Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Ювелірна магія топазів London Blue

Ювелірні прикраси з синіми топазами гіпнотизують та закохують в себе з першого погляду. Таємниця не тільки в унікальності відтінків, а й магічних властивостях — ці напівкоштовні камені здатні покращувати настрій, заспокоювати нервову систему і навіть проганяти нічні жахіття. Звідки така сила в каменях небесного кольору та чому їх більше року тримають у свинцевих ізоляторах перед використанням в ювелірному виробництві — читайте далі.

Таємниця кольору і важливі характеристики

Топази — це найтвердіший мінерал у класі силікатів. За природою вони мають різні відтінки: від рожевого та жовтого до блакитного, фіолетового і рожевого. Топаз Лондон Блю — це самоцвіт глибокого синього кольору, який він отримує після спеціальної обробки. На камінь впливають нейтронами, тобто опромінюють. Для подальшого використання в ювелірному виробництві його поміщають до спеціального свинцевого ізолятора, де тримають близько року. Доти, доки не знизиться рівень радіації до безпечного для людини показника.


Родовища природних самоцвітів відомі в Україні (на Волині), а також США, Бразилії, Японії, Австралії та на Бірмі. Що вище до поверхні знаходяться камені, то більш прозорими вони будуть. Причина міститься у впливі сонця. Проте для виготовлення каблучок чи браслетів з топазом Лондон використовують вже оброблене каміння. За їх унікальний синій колір такі прикраси є одними з найпопулярніших.

Топаз Лондон в ювелірному мистецтві

Відтінок каменю Блю дуже ніжний і глибокий. У поєднанні з жовтими та білими металами він розкривається по-різному. Срібні сережки з топазом Лондон виглядатимуть інакше, ніж вироби із золота червоного чи іншого кольору. Вибір залежить від уподобань людини. Проте, як правило, сині топази поєднують зі сріблястими оправами: білим золотом, сріблом, платиною. Таке обрамлення дає змогу не приглушити, а підкреслити глибину відтінку вставки.

Важливе значення також має огранювання. Від форми, розміру каміння у виробі та кількості його граней залежить блиск і те чарівне мерехтіння, що так приваблює поціновувачів Лондон Блю. Вважається, що одні з найкращих варіантів — подовгаста форма пелюстки або ж круг із півсотнею граней. Їх часто можна побачити в кулонах та каблучках із топазом Лондон.

Як відрізнити оригінал від підробки

Зважаючи на популярність прикрас із синіми самоцвітами, можна натрапити на підробку. Щоб цього не сталося, найкраще купувати каблучки, сережки чи кулони з топазом Лондон Блю в перевіреному магазині. У такому випадку навіть при замовленні через інтернет ви будете впевнені і їх якості.

Також є кілька простих способів відрізнити топаз від кварцу, аквамарину:

  1. Лондон Блю має насичений синій колір, в іншого каменю він блідіший.
  2. Топаз важчий.
  3. Справжній камінь повільно нагрівається, тому навіть при дотику відчуватиметься прохолода.
  4. Топази електризуються та при зміні освітлення грають відтінками, замінники — ні.
  5. Наявність малюнків тріщин у структурі — аргумент на користь натуральності каменя.
  6. Ціна буде вищою, бо дешевих самоцвітів не буває.

Справжні топази довго зберігають блиск та унікальність кольору. Тому вони є справжньою знахідкою для майстерних ювелірів, які прикрашають ними вражаючі ювелірні вироби.

Як доглядати за прикрасами із синіми самоцвітами

Щоб якомога довше насолоджуватися улюбленим браслетом чи кольє з топазом Лондон, потрібно подбати про правильні умови їх зберігання та носіння.

  1. Оскільки камені реагують на ультрафіолет, не варто залишати їх надовго під прямим сонячним промінням, а ще краще — ховати до темної скриньки.
  2. Не рекомендується піддавати прикраси різким перепадам температур — це може вплинути на чистоту та глибину відтінку.
  3. Краще знімати сережки чи браслети з Лондон Блю перед купанням у солоній чи прісній воді. Радикально негативного впливу це не матиме, але регулярні водні процедури можуть поступово залишити свій слід на блиску та мерехтінні каменів.
  4. Не можна чистити камені засобами побутової хімії чи абразивними миючими розчинами. Самоцвіти тверді та міцні, але після огранювання ці властивості стають більш вразливими.
  5. Витирати камінчики краще м’якою ганчіркою, а якщо є сильне забруднення — довірити чистку майстру.

Ювелірні вироби з топазами є дуже делікатними та витонченими, тому й доглядати за ними потрібно з уважністю до деталей та обрежністю. Тоді прикраси дуже довго милуватимуть око та радуватимуть серце.

Кому підійдуть прикраси з топазами Лондон Блю

Напевне немає жінки, якій не пасував би королівський відтінок синіх самоцвітів. Тому ювелірні товари з топазами мають великий попит серед представниць прекрасної статі. Також каміння використовують у виробництві чоловічих обручок та печаток — вони додають виробам харизматичності, стають унікальними подарунками до будь-якого свята.

Топази рекомендують носити для зміцнення імунітету та відновлення життєвої енергії. Вони мають здатність позбавляти від головного болю та мігрені, нормалізують артеріальний тиск. Існують теорії щодо особливих властивостей самоцвітів: вони розвивають інтуїцію, допомагають у прийнятті справедливих рішень і навіть зупиняють стихії. А ще такі прикраси з синім каменем позитивно впливають на нервову систему, тому їх можна замовляти в подарунок запальним людям. В асортименті вдосталь моделей, щоби знайти ідеальний варіант.

Лондон Блю пасують харизмі Скорпіонів, нестримній енергійності Близнюків та внутрішній гармонії Козерогів. Не рекомендується носити прикраси з синіми самоцвітами Водоліям та Тельцям.

В ювелірних каталогах можна побачити чимало моделей прикрас із топазами різних форм, розмірів та конфігурацій. Тому підібрати найбільш вдалий варіант для коханої, подруги чи чоловіка буде нескладно. Сині самоцвіти вдало доповнюють вечірній гардероб та освіжають денні образи, підкреслюють блиск поглядів блакитнооких дівчат і додають легкості стильовим рішенням бізнес-леді.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд