Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Як поєднувати обручки та заручні каблучки

Традиція дарувати заручні обручки і обмінюватися обручками стара, як світ. Напевно, тому довкола цих прикрас з'явилося стільки легенд, забобонів та стереотипів. У цій статті ми постараємося по-новому поглянути на таке просте і водночас складне питання: «Як поєднувати обручку та заручну обручку?».

Що таке «заручне кільце»?

Заручне кільце прийнято дарувати під час заручин: події, коли молода людина просить свою обраницю стати його дружиною. Ще кілька сотень років тому, коли заручини були скоріше актом купівлі-продажу, від заручинного кільця залежали наміри і фінансовий статус нареченого: чим більший камінь, тим багатший чоловік. 

Навіть сьогодні для багатьох дівчат розмір каменю залишився своєрідним маркером, за яким вони визначають ступінь кохання чоловіка. Але це швидше забобони, і ніяк не впливає на подальше подружнє життя. Наприклад, Каньє Вест подарував Кім Кардаш'ян аж два заручні кільця, на одному з яких був діамант у 15 (!) карат. Але це не врятувало пару від розлучення.

ТОП-3 дизайну заручного кільця

  1. Найпопулярнішим дизайном вважається виріб з великим каменем у центрі композиції та гладким обідком. Камінь може бути будь-яким: діамант, сапфір, смарагд і т.д. Це стосується і металу обідка: золото, срібло, платина, біле золото, рожеве золото тощо.
  2. Не менш популярні кільця з поєднанням великого каменю в центрі та розсипи дрібних – по обідку.
  3. Кільце незвичайної форми: у вигляді хвилі, корони, геометричної фігури тощо. Такі кільця інкрустовані розсипом каміння однакового розміру, хоча можуть зустрічатися і різні комбінації.

Що таке «обручка»?

Обручки не дарують, ними обмінюються молодята під час укладення шлюбу (у РАГСі чи церкві, без різниці). Як правило, обручки пара підбирає разом, щоб вони добре поєднувалися між собою і позначали для них щось особливе. 

Виробники, знаючи про це, пропонують набори обручок, схожих за стилем та дизайном. Але, якщо ви любите унікальність – сміливо вибирайте ті кільця, які подобаються саме вам, аж до поєднання різних матеріалів: золото+срібло, біле золото+рожеве золото тощо.

ТОП-3 дизайну обручки

  1. Класичний гладкий обідок без додаткової інкрустації. Ширина обідка може коливатися від 4 до 6 мм і більше, залежно від товщини пальців та ширини долоні.
  2. Обідок з розсипом каменів різного розміру та кількості: все залежить від дизайну кільця.
  3. Обідок складної форми з поєднанням різних матеріалів, каменів різних розмірів. Також обідок може бути прикрашений гравіюванням або мати незвичайну форму.

Прикмети та забобони

Якщо ви не вірите в прикмети – сміливо пропускайте цей пункт, а якщо вирішили «перестрахуватися», тоді представляємо вам список найпопулярніших прикмет та забобонів, пов'язаних з обручкою та заручними кільцями:

  1. Обручка має бути гладкою і без каміння, тоді і сімейне життя буде гладким, без сварок.
  2. Чим більше камінь буде біля заручинного кільця, тим багатша буде сім'я.
  3. Носити обручку потрібно на безіменному пальці правої руки, не змінюючи пальці.
  4. Знімати обручку не можна: порушується зв'язок чоловіка та дружини. А ось заручне – після весілля можете носити лише за бажанням.
  5. Носити і заручну, і обручку на ланцюжку можна – це сильний оберіг.

Основні правила поєднання обручки та заручного кільця

Ви здивуєтеся, але єдиного правила ні фешн-експерти, ні езотерики з приводу поєднання кілець немає. Ви можете носити їх на одному пальці/руці, так і на різних. Можете поєднувати кільця з різних металів, а також з будь-яким дизайном. все залежить від вашого бажання носити заручне кільце.

Але, щоб обидва кільця в комплекті виглядали гармонійно, дотримуйтесь наступних правил:

  1. Поєднуйте яскравий та класичний дизайн. Наприклад, якщо заручне кільце має великий камінь у центрі, як обручку виберіть просто гладкий обідок.
  2. Ширина обідків на обох кільцях має бути однаковою (+/- 1 мм). Обідки різної ширини виглядатимуть менш гармонійно.
  3. Якщо на одній прикрасі є різьблений візерунок, добре продублювати його і на другому виробі.
  4. Дизайн обідків теж краще вибирати однаковий: закруглений, плоский – те, що вам більше до душі.
  5. Камінці на обох кільцях повинні бути однаковими, особливо якщо вони кольорові. Погодьтеся, сапфір заручин і смарагд обручки будуть виглядати занадто агресивно.

Хоча правила для того і існують, щоб їх порушувати, тому звертайте увагу лише на своє почуття смаку та гардероб. Бажаєте яскравих та нестандартних поєднань й? Чудово! Не бійтеся експериментувати.




Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд