічені хвилини. Головне знати, як це правильно зробити в домашніх умовах.

Як зняти кільце з опухлого пальця – кілька головних порад

  1. У жодному разі не тягніть кільце, намагаючись його зняти. Прокручуйте його, як гайку – за годинниковою стрілкою.
  2. Використовуйте засоби, які можуть знизити тертя та зробити поверхню пальця слизькою: соняшникова олія, мило, вазелін, шампунь, гігієнічна помада тощо.
  3. Зменшити набряк також допоможе будь-яка мазь на основі лідокаїну або новокаїну.

Ви також можете опустити палець (не кільце!) у холодну воду, щоб зняти набряк. Але, цей спосіб більше підходить при незначному набряку, якщо ж палець вже сильно розпух, потрібно переходити до радикальніших заходів. 

Як зняти кільце і не пошкодити його?

Якщо кільце вам дороге, як пам'ять, можна спробувати зняти його за допомогою скотчу. Обмотайте палець липкою стрічкою від нігтя до самого кільця. В ідеалі постарайтеся засунути край скотчу під кільце. Потім добре змастіть весь палець будь-якою рідиною на основі олії і прокручуючи кільце за годинниковою стрілкою, рухайте його в напрямку нігтя. Скотч має стати чимось на зразок корсета для пальця і зменшить його обсяг.

Замість скотчу можна використовувати нитку. Принцип той же самий: ви щільно обмотує палець капронової або зубної ниткою, протягує край під кільце і поступово прокручуючи і розмотуючи нитку починаєте знімати прикрасу. Такий спосіб хоч і досить болісний, але допоможе, якщо ви не знаєте, як зняти кільце з пальця, якщо воно маленьке.

Чому пальці набрякають?

Причини можуть бути різні і залежать від стану здоров'я і самого кільця. Ось лише кілька найпоширеніших причин:

  • набряки під час вагітності;
  • набір зайвої ваги;
  • неправильно підібраний розмір прикраси;
  • спека;
  • набряки після тривалого перельоту;
  • деформація кисті, пальця через перелом.

Маленьке кільце не тільки принесе вам дискомфорт та хворобливі відчуття, але й може призвести до ампутації.

Коли потрібно звернутися до лікаря?

Якщо всі описані вище способи не допомогли, набряк пальця триває вже більше години, і ви помітили, що шкіра поступово починає синіти – це сигнал, що потрібна допомога лікаря. Звернутися можна або до швидкої допомоги, або до ДСНС (Державна служба України з надзвичайних ситуацій). Звичайно, кільце рятувальники розпиляють, але, коли вибір стоїть між прикрасою та власним здоров'ям. рішення очевидне.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд