Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Тигрове око — камінь з енергією сонця

Мінерал із шовковистим переливом рудих та коричневих відтінків — це тигрове око, що має також різновиди бичачого й соколиного. Між собою вони відрізняються кольорами: від червоного до темно-синього з типовою смужкою зіниці. Цей камінь широко використовують у ювелірному мистецтві, створюючи особливі прикраси «з характером». Вони вважаються хорошим подарунком, бо додають натхнення і позитиву, мають силу притягувати удачу та змінювати характер власника на більш впевнений і цілеспрямований. Як правильно вибирати виріб із тигровим оком, та які таємниці він приховує, читайте далі.


Історія каменя та його родовища

За однією із легенд камінь з’явився з очей тигра, який намагався обдурити свою зграю і не ділитися здобиччю. Він сам з’їдав усе, що вполював, а потім плакав, розповідаючи про втрату через інших хижаків, неуважність, нещасний випадок тощо. Й от одного дня під час такої розповіді замість сліз із його очей посипалося каміння. Зграя зрозуміла, що все — брехня. Тигра прогнали, а «кам’яні сльози» знаходять донині.

Про силу й красу мінералу знали ще в Стародавньому Єгипті, його часто використовували в тодішніх прикрасах і статуетках, робили обереги, пишучи на поверхні особливі символи. Вважалося, що носити камінь тигрове око могли лише люди цілеспрямовані та наполегливі, а від лінивих амулет «утікав», тобто губився.

Основні родовища тигрового ока розташовані в США, Індії, М’янмі, Австралії та Південній Африці. Також камінь добувають в Україні, а саме — у Кривому Розі.

Амулет від чорної магії й не тільки

Здавна люди вірили, що в цьому камені акумульована енергія Землі та Сонця, а тому наділяли тигрове око магічними властивостями. З мінералів робили талісмани, які воїни одягали перед серйозними битвами, а в повсякденні носили для притягнення успіху й багатства. Цікавими були вірування індійців, які мали певність, що камінь важчає з наближенням небезпеки, у такий спосіб попереджаючи про неї власника.

Водночас особливі властивості тигрового ока зазначають і сьогодні. Вважається, що воно може вилікувати від безсоння та позитивно впливає на загальне самопочуття людини. Як вставку у вироби рекомендують носити тим, хто страждає ревматизмом та захворюваннями суглобів, має напади бронхіальної астми та часто хворіє на отити чи запаленнями очей. Позитивно мінерал впливає і на людей із хронічною втомою та депресією.

Характеристики тигрового ока: як відрізнити від підробки

Камінь око тигра важко сплутати з будь-яким іншим. Він має характерний малюнок та гармонію відтінків: від рудого до кремового чи темно-коричневого. Цей твердий мінерал займає сьоме місце за шкалою Мооса, що дає змогу активно використовувати його в ювелірному виробництві. Так само вперто цей різновид кварцу намагаються підробити, тому для покупки потрібно звертати увагу на декілька нюансів:

  1. Вага натурального каменя завжди більша, тоді як синтетичний аналог буде легким.
  2. Справжні мінерали мають більш пастельні відтінки, натомість штучні можуть приваблювати особливою яскравістю.
  3. Беріть до уваги місце покупки. У ювелірних магазинах ви точно придбаєте оригінал, а не його замінник.

Зрештою, справжній мінерал буде дорожчим, хоча й вартість такого самоцвіту є достатньо доступною.

Кому підходить тигрове око та із чим носити

Цей камінь називають оберегом для Дів та Близнюків. Також його рекомендують носити Терезам, Тельцям і Левам — цим знакам зодіаку камінь тигрове око допоможе досягти успіху та захистить від заздрощів людей довкола, позитивно впливатиме на їхнє самопочуття. А от Водоліям, Козерогам, Стрільцям, Овнам мінералу золотаво-рудого кольору краще уникати.

Також важливим є вибір металу для огранювання. Бо це дуже сонячний камінь, відтак особливо гарний вигляд має в золоті, доповнюючи його відтінками й підкреслюючи вишуканість поєднання. Гарно й «легко» поєднується тигрове око зі сріблом. Водночас не рекомендується носити цей камінь з іншими — у цьому випадку його магічні властивості стають слабшими, й очікуваного ефекту ви не отримаєте.

Надягати прикраси з тигровим оком можна в будь-яких ситуаціях. Більші й помітніші гарно підійдуть для вечірнього образу, делікатні — додадуть харизми офісному стилю. Що масивнішим є виріб, то лаконічнішими мають бути костюм чи сукня. Важливо створити гармонію між образом і багатим малюнком прикраси. Тоді ви точно привертатимете увагу.

Як правильно чистити камінь та прикраси

Тигрове око — камінь сонця і тепла. Тому він особливо гарно проявляє свої відтінки саме під сонячними променями. І не вигорає, тому його можна носити в задоволення спекотними літніми днями. А ще вважається, що від сонця мінерал заряджається, тому після чистки чи паузи в носінні його радять покласти на кілька хвилин під промені.

Проте, як і будь-який мінерал, потребує дбайливого ставлення, тому краще уникати механічних пошкоджень, щоб не подряпати. Зберігати вироби з оком тигра рекомендують у м’яких скриньках окремо від інших прикрас, а також якнайдалі від електроприладів, які можуть «красти» енергетику мінералу.

Мити тигрове око дозволяється під проточною водою, витираючи м’якою тканиною. Не рекомендується використовувати агресивні речовини, що можуть пошкодити шовковисту поверхню каменя.

Тигрове око в ювелірному мистецтві: від чого залежить ціна

У ювелірному виробництві використовують око тигра у формі кабошона — він має одну сторону плоску, але водночас зберігає багатство кольору та оптичну магію.

Асортимент прикрас з оком тигра широкий. Серед виробів є як лаконічні сережки чи масивне намисто, так і ніжні кольє, ексклюзивні персні та брошки, а також браслети й запонки. Особливо оригінальний вигляд мають товари зі вставкою неправильної форми, що створює завжди трендовий бароковий стиль.

У каталозі інтернет-магазину представлені моделі в сріблі та золоті різних розмірів. Замовляти можна як собі, так і в подарунок. Додайте магії у своє життя — придбайте унікальний ювелірний виріб із сонячною вставкою.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд