Ваш город
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Апатит і його сильна енергетика

У ювелірному мистецтві використовують різноманітні натуральні камені. Кристали ефектно поєднуються з дорогоцінними металами у витончених прикрасах. Часто каблучки, браслети, підвіски, сережки інкрустують апатитами. Самоцвіт використовують для виготовлення вставок. Маленькі камені легко піддаються огранюванню. У той час як з великими екземплярами досить складно працювати через крихкість мінералу. Апатит привертає увагу не тільки красою. Кристал також високо цінують завдяки магічним і лікувальним властивостям. Тому вироби з напівдорогоцінним самоцвітом використовують як талісмани й обереги.


Камінь апатит: родовища

Мінерал являє собою осадову гірську породу. Її видобувають у різних країнах, включно з:

  • Канадою;
  • Іспанією;
  • Бразилією;
  • Казахстаном;
  • США;
  • Мексикою;
  • Норвегією;
  • Чилі;
  • Швецією;
  • Тунісом;
  • Алжиром;
  • Єгиптом та іншими.

В Україні камінь видобувають у Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

Камінь апатит – це природне джерело фосфату кальцію. Тому його масово видобувають для використання в промисловості. Привабливі екземпляри – оптимальна сировина для використання в ювелірному мистецтві.

Історія походження

Назва мінералу з грецької перекладається як «обман». Цьому є пояснення: камінь легко можна переплутати з дорогоцінними самоцвітами. Їхній перелік включає аметист, аквамарин, топаз, турмалін. У 1788 році апатит детально описав німецький геолог Г. Вернер.

Характеристики апатиту

Напівдорогоцінний камінь вважають крихким. Йому присвоєно 5 балів за шкалою твердості мінералів Мооса. У природі зустрічається у вигляді призматичних кристалів. Серед особливостей виділяють виражений маслянистий блиск. Що стосується гами кольорів, варто відзначити рожеві, світло-блакитні, фіолетові, темно-зелені камені. Також у місцях видобутку іноді зустрічають мінерали з оптичним ефектом котячого ока.

Дивовижні властивості натурального апатиту

Мінералом активно цікавляться літотерапевти, оскільки вважають, що самоцвіт наділений сильною енергетикою. Вона спрямована на гармонізацію думок і почуттів людини. Якщо обирають як оберіг натуральний апатит, магічні властивості кристала забезпечать захист від бід і втрат. Оберіг благоволить лише своєму власникові. Тому кристал не прийнято дарувати. Натуральний камінь також притягує віщі сновидіння. Багато з них можуть служити попередженнями про прийдешню небезпеку. Мінерали також вважаються сімейними талісманами, оскільки вони привертають добробут і гармонію. Крім того, самоцвіти захищають своїх власників від пристріту.

Лікувальні властивості апатиту відзначилися окремою увагою. Щоб отримати максимальну користь, потрібно правильно носити камінь. Якщо потрібно зміцнити зубну емаль і кістки, краще вибирати каблучки зі вставками у вигляді мінералів. Браслет рекомендують носити людям, яким необхідно оздоровити опорно-руховий апарат і позбутися причин остеохондрозу. Терапевтичні властивості апатиту також сприяють загоєнню ран і порізів. Сережки з напівдорогоцінним каменем допоможуть вилікувати безсоння і зміцнити імунну систему.

Літотерапевти вважають, що значення апатиту безпосередньо залежить від гами відтінків самоцвіту. Блакитний мінерал допомагає зміцнити ментальне здоров'я. Часто кристал використовують у сеансах гіпнозу, оскільки він допомагає проникнути в підсвідомість.

Синій апатит – чудовий вибір, якщо людині не вистачає мотивації. Напівдорогоцінний камінь сприяє підвищенню концентрації уваги й активному розвитку творчого потенціалу. Якщо людина перебуває в пошуках поля для самореалізації, сильна енергетика талісмана допоможе знайти своє покликання.

Кому підходить апатит за знаком Зодіаку

Козероги, Діви, Тельці сміливо можуть обирати мінерал як обереги, що допоможуть знайти контакт з оточуючими і налагодити гармонійні стосунки. Енергетика каменю дає змогу зробити представників знаків стихії Землі поступливими і м'якими в спілкуванні. Також апатит підійде Левам, Стрільцям, Овнам, бо допоможе спрямувати енергію в сприятливе русло.

Напівдорогоцінний камінь у ювелірних прикрасах

Асортимент моделей срібних і золотих виробів зі вставками, виконаними з апатиту, обмежений. Сам камінь крихкий, тому для інкрустації використовують самоцвіти мініатюрних розмірів. У каталогах популярних ювелірних інтернет-магазинів України представлені прикраси, що поєднують доступну ціну і привабливий дизайн. Кристали в готових виробах комбінують переважно зі сріблом 925 проби. Тому товар можна купити недорого.

Із чим носять напівдорогоцінний камінь

Замовляють каблучки, браслети, підвіски, сережки з апатитом для носіння зі святковим і повсякденним одягом. Самоцвіти холодних відтінків красиво підкреслюють як смагляву, так і світлу шкіру. Ювелірними кристалами можна доповнювати сорочки, блузи, сукні блакитного, сірого, білого, рожевого, зеленого, чорного кольорів.

Ціна каменів

На вартість натуральних самоцвітів впливають такі параметри, як розмір, маса, огранювання. Якщо апатит представлений вставкою в ювелірній прикрасі, ціну визначать характеристики сплаву дорогоцінного металу.

Як відрізнити природний камінь апатит від підробки

Натуральний мінерал завжди виявиться важчим, якщо порівнювати з кристалом-імітацією, виготовленою зі скла або пластику. Природний апатит практично не нагрівається від тепла рук. Попри те, що самоцвіту присвоєно 5 балів за шкалою Мооса, кристал можна легко подряпати швейною голкою. Якщо ювелірний камінь характеризується бездоганним рівномірним забарвленням, це має насторожити. Такий параметр – ознака підробки.

Как правильно чистить апатит

Для видалення забруднень краще використовувати слабкий мильний розчин, чисту проточну воду і м'яку серветку. Апатит може зіпсуватися під впливом високої температури. Це потрібно враховувати, доглядаючи за прикрасами зі вставками.



Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд