Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 8:00 до 20:00 без вихідних

У чому особливість кристалів Swarovski

Про камені цієї компанії чули навіть ті, хто не цікавиться коштовними прикрасами. Продукція австрійської фірми користується величезною популярністю на міжнародному ринку. Кристали Swarovski відомі завдяки високій якості обробки, і йдеться не про діаманти та інші камені природного походження. Фірма використовує синтетичні вставки із кришталю, створюючи неповторні шедеври. Чим виділяється цей бренд і чому він такий відомий, ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Історія компанії Swarovski

У 1892 році Даніель Сваровскі створив машину для огранювання кришталю. Головним завданням було створити «діаманти для всіх» – сяючі та бюджетні кристали, доступні для звичайних людей. Розробки Даніеля почали реалізовуватися разом з його братом Францем Вайсом та інвестором Армандом Коссом у 1895 році.

А у 1956-му онук Даніеля створив технологію, що дозволяє виробляти кольорові кристали. Це стало новою сторінкою у розвитку компанії. Доступні камені для декору прикрас та одягу набули величезної популярності, особливо серед дизайнерів. Так у моду увійшло поняття «преміальна біжутерія». З кристалів Swarovski почали масово виготовляти ювелірні прикраси. Також вони використовувалися для декору одягу та аксесуарів, вражаючи оточуючих сяйвом та блиском. Відомо, що каміння використовувалися у модних будинках Парижу, а стрази компанії обожнювала Мерилін Монро. Трохи згодом фірма почала займатися виробництвом оптичного обладнання, ріжучих матеріалів і не тільки.

Раніше емблемою компанії була квітка едельвейс, що символізує ніжність та чистоту. У 1988 році фірма змінила стиль, обравши як логотип лебедя, що позначає бездоганність і граціозність.

У компанії з часом з'явилося достатньо наслідувачів, які бажають виробляти аналогічні кристали. Але жодній так і не вдалося зрівнятися із легендарною фірмою. Нікому не вдалося створити прозоре та міцне каміння з подібним сяйвом, що й зробило продукцію Сваровські унікальною.

Особливості створення залишаються у найсуворішому секреті. Після випуску нової колекції організація знищує документацію та інструменти, щоб ніхто з конкурентів не зміг дізнатися про деталі процесу. Багатьом людям така обережність здасться надмірною, але для унікальної фірми це швидше норма.

Технологія виробництва кристалів

Камені Сваровські створюються із синтетичного кришталю. На відміну від матеріалу природного походження, у ньому немає кристалічних ґрат. Майстри ретельно обробляють каміння. Результатом ідеального огранювання стають вставки з відсутністю найменших сколів та інших дефектів.

Спочатку до складу кристалів входили свинець (35%), кремній, луг, вапно. Сьогодні каміння створюється з екологічно безпечних матеріалів. Зміст компонентів засекречено від сторонніх, як і особливості виробництва. Відомо лише, що основу становлять 70 елементів.

Цікаво те, що безбарвне каміння обробляти в рази складніше. Ювелірам необхідно створити вставки із ідеальною поверхнею. Бездоганні та сяючі кристали синтетичного кришталю – головна гордість компанії. Коштують вони дорожче, ніж фіаніти, але поступаються діамантам.

Фігурки Сваровські та їх особливості


У 1976 році компанія зайнялася створенням святкових сувенірів. Першою фігуркою стала миша. З самої появи така продукція почала користуватися великим попитом, що дало поштовх до виробництва тварин, рослин, героїв мультфільмів і серіалів із синтетичного кришталю. Зараз компанія створює масу різноманітних колекцій із представниками флори та фауни.

Найстильніші фігурки зібрані в унікальному музеї компанії, що відкрився у 1995 році. Він знаходиться у Ваттенсі і є печерою з 13 залами. Там можна побачити найрідкісніші експонати, створені працями багатьох ювелірів. Деякі входять до Книги рекордів Гіннеса. Вхід представлений у вигляді голови велетня. У ній же розташований водоспад. Поруч знаходиться канатна дорога.

Щорічно музей Сваровські відвідують тисячі туристів із різних куточків планети. Багато шанувальників кристалів приїжджають здалеку, щоб особисто побачити печери та придбати оригінальні сувеніри від легендарного виробника синтетичних кришталевих каменів. Це місце входить до списку популярних пам'яток Австрії.

Види виробів зі Сваровськи

Компанія займається виготовленням до 80% біжутерії по всьому світу. До списку найвідоміших ювелірних виробів зі Swarovski входять:

  • фігурки різних розмірів;
  • кулони,чокери, кольє та інші прикраси на шию;
  • каблучки та браслети;
  • сережки.

Не менш вишукано виглядають люстри та лампи з кришталевими кристалами. Останні використовуються як у повсякденних світильниках, так і у розкішних виробах для театрів та опер.

Прикраси Сваровські – це унікальні сяючі моделі з яскраво вираженими гранями та бездоганною поверхнею. Велика кількість блискучих каменів, з яких створюються фігурки, вражає навіть тих, хто вже знайомий з ювелірною справою.

Як відрізнити підробку від оригінального каміння

Кожний популярний бренд має наслідувачів, а також тих, хто створює дешеве каміння і видає їх за вироби Сваровські. Оригінальну прикрасу легко впізнають у ювелірній майстерні. До основних характеристик відносяться:

  • лазерне гравіювання;
  • ідеальна поверхня;
  • 100% прозорість каменю;
  • відсутність сколів та інших дефектів;
  • однакова довжина граней;
  • рівномірний колір.

Крім того, вироби завжди надаються у коробочці з фірмовим логотипом компанії. Підробити камінь Сваровськи не так просто. Замутнений кришталь викликає підозру навіть у тих, хто не сильно розуміється на ювелірних прикрасах, не кажучи вже про справжніх знавців, здатних відрізнити навіть майстерну підробку від оригінального виробу. Щоб не зустріти шахраїв, замовляйте продукцію з дорогоцінних матеріалів лише у перевірених виробників із гідною репутацією на ринку.


Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд