Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Камені блакитного кольору в ювелірному мистецтві



Різні відтінки синього – це кольори, що символізують чистоту, легкість, мрійливість. Тому прикраси з топазами й сапфірами – популярний вибір романтичних натур, дружніх і відкритих до світу. Якими блакитними каменями декорують ювелірні вироби, та в чому їхні особливості, читайте далі.

-49%
Каблучка з топазом з червоного золота
-49%
Сережки з червоного золота з топазом


Сапфір – камінь монархів

Унікальні сині самоцвіти є одними з найдорожчих, за ціною поступаються хіба що діамантам. Вони бувають як ніжно-блакитними, так і насичено оксамитовими, що дає змогу ювелірам творити дивовижні прикраси. Основні родовища розташовані в Кашмірі, М'янмі та на Цейлоні, також добувають сапфіри в Австралії, Танзанії та Мадагаскарі.

Вважається, що заспокійлива енергія кристала позитивно впливає на здоров'я і самопочуття людини. Якщо носити прикраси із цим каменем, відступить безсоння, не буде мігреней, нормалізується тиск. А ще сапфіри допомагають позбутися негативних думок і додають мисленню позитивного забарвлення, надії, віри у власні сили. У каталозі інтернет-магазину AURUM представлений широкий асортимент прикрас із ними, можна знайти товар собі до смаку.



Таємничі топази: London Blue, Sky Blue, Swiss Blue

Це найтвердіші силікати, які отримують глибокий синій колір після спеціальної обробки. Їхні родовища є в США, Бразилії, Австралії, Японії, а також в Україні на Волині. Найбільший за розміром блакитний камінь – Марабелла – свого часу знайшли в Бразилії. Його вага склала 1,6 кг.

Вважається, що носити ювелірні моделі з аквамариновими топазами – це не тільки ознака витонченого смаку, але й корисна звичка. Ці камені допомагають упоратися з нічними жахіттями й побороти безсоння, також позитивно впливають на нервову систему та лікують мігрені. За відтінками London Blue є найтемнішим, а Sky – найсвітлішим.

-49%
Сережки з червоного золота з топазом Лондон
-49%
Каблучка з червоного золота з топазом Лондон

Аквамарин – різновид берилу

Назва цього каменя перекладається як «морська вода» – Aqua Marina. У давньоримську епоху аквамарин вважався захисником моряків і траплявся у всіх відтінках блакитного. Розрізняють такі види цього мінералу:

  • Santa Maria – темний синій камінь, який добувають в однойменному містечку.
  • Espirito Santo – має відтінок, близький до індиго, родовища розташовані в Бразилії.
  • Аеродіес – блідо-блакитні самоцвіти.

Вважається, що аквамарин врівноважує людей, які схильні до бурхливих емоцій, та допомагає заспокоїти нервову систему. А ще камінь має унікальну властивість змінювати свій колір відповідно до стану здоров'я людини: у випадку хвороби він мутніє.

Медитативний індиголіт

Це різновид турмаліну, що має дивовижний відтінок між фіолетовим і синім. Основні родовища розташовані в Індії, Афганістані, Німеччині, США та Норвегії. А от найбільший мінерал був знайдений у Бразилії, його довжина становила 1 метр!

Магічні властивості синього турмаліну пов'язані із цілющим впливом на судини та очі, адже той допомагає впоратися з мігренями та нормалізує тиск, покращує зір. Його використовують для медитацій і посилення концентрації уваги.

Благородна шпінель

Це рідкісний коштовний камінь, який належить до оксидів. Має високу твердість, але на вигляд дуже тендітний та невагомий через унікальну гру відтінків. Залежно від джерела світла самоцвіт може мати однотонний колір або ж переливатися червоними вкрапленнями.

Синю шпінель ще називають кобальтовою або «ганітою». Її часто вибирають як талісман, бо вважається, що камінь має особливу космічну енергетику, здатну захистити від лиха й негативу. Люди, які носять прикраси із синьою шпінеллю, бачать віщі сни й володіють сильною інтуїцією.

Іоліт – водяний сапфір

Насправді цей самоцвіт не має нічого спільного із сапфіром. Але завдяки схожим відтінку та твердості його часто так називають. І даремно, адже іоліт – по-своєму унікальний самоцвіт, що вирізняється насиченим фіалковим кольором і хорошою міцністю в 7-7,5 одиниць за шкалою Мооса. Залежно від кута огляду камінь здатен переливатися різними відтінками: від синього до жовтувато-коричневого. За умови правильного огранювання може мати ефект котячого ока, що дає змогу створювати з ним унікальні за стилем і красою прикраси.

Основні родовища іоліту є на Мадагаскарі, в Індії, Африці й Норвегії. Цікаво, що саме ці камені вважаються символом 21-ї річниці весілля. А ще їх називають талісманами творчих людей: самоцвіти допомагають розкритися талантам і підсилюють креативне мислення, інтуїцію.

Танзаніт – камінь спокою та рівноваги

Це синій і фіолетовий різновид зоїзиту. Єдине родовище розташоване в Танзанії, звідси й назва каменю. Відтінок справжнього мінералу неоднорідний, може мати переливи зеленого та коричневого. Твердість – 6,5-7 одиниць, що є непоганим показником, але все ж носити потрібно обережно, щоб не подряпати.

Вважається, що камінь може приваблювати багатство й наділяти свого власника впевненістю. А ще він є символом затишку та рівноваги: якщо подарувати прикрасу з танзанітом коханій, це допоможе згладити конфлікт чи перепросити за образу.

Агат – самоцвіт із візерунками

Серед різновидів самоцвіту – камені блакитного кольору. Деякі відтінки навіть називають моховими – вони мають мозаїчний малюнок із вкрапленнями синіх і сірих забарвлень. За твердістю камінь доволі крихкий, тому потребує акуратного носіння. За популярністю в ювелірному мистецтві – має великий попит, бо гарно поєднується з різними металами та приваблює глибокими кольорами й таємничими візерунками поверхні.

Агати синього кольору використовують як талісмани на удачу, тому прикраси з такими самоцвітами можна замовляти в подарунок близьким людям. Також вважається, що камені мають здатність поглинати негативну енергію та знімати емоційне напруження.

Кіаніти: скляний блиск і магія перламутру

Ще одні камені синього кольору, які можуть бути глянцевими та невагомими, або ж навпаки – привертати увагу переливами мармуру. Походять зі Швейцарії, Австрії та Франції. Також родовища є в США й Кенії. Серед магічних властивостей – сила поєднувати та оберігати почуття людей, тому вироби з кіанітом часто дарують закоханим.


Товари зі статті Показати все
-49%
Каблучка з топазом з червоного золота

Залишити відгук

Каблучка з топазом з червоного золота
-49%
Сережки з червоного золота з топазом

Залишити відгук

Сережки з червоного золота з топазом
-49%
Сережки з червоного золота з топазом Лондон

Залишити відгук

Сережки з червоного золота з топазом Лондон
-49%
Каблучка з червоного золота з топазом Лондон

Залишити відгук

Каблучка з червоного золота з топазом Лондон

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд