Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Кахолонг – камінь доброти і священної чистоти

Цей молочно-білий мінерал не вирізняється ексклюзивністю, дорогою ціною і навіть вишуканістю. Тривалий час у Європі кахолонг вважали дешевкою, не придатною для ювелірного ремесла. Проте його чарівності та чудовій незайманій енергії складно протистояти, що робить камінь ідеальним жіночим талісманом. Поєднуйте прикраси з кахолонгом та інші вироби з металу і самоцвітів для створення оригінального сучасного образу.


Невибагливий і привабливий камінь

Виробний напівдорогоцінний камінь другого порядку, зовні схожий на фарфор, часто називають напівопалом. Мінерал утворюється внаслідок біохімічних і температурних процесів на невеликій глибині. Це щільно спресована суміш кристалів кварцу, тонкозернистого халцедону і порцеляноподібного опала, що визначає властивості каменю кахолонга. Твердий і досить крихкий, з раковистим зламом і невисокою щільністю, він відмінно полірується.

Натуральний кахолонг непрозорий і матовий з ледь вловимим перламутровим мерехтінням, властивим опалам. Теплий білий колір, що зачаровує, може відрізнятися ледве помітними зелено-блакитними відтінками. Ступінь втрати води і різні вкраплення роблять кожен камінь унікальним. Частинки марганцю і заліза утворюють темно-сірий розмитий візерунок, а магнезиту – дарують кахолонгу глибокий молочно-білий колір.

Географія та історія

Мінерал поширений переважно в теплому і спекотному кліматі, необхідному для випадання опадів із кремнеземного розчину. Великі родовища в Австралії, де видобувають близько половини світового обсягу кахолонга, і в Азії:

  • у Казахстані;
  • Узбекистані;
  • Туркменістані;
  • Монголії;
  • Індії;
  • Вірменії;
  • Китаї.

В локаціях з інтенсивною вулканічною діяльністю – Ісландія, США, Камчатка – самоцвіт утворюється гідротермальним способом.

Назва каменю походить від калмицьких «kahe» – «річка» і «halong» – «камінь». Монгольські буддисти, які з давніх часів мешкають на території республіки, пов'язували його із сакральною квіткою лотоса, що символізує цнотливість. Особливим значенням кахолонг вирізнявся в Індії, де його донині вважають молоком священної корови. У Єгипті ж каменю приписували протилежні властивості, пов'язуючи з Апісом, – священним биком, богом родючості.

У Європі першими використовувати мінерал почали стародавні римляни, виготовляючи з нього побутові товари та прикраси для дому – посуд, шкатулки, статуетки, мозаїку. В інших країнах декорувати кахолонгом вироби для інтер'єру та ювелірні вироби стало популярним лише у XVIII столітті.

Жіноча енергія в усьому розмаїтті

Незалежно від культури та вірувань на різних континентах мінерал однозначно ототожнює жіночу енергію. Він допомагає сім'ям, які хочуть зачати дитину, вагітним і породіллям. Прикраси з кахолонгом зменшують токсикоз, полегшують пологи і дарують щасливе материнство. Але цим не обмежуються їхні чудові властивості. Самоцвіт допомагає жінкам у всіх їхніх проявах і починаннях: від пошуку партнера до ведення бізнесу. Як камінь добра і щирості він оберігає від обманів, сварок, егоїзму і самовпевненості.

Мінерал перебуває під заступництвом Місяця і Венери, його стихія – земля, що визначає, кому підходить кахолонг. Він стане чудовим талісманом для жінок більшості Знаків Зодіаку, крім вогняних. Незважаючи на свою теплу і світлу енергію, мінерал здатний посилити природну запальність і емоційність Овнів, Левів і Скорпіонів.

Кахолонг у ювелірних прикрасах: ідеї комбінацій

Завдяки своєму зовнішньому вигляду та енергетиці «перловий опал», як часто називають камінь, чудово гармонує зі сріблом. В езотериці цей метал пов'язують з Місяцем і стихією води. Він втілює непорочність і жіночність, як і камінь кахолонг. Часто можна зустріти срібне кольє з фігурною підвіскою з кристала, а також інкрустовані ним сережки.

Браслети і намиста з ідеально відшліфованих матових білих намистин – дрібних і великого розміру – мають приголомшливий вигляд у дуеті з прикрасами з червоного золота. Гра контрастів дозволяє створювати цікаві оригінальні комбінації. Сміливо поєднуйте кахолонг з виробами інкрустованими іншими непрозорими самоцвітами. В асортименті інтернет-магазину AURUM представлений широкий вибір прикрас для жінок зі вставками:

  • онікса;
  • бірюзи;
  • малахіту;
  • кварцу;
  • агату;
  • аквамарина.

Ознайомтеся з іншими статтями блогу, щоб дізнатися, які властивості кахолонга вони посилюють.

Як доглядати за прикрасами з білим каменем

Через структуру кахолонгу окремі зразки вкрай сприйнятливі до вологи. Вони вбирають воду, яка з часом здатна зруйнувати їх. Такі прикраси краще не мити, а протирати вовняною тканиною, змоченою в рослинній олії.

Зберігати їх слід в окремому мішечку або скриньці з м'якою оббивкою подалі від вологи, прямих сонячних променів і джерел тепла. У душі, на пляжі, біля басейну, під час прибирання будинку обов'язково знімайте вироби.

Моделі прикрас, які поєднують метал, кахолонг та інші вставки краще не чистити самостійно. Через кардинально різні правила догляду за матеріалами довірте його майстру-ювеліру.

Від чого залежить ціна, і як відрізнити підробку

Хоча кахолонг камінь недорогий, його ціна також залежить від чистоти, рівномірного забарвлення, глибини кольору і якості шліфування. Завдяки невисокій вартості кожен може поповнити особисту колекцію елегантною і неабиякою прикрасою.

Натуральний камінь – матовий, з розводами і слабким мерехтінням, яке можна вловити при зміні освітлення. Якщо перед вами ідеально біла намистина, – це імітація зі скла або пластику. За тривалої взаємодії з водою кахолонг розбухає і руйнується, також він може прилипати до язика. Обидва способи недоречні при купівлі прикрас, тому замовляти вироби краще у перевірених продавців. В каталозі мультибрендового магазину AURUM представлені несхожі коштовності, виготовлені різними майстернями України.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд