Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

З чим носити сережки-кульки

Сережки — прикраса з багатовіковою історією. Першими ювелірні вироби стали використовувати чоловіки, але зараз це переважно дівочий звичай. Сережки бувають різних форм, розмірів і дизайну. Їх носять в повсякденному житті, надягають на урочистості. Сережки-кульки — особлива категорія прикрас. Подивимося, як правильно поєднувати ці вироби з гардеробом та іншими коштовностями, щоб виглядати модно і стильно.

Причини популярності сережок-куль

Завдяки плавній обтічній формі і відсутності гострих кутів такі вироби легкі і безпечні. Вони не дряпають шкіру, не чіпляються за волосся і одяг. Шарик красиво виглядає з різних сторін, привертає простотою і природністю. Сережки округлої форми вибирають жінки різного віку. Вироби з благородних металів часто можна побачити на зірках кіно і естради.

Куляста форма пом'якшує грубі риси обличчя, робить образ більш миловидним і жіночним. Модницям доступний величезний вибір декоративного оформлення. Асортимент починається з простих маленьких металевих кульок без будь-якого декору і закінчується громіздкими сферичними елементами, інкрустованими коштовним камінням або прикрашеними різьбленням. Також є безліч проміжних варіацій: суцільнолитих і порожнистих, гладких і ажурних, точкових і довгих.

Зустрічаються сережки з одним і двома круглими елементами.

Вони можуть бути посаджені впритул до мочок або спадати до рівня підборіддя, шиї. З огляду на розмаїття варіантів варто розібратися в тому, як і з чим носити сережки-кулі.

Види: від класичного мінімалізму до розкоші

Центральний елемент у вигляді кулі присутній у всіх прикрасах цієї ніші, проте конструкція може мати відчутні відмінності. Ювеліри пропонують такі варіанти сережок-кульок:

  • Гвоздики. Мініатюрні пусети акуратно виглядають, поєднуються з одягом в будь-якому стилі, підходять активним жінкам, дівчаткам, любителям мінімалізму. Сережки не заважають, поєднуються з високою, короткою зачіскою, розпущеним волоссям.
  • Протяжки. Конструкція складається зі штирька, ланцюжка і декоративної кульки. Протягується крізь дірочку в мочці, звисає. Це частий вибір юних дівчат.
  • З англійським або французьким замком. Класичні моделі — стримані й елегантні. Підходять жінкам середнього віку.
  • З підвісками. Куля може перебувати на мочці, і від нього відходять елементи, що спадають. Або намистинами закінчуються довгі ланцюжки.
  • Конго. Великі сережки, в яких кільце просмикнуте в кулю. Використовуються в африканському або етнічному стилі.
  • Петлі. Сережки-кулі без застібок, тримаються у вусі за рахунок вигнутої форми дужки.
  • Двосторонні. Кульки різного діаметру, які нанизані на тонкий стрижень.

Ювеліри придумують всілякі конструкції і по-різному декорують намистини. У результаті виходять оригінальні і красиві вироби.


Золоті сережки-кулі з камінням: принципи поєднання із вбранням

Моделі зі вставками — окрема ніша ювелірних прикрас. Вони виглядають дуже ошатно, тому підходять для особливих випадків. Камені створюють урочистий, благородний образ, привертають увагу до обличчя, підкреслюють відтінок очей. В обрамлені золота дорогоцінні й напівкоштовні самоцвіти виглядають чудово.

Є кілька правил носіння таких сережок-куль:

  • Не комбінуйте їх з біжутерією і неформальним одягом. Сережки з каменями — вдале доповнення легкої жіночної сукні, вечірнього вбрання, модного брючного костюма.
  • Масивні і об'ємні прикраси надягайте з особливої нагоди, спокійний дизайн підходить для повсякденних луків.
  • Підберіть вставки, які підходять до кольору очей. На тлі світлої райдужки красиво виглядають блакитні, прозорі, сірі самоцвіти, а темної — червоні, чорні, сині. Перли підходять будь-якому кольоротипу.
  • Акцент повинен бути тільки один. Якщо вдягаєте сережки з великими вставками, нехай інші прикраси їх підтримують, а не контрастують. Виберіть кулі в тій же кольоровій гамі, але більш стриманого дизайну. Разом з дрібними сережками можна надіти велике кольє.
  • Дотримуйтеся принципу колірної гармонії. Під чорне плаття підійдуть білі і безбарвні камені: перли, діаманти, циркони і фіаніти. Наряди теплих тонів можна підтримати бурштином і цитринами.

Багато моделей золотих сережок з каменями — доречний варіант для щоденного використання. Білі перли прекрасно поєднуються з офісною блузою і спідницею-олівцем. Зустрічаються фіаніти різних кольорів, тому їх можна підібрати під будь-яке вбрання. Інкрустація добре буде виглядати в наборі з річним сарафаном або легким гольфом і спідницею-кльош. Діаманти ж — вірні супутники вечірніх суконь, для повсякденного носіння не підходять.

Срібні сережки-кульки — стримана розкіш

Якщо ви шукаєте універсальне рішення на кожен день — зверніть увагу на білий метал. Це гідна альтернатива помітному золоту. Срібло менш вимогливо до вибору одягу, але стилю важливо дотримуватися. Лаконічні сережки у формі кулі — гвоздики, протяжки і петлі — можна надіти на роботу в офіс. Вони також доречні в неформальному аутфіті, оскільки служать фоновою, а не основною, деталлю. Для побачення можна вибрати легкі ажурні сережки або з каменями. Світлі або кольорові вставки формують чуттєвий образ.

Ще одна перевага срібних сережок-куль у тому, що вони недорогі. Завдяки доступній ціні можна не обмежуватися однією моделлю, а вибрати кілька варіантів для різних випадків. Сережки-кулі зі срібла поєднуються з білим золотом, світлими сплавами. Це прекрасне доповнення до браслету, кольє, каблучки.

Особливості сережок з двома кульками

Конструкція являє собою тонку штангу, по обидва боки якої кріпляться намистини. Вони надягаються, замикаються або накручуються на стрижень. Цікавий ефект створює різний діаметр куль. Маленька сфера повинна розташовуватися на зовнішній стороні мочки, а велика — на тильній, в улоговинці за вухом.

Подвійні гладкі кульки доповнять строгий дрес-код, а різьблені поєднуються з молодіжним стилем. Вони оригінально виглядають з сукнею-футляром або блузою і спідницею з легких струмуючих тканин. Кульки перлів у золотому обрамленні можна вибрати в якості весільної прикраси нареченої. Casual-гардероб допускає використання сережок різних розмірів і відтінків. Декоративні елементи не обов'язково повинні бути однаковими за кольором.


Подвійні сережки також носять у моноваріанті, тобто тільки в одному вусі. Такий спосіб підкреслить авангардний стиль. Особливо ефектно сережка-куля виглядає з короткою стрижкою або гладко зачесаним, піднятим волоссям. Підкреслюється витончений вигин шиї.

Як носити сережки-кульки: поради стилістів

Особливості використання залежать від декількох факторів: віку, форми обличчя, стилю. Зрілим жінкам підійдуть великі кулі, дівчатам краще вибирати невеликі. Стилісти рекомендують брати до уваги зовнішність і ефект, який хочеться створити:

  • Дівчатам з довгою шиєю і волоссям до плечей підійдуть сережки-ланцюжки. Вони виглядають повітряно, грайливо, романтично. Їх носять на вечірки, побачення. Взимку їх краще не надягати, оскільки вони будуть чіплятися за комір або шарф.
  • Сережки-кульки з різьбленням виглядають легко і невимушено. Лінії переливаються на сонці. Підійдуть для урочистих заходів. Дуже добре виглядають разом з речами з легких і напівпрозорих тканин.
  • Кільця (конго) ефектно виглядають на тлі одягу з леопардовим принтом, у стилі сафарі, а також джинсами і відкритими топами.
  • Якщо ви віддаєте перевагу класичним рішенням, вибирайте суцільні кульки на гвіздках або з французькою застібкою. Це гарне доповнення суворого костюма, шовкової блузи, брюк зі стрілками. Не менш стильно такі сережки-кульки виглядають з неформальними сукнями, шортами і картатими сорочками.
  • Довгі вироби виструнчують кругле обличчя, пом'якшують незграбні риси квадратного і трикутного. Підвіски відволікають від неправильних ліній. Особливо виграшно виглядають «люстри» — сережки з декількома кулями, розташованими в 3-4 яруси. Подовжені моделі не рекомендуються тільки жінкам з короткою повною шиєю.

Знаючи, як і з чим носити круглі сережки, ви завжди будете виглядати привабливо. При виборі звертайте увагу на форму, тип застібки і відповідність стилю. Комбінуючи коштовності і речі з гардероба, ви кожного разу будете створювати красиві образи.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд