Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Родоліт – мінерал кольору троянди з магічними властивостями

Вироби з камінням, що вирізняються малиновими відтінками і неповторним сяйвом, незмінно притягують погляди і стають бажаними для шанувальників ювелірного мистецтва. Родоліти належать до групи гранатів, але відрізняються від них за складом, властивостями та кольоровою гамою. Розберемося, у чому переваги незвичайного мінералу, як його носити і кому він підходить.




Історія родоліту

Про рожеві самоцвіти відомо ще з давньогрецької легенди, згідно з якою на мінерали перетворювалися сльози дочки царя морів Посейдона. Німфа Рода сумувала за своїм коханим – богом сонця Геліосом, який щодня мчав від неї на своїй вогняній колісниці.

Родоліти були виявлені в археологічних знахідках. Наприклад, вони присутні разом з іншими самоцвітами в "Угорському кубку", виготовленому в 1510 році. Тривалий час камені називали шпінеллю або бразильським гранатом. В окрему групу мінерал виділено в 1959 році за наполяганням американського вченого Б. Андерсона.


Характеристики родоліту

Мінерали, як і гранат, складаються з суміші альмандину і піропу. Але, на відміну від каменів з цього сімейства, в родолітах відзначається високий вміст заліза і хрому. Вони і дають неповторні рожево-червоні відтінки. Ідеальними у ювелірів вважаються екземпляри полуничного забарвлення. Родоліти відрізняються такими властивостями:

  1. Невеликий розмір. У природі мінерали зустрічаються у вигляді невеликих вкраплень. Найбільший камінь серед відомих огранованих – 14 каратний.
  2. Високий показник твердості – 7-7,5. Завдяки цьому мінерал з часом не тьмяніє і легко піддається огранюванню.
  3. Високий індекс заломлення. Він визначає гру світла в камені. Завдяки такій властивості сережки з родолітом або інші прикраси з ним навіть при поганому освітленні неймовірно красиво переливаються.
  4. Чистота мінералу. У ньому мало включень.

Відомі родовища

Видобуток мінералу здійснюють у різних частинах світу. Цінуються екземпляри з Танзанії: красиві камені добувають у долині річки Умбра. Самоцвіти фіолетових відтінків постачають із Бразилії. Відомі родовища розташовані також у таких країнах:

  • США;
  • Зімбабве;
  • Шрі-Ланка;
  • Кенія.

Ювелірні прикраси з родолітами

Вироби з малиново-червоними вставками приваблюють яскравим кольором, блиском і вишуканим огранюванням. В інтернет-магазині представлений широкий асортимент прикрас з рожевим гранатом. Популярні в Україні каблучки з родолітом. Вставки насиченого малиново-червоного кольору приваблюють не менше за дорогоцінні рубіни. Красу мінералу допомагає розкрити майстерне огранювання. Найчастіше застосовують такі його види:

  • овальне;
  • кругле;
  • маркіз.

Вставки рожево-червоних відтінків поєднуються з дорогоцінними металами. Вони мають гарний вигляд із червоним золотом. Композиції з прозорими малиновими самоцвітами вставляють в оправи з білого золота і срібла. Родоліт насичених тонів сумісний з прозорими блискучими кристалами:

Дивовижні властивості

Природний мінерал має потужну магічну силу. Біоенергетики рекомендують носити його:

  • жінкам: браслети з родолітом на правій руці допомагають викликати інтерес серед протилежної статі;
  • керівникам: камінь пробуджує лідерські якості, а також здатності ухвалювати зважені рішення;
  • сором'язливим людям: для поліпшення комунікації з оточуючими;
  • подружжю: для пробудження пристрасті та налагодження сімейних стосунків.

Літотерапевти вважають, що якщо носити кольє з родолітом, то це допоможе позбутися захворювань легеневої системи. Камені можуть виконувати роль антидепресантів, боротися зі стресом і нервовими розладами. Позитивна енергія мінералу нормалізує травлення, зміцнює імунітет.

Як чистити прикраси з родолітом

Мінерал забирає на себе негативну енергію, чим допомагає своєму власникові. Періодично потрібно очищати камінь від негативу (як і від банальних забруднень). Щоб зберегти блиск, виконуйте такі рекомендації:

  • раз на місяць мийте прикрасу в теплому мильному розчині з м'якою щіткою;
  • ретельно сушіть при кімнатній температурі;
  • раз на тиждень протирайте м'якою сухою серветкою.

Власникам яких знаків зодіаку підходить родоліт

Камінь не чинить ні на кого поганого впливу, але для декого, наприклад Водоліїв, він стане просто красивою прикрасою. Родоліт як амулет астрологи радять носити людям, народженим під такими знаками:

  • Лев – мінерал вчить терпіння, наповнює гармонією і позитивом;
  • Стрільці – сприяє кар'єрному зростанню і створенню міцної сім'ї.

Родоліт може допомогти знайти своє кохання Ракам і Козерогам, а Близнюкам, Дівам і Рибам – поліпшити достаток і досягти успіхів на роботі.

Кому і як носити

Прикраси з камінням ягідних відтінків купують чоловіки і жінки будь-якого віку. Молодим леді більше пасують моделі зі вставками ніжних кольорів, досвідченим дамам – з яскравими родолітами.

Вироби з малиновим камінням у гарнітурі виглядають завжди безпрограшно. Наприклад, кулони з родолітом у комплекті з каблучкою і браслетом прикрасять будь-яке вбрання. Але в моді також сміливі експерименти.

Ціна

Родоліт не належить до дорогоцінних каменів, тому вартість прикрас з ним доступна для більшості покупців. При цьому блиск, прозорість, гра світла у мінералу приголомшлива. Дорожче коштують варіанти з олександритовим ефектом: при різному освітленні колір змінюється.

На світових ринках відзначається тенденція до зростання ціни на мінерал. Тому вироби з ним можуть стати вигідним вкладенням коштів.

Як відрізнити від підробки

Скористайтеся простими способами перевірки оригінальності мінералу:

  • є природні переливи;
  • камені зазвичай невеликого розміру;
  • завдяки наявності заліза вага самоцвіту зміниться, якщо до нього піднести магніт.

Для впевненості краще здійснювати вибір такого товару, як ювелірні вироби, в інтернет-магазині з перевіреною репутацією. У каталозі можна швидко знайти всі пропозиції з чарівним каменем родоліт і замовити вподобану модель.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд