Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Основні принципи догляду за перлами

Перли — єдиний дорогоцінний камінь тваринного походження, що утворюється в раковинах двостулкових молюсків. Вважається символом шляхетності, елегантності та вишуканості. Крім краси та величі, також вимагає дбайливого догляду для збереження блиску.

Цікаві факти про природу каменю

Сережки з перлами, підвіски та інші вироби поєднують метал та чудові перламутрові кулі. Їхнє походження виняткове. Мінерал створює молюск, коли намагається захистити себе від стороннього впливу. Під раковину потрапляє піщинка, яка дратує молюска. Тварина захищається від чужинця, огортаючи його шарами. Так формується й раковина. Згодом мантія покриває внутрішній шар перламутром.

Зберігання перлів у домашніх умовах

Мінерал створений з органічної речовини, що зумовлює його специфіку. Головне завдання його власників — надовго зберегти первинний вигляд. Тому будьте обережні з камінням:

  1. Запобігайте контакту з іншими виробами. Це призведе до псування.
  2. Пластикові пакети не призначені для біжутерії. Вони закривають доступ до повітря.
  3. Краще не контактувати з косметичною продукцією. Виберіть окремий футляр із м'якою тканиною.
  4. Пил пошкоджує речовину, з якої створено мінерал, створюючи мікротріщини. Не допускайте цього.
  5. Якщо в кімнаті спекотно та сухе повітря, поставте біля скриньки склянку з водою.

Такі умови зберігання продовжують вік моделей. Дотримуйтесь правил, і намисто здобуде нове життя.

Як правильно носити прикраси з перлами

Мінливі тренди впливають на вибір модниць, проте протягом багатьох років ця вставка залишається популярною. Коко Шанель говорила, що перли незмінно правий, говорячи про його універсальність. Він гарний у будь-якому випадку. Так, зона декольте з ниткою, на яку нанизане біле каміння, завжди виглядає елегантно та витончено.

Правила етикету свідчать: для повсякденного образу допускається вибирати коштовності з каменем. І невеликі перли допустимі в цьому випадку. Врахуйте, що малахіт, берил і сардонікс не сумісні з цим камінням.

Для вечірнього комплекту підійде ніжний відтінок вставок. Смаглява шкіра у жінок відтінюється рідкими перлами чорного кольору.

Водночас є місця, куди вдягати таку красу не варто. Вироби не підходять для походу в сауну чи пляж. Для відвідування салону краси або перукарні вибирайте легкі прикраси, які не привертають зайвої уваги. У басейні, у спортзалі чи під час занять спортом коштовності лише заважають. Ремонт та роботи в саду не передбачають наявність прикрас.

Недбале ставлення до перлів псує їх зовнішній вигляд. Якщо хочете десятиліттями насолоджуватися блиском перламутру, не наносьте на нього косметику та парфуми. Зачекайте 10 хвилин після нанесення макіяжу.

Правила очищення виробів із перлами

Прикраси вимагають ретельного догляду, проте деякі засоби не рекомендується застосовувати:

  1. Відмовтеся від використання абразивних порошків. Завдяки ним ніжний верхній шар дряпається, а перли тьмяніють.
  2. Розчинники, оцет та інші кислоти негативно впливають на коштовність. Це також стосується рідини, яка знімає лак, без ацетону.
  3. Содова паста та тверде мило не підходять для догляду за матеріалом.
  4. Нашатирний або інший спирт є надто агресивним для таких виробів.
  5. Відмовтеся від ультразвуку. Річкові та культивовані перли відрізняються тонким покриттям. Воно зруйнується за високих звукових хвиль.
  6. Мийні засоби збагачені агресивними інгредієнтами, небезпечними для перлів.
  7. При використанні синтетичних губок, металевих гострих предметів та жорстких щіток ушкоджується перламутрова поверхня.

Для очищення підійдуть ватні палички або пензлики, тепла вода. Однак при чищенні не перестарайтеся. Плавними рухами прикрасу легко привести до ладу.

Вигідна покупка перлинних виробів в AURUM

Якщо вирішили придбати коштовності в Україні, ювелірний інтернет-магазин AURUM надасть таку можливість. Каталог включає широкий асортимент каблучок, сережок, браслетів, підвісок. Різноманітність кольорів, розмірів, моделей та металів задовольнить навіть найвибагливіших клієнтів. Зазначаючи фільтри, замовляти товар легко. Ціни в магазині доступні та конкурентоспроможні. Доставка замовлення відбувається швидко та безпечно.

Вибирайте розмір каменю, виходячи із вікових показників. Молодим дівчатам підійде 4-6 мм, зрілим жінкам — 6–8 мм, старшим жінкам — понад 8 мм. В інтернет-магазині такий вибір товару, що потрібний розмір знайдеться для кожної.

Догляд за перлами не такий складний процес, як здається на перший погляд. Якщо дотримуватись рекомендацій, можна зберегти їх надовго. Продумавши образ до дрібниць, доповніть аутфіт — каблучка з перлами, кольє, сережки підкреслять індивідуальність.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд