Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Вибираємо прикраси із позолотою

Золото, вкрите сріблом, — популярне поєднання. Воно привабливо виглядає та доступне за вартістю. Правильно вибрані коштовності із позолоченням здатні стати невід'ємним елементом іміджу жінки та чоловіка. Наносити його можна на різні предмети: каблучки, кулони, ланцюжки, сережки. Що необхідно враховувати перед покупкою позолоченої моделі — розглянемо у статті.

Навіщо сріблу таке напилення

Технологія передбачає, що ювелір робить нашарування дорогоцінного металу або сусального золота на поверхню ланцюжка. Таке покриття дозволяє виблискувати та покращує зовнішній вигляд. Ці варіанти доступніші в ціні, ніж золоті. Переваги такої обробки:

  • вона гарантує товару гіпоалергенні властивості;
  • для поновлення напилення достатньо звернутися до майстра;
  • при правильному догляді виріб носять тривалий час.

Кулони та браслети з таким нашаруванням довго не тьмяніють. Дані про нього та проба сплаву зазвичай вказані на бирці бренду.

Якісне напилення наносять рівно та щільно. Для стійкості спочатку використовують нікель і мідь, потім — чистий дорогоцінний метал. У деяких випадках додатково покривають лаком для закріплення. Зафіксовані ним коштовності довго зберігають красу та блиск поверхні.

Різновиди та способи покриття

Виріб із позолотою в Україні отримують такими методами:

  • Гальванічний — процес виконується в особливих ваннах з електролітом, через нього пускають напругу. Це дозволяє регулювати товщину нанесення та досягти рівномірного рівня металу.
  • Позолочення з родіюванням — виріб тонко покривають родієм для отримання сріблясто-білого або чорного кольору. Можна виділити окремі елементи або повністю змінити відтінок.
  • Flash Gold — у процесі застосовують мідь і срібло, нікель, золото. Прикраси виходять з червоним відтінком. Виконується за електрохімічним алгоритмом.
  • Gold Plated — моделі з товщиною шару близько 0,5 мікрона. Термін його цілісності у кожному разі відрізняється через відсутність стандарту рівня.
  • Gold Filled — підходить для масивних та жорстких браслетів-обручів, годинників, медальйонів та ланцюжків. Метал розкочують під великим тиском і за високої температури, у результаті створюють специфічну золоту фольгу на виробах. Блиск зберігається приблизно 3 роки.

Найщільніший вид покриття — Gold Vermeil, його товщина від 2,4 мікрона. Як основа підходить срібло проби 925. Сережки, каблучки та інші прикраси не тьмяніють при необхідному догляді роками.

Вибираємо виріб із позолоченням

В асортименті інтернет-магазину представлені різноманітні моделі. Щоб правильно підібрати каблучки з позолотою, враховуйте такі критерії:

  • вид та механізм обробки;
  • відповідність перевагам та віку;
  • вартість.

Від типу та алгоритму нанесення благородного металу залежить тривалість його збереження. Модель має відповідати віку. Наприклад, дівчинці-підлітку підійдуть варіанти у формі квітів, птахів чи геометричних ліній. Старшим жінкам — сережки із позолотою класичного елегантного стилю для повсякденного чи святкового образу.

На чому б ви не зупинили свій вибір, зважайте на вартість. Вона залежить від типу та методу напилення, проби срібла, складності дизайну та товщини шару. Прикраси 2,5 мікрона довго зберігають блиск і приємний зовнішній вигляд. Але коштують такі моделі дорожче.

Скільки тримається нанесення

Підвіски з якісним напиленням залежно від догляду, величини шару та регулярності надягання зберігають вигляд до 1 року. При його стиранні для відновлення зверніться до ювеліра. При неакуратному поводженні нашарування потрібно оновлювати приблизно через 2 місяці.

Рекомендації щодо зберігання

Прикраси з позолотою довше зберігають початковий стан за дотримання таких правил:

  • знімайте перед сном;
  • не надягайте, коли приймаєте душ, тренуєтеся у спортзалі та басейні;
  • знімайте під час миття посуду, особливо агресивними мийними засобами;
  • уникайте контакту з косметикою та парфумами;
  • не надягайте, коли займаєтеся фізичною працею;
  • уникайте прямих сонячних променів;
  • зберігайте окремо від інших коштовностей для запобігання реакціям з іншими матеріалами.

Тримайте у чистому та сухому місці. Під впливом вологи нашарування темніє. Бажано покласти прикраси в скриньку, внутрішня частина якої обшита тканиною. Також для цього підійдуть дерев'яні футляри.

Раз на тиждень рекомендується промивати позолочену прикрасу мильною теплою водою. Використовуйте очисники м'якої дії. Щоб позбавитися від забруднень, регулярно протирайте ювелірні прикраси фланелевою серветкою. Не можна застосовувати соду та інші абразивні речовини.

Позолота — це не елемент металу сережок, каблучок, брошок, а шар на поверхні. Тому вони вимагають більшої обережності, ніж просто товар без напилення.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд