Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

Значення каблучок на пальцях

Прикрашати пальці було прийнято десятки тисяч років тому. Згідно з давньогрецькою легендою, Прометей першим став носити каблучку з ланки ланцюга, яким він був прикутий до скелі. Поступово складалася традиція носіння прикрас. Вони символізували статок і владу, за їхнім знаходженнЯм на руках визначали сімейний стан власника, а іноді і рід занять. Сформувалась так звана мову каблучок. Він відрізняється в різних країнах, але є і загальні правила. Розберемося, про що говорять прикраси на пальцях.

Значення каблучок на лівій і правій руках

Вважається, що по тому, як людина носить ювелірні вироби, можна скласти його психологічний портрет. Жіночі каблучки на правій руці говорять про переважання в характері господині чоловічих якостей:

  • цілеспрямованість;
  • наполегливість;
  • сміливість;
  • завзятість;
  • воля.

Прикраси на лівій руці видають романтичну натуру. У такій дівчині більше жіночих особливостей характеру:

  • м'якість;
  • ніжність;
  • чуттєвість.

Це узагальнені правила, за якими не можна робити остаточні висновки. У людині романтизм може уживатися з наполегливістю і активною життєвою позицією. Важливо придивитися і до певних пальцІв рук, які, як вважають хіроманти, володіють різною енергетикою. Прикраси на них можуть впливати на людину.

Мова каблучок

Людина не випадково вибирає, як носити ювелірний виріб. Кожен палець знаходиться під заступництвом певної планети зі своєю сферою впливу:

  1. Великий: на нього впливає Марс. Він посилює активність, цілеспрямованість і лідерські якості.
  2. Вказівний: під покровом Юпітера. Впливає на розумові здібності.
  3. Середній: під Сатурном. Його сфера — відповідальність, організованість, впевненість.
  4. Безіменний: під впливом Сонця. Протегує сім'ї і зберігає любов.
  5. Мізинець: під впливом Меркурія. Розвиває творчість, артистизм і здатність до авантюрних вчинків.

Каблучка на мізинці: хто носить і які моделі підходять

Прикраси на цьому пальці носять рідше, ніж на інших, оскільки важко підібрати розмір. Часто це оберіг або річ, яка багато означає для господині. Тут може бути виріб з гравіюванням «Спаси і Збережи». На мізинці правої руки воліють розташовувати каблучки дівчата «з родзинкою». Їм притаманні такі риси характеру:


  • авантюризм;
  • схильність до інтриг;
  • азарт;
  • пристрасність і схильність до флірту.

Раніше на мізинці правої руки носили тонкі каблучки циганки. Їх намагалися обходити стороною, щоб не потрапити під владу чаклунства і ворожіння. У наш час мізинці прикрашають артисти, музиканти, художники та інші творчі люди. Вважається, що це дозволяє розвивати талант.

На лівій руці часто носять ювелірні вироби комунікабельні і товариські люди. Вони люблять займатися благодійністю і брати участь у громадських рухах на захист тварин і природи. Прикраси на мізинці можна побачити у політиків і дипломатів, для яких важливо володіти ораторським мистецтвом і здатністю переконувати.

Традиційне значення каблучки на безіменному пальці

У сучасному суспільстві більшість правил носіння прикрас вже не дотримується. За винятком обручок і каблучок для заручин. Для них визначено чіткі місця на руках. Вони відрізняються в різних країнах. У слов'янських народів є традиція обмінюватися під час весілля і вінчання каблучками, які носять постійно на безіменних пальцях правої руки. В Америці символ сімейної людини повинен знаходитися на лівій стороні.

Каблучки, які дарують під час пропозиції руки і серця, переносять після весілля на середній палець лівої руки. У тренді носіння обох виробів разом. Виробники випускають комплекти ювелірних прикрас для заручин та обручок в одному стилі і дизайні. Як весільні частіше купують гладкі і широкі каблучки, а для заручин — тонкі з камінчиком. Вони гармонують один з одним.

Раніше на безіменному пальці лівої руки носили каблучки вдови. Тому не рекомендувалося надягати на нього звичайні прикраси. Якщо їх носять, це говорить про романтичність і пристрасть власників, а також їх любов до розкоші. Зараз багато правил не діють, тим паче в багатьох країнах саме на ліву руку надягають символи кохання під час весілля.

Прикраса на середньому пальці

На думку психологів, таке розташування часто вибирають люди, які вміють контролювати себе. Вони розважливі і обмірковують дії перед прийняттям рішень. Іноді це особистості з жорстким і непохитним характером, але вони здатні домовлятися з іншими людьми. У центрі кисті гармонійно виглядають такі прикраси:

  • масивні, наприклад, персні та печатки;
  • ті, що дісталися в спадок від предків: вони можуть захистити від неприємностей долі;
  • з великими каменями або розсипом дрібних;
  • фалангові;
  • зі складним малюнком.

У давнину наречені придивлялися до дівчат з тонкими каблучками на середніх пальцях. Такі дівчата ставали хорошими дружинами і матерями. Якщо прикраса красувалася на правій руці, це сигналізувало про відсутність нареченого і про готовність дівчини вийти заміж. В Європі за цією ознакою визначали, що жінка з родини виноградарів або хліборобів.

Прикраса на вказівному пальці: про що говорить і яка підходить

Така прикраса на правій руці видає в жінці вольову натуру, справжнього керівника. Вона домагається мети будь-якими шляхами, проявляючи рішучість і впевненість. Таких дівчат з високою самооцінкою потрібно дивувати, банальні компліменти вони не сприймають серйозно.

Ювелірний виріб на вказівному пальці лівої руки видає в жінці креативну особистість із задатками лідера. Вона природжений управлінець, і при цьому винахідлива і вміє нестандартно мислити. Але є небезпека, що у людини «зоряна хвороба» і вибуховий характер. Для таких людей підходять:

  • каблучки-корони ;
  • персні з великими каменями;
  • нестандартні дизайнерські моделі.

У магазині AURUM представлений великий вибір таких виробів за оптимальними цінами. Вказівний перст з каблучкою у чоловіка говорить про амбіційність і рішучість. Це може бути консервативна і розважлива людина, але досить сувора. Пару століть назад на вказівному пальці носили печатки купці і банкіри. З відомих особистостей таке розташування перснів вибирали Іван Грозний і Цезар.

На лівій руці каблучка свідчить про незалежну і творчу особистість, яка не любить, коли їй дають поради і намагаються керувати. Дівчина хоче домогтися всього сама. Перстень символізує знак свободи і унікальності.

Чоловічі каблучки на великому пальці можна побачити на вольових людях з рисами лідера. Це також знак сексуальної сили. Підходять широкі і гладкі варіанти, з гравіруванням і малюнком. Для жінок модель визначається типом фаланг: на коротких носять тонкі вироби, на довгих, худих — масивні, з каменями.

Як впливають каблучки на долю людини

Носіння виробів з дорогоцінних металів на одному з пальців підсилює вплив енергетики на людину і може допомогти розвинути бажані якості. Дитячі каблучки можна одягати на певні ділянки зап’ясть, щоб посилити творчий потенціал або розумову діяльність. Вставки з природних каменів доповнюють вплив на людину.

На зап’ястях зосереджені активні точки, зіткнення з якими запускає відповідні програми. Ось приклади впливу ювелірних виробів на людину:

  1. Золото допомагає посилити творчі здібності, красномовство і комунікабельність у людині, якщо його надіти на мізинець.
  2. Талісман на середньому пальці захистить, якщо він зроблений зі срібла. А золото блокує сприятливу енергетику і жінці не рекомендують одягати на цю ділянку виріб з такого металу, щоб не втратити чарівність.
  3. Сором'язливі люди завдяки золоту на вказівному і великому пальцях можуть подолати нерішучість і вільніше почувати себе в соціумі. Срібло гасить зайву енергетику у запальних і агресивних.
  4. Безіменні пальці незаміжнім дівчатам не рекомендують прикрашати через ризик не знайти другу половинку.

Прикраси від відомих виробників

В інтернет-магазині AURUM представлені золоті та срібні вироби на будь-який смак і бюджет. У каталозі можна знайти прикраси різних стилів, гладкі і зі вставками, а також із цікавими дизайнерськими рішеннями. Купити і оплатити товар зручно онлайн. Доставка — у будь-яке відділення Нової Пошти Україною.

Крім обручок і каблучок для заручин, інші надягають, виходячи з особистих переваг. Людина інтуїтивно розуміє, як їй зручніше їх носити. Іноді вибір пов'язаний тільки з розміром: натягуються на ті пальці, на яких вони добре сидять.

Найчастіше за розташуванням прикрас на руках можна судити про характер людини і його переваги. Постійне носіння каблучок, згідно з уявленнями психологів і астрологів, допомагає поліпшити долю і особисті якості власника. Надайте право оточуючим розгадувати ваші прикраси, а самі купуйте вироби, що сподобалися, і сміливо носіть їх як захочеться, довірившись інтуїції і почуттю прекрасного.

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд