Ваше місто
Ваше місто
Наші магазини
Каталог
Зв'язатися з нами
0 800 759 569 (безкоштовно) 044 353 92 56
[email protected] Замовити виклик
Режим роботи
з 9:00 до 20:00 без вихідних

Камені чорного кольору в ювелірних виробах: про види та особливості

Прикраси з чорним камінням вирізняються особливими шармом і витонченістю завдяки глибокому відтінку кристалів. Темний колір гармонійно поєднується з будь-яким металом. Такі коштовності можна комбінувати з повсякденними, діловими та урочистими образами. Розглянемо найпопулярніші камені чорного кольору для виготовлення ювелірних виробів.




-49%
Каблучка з червоного золота з агатом "Коло"




Про чарівний агат

Агат легко відрізнити від інших самоцвітів завдяки смугастому забарвленню. Найвідоміші родовища кристалів – у Грузії, Індії, Бразилії, Уругваї, Молдові та Німеччині. За шкалою Мооса твердість становить 6,5-7 балів. Це багато, враховуючи, що агат – популярний матеріал не тільки для інкрустації, а й для виробів.

Ювеліри використовують для вставок камені різних розмірів. Наприклад, сережки з маленькими кристалами мають мінімалістичний вигляд. Якщо подобаються великі коштовності, серед асортименту можна вибрати з великими вставками. Популярні моделі з агатом у вигляді флористичних мотивів, наприклад, у формі конюшини.





Глибокий і насичений обсидіан

Обсидіан – кристал із незвичайним походженням. Камені чорного кольору утворюються внаслідок розливу магми та її охолодження. Коротка характеристика обсидіана:

  • твердість за шкалою Мооса від 5 до 5,5 балів;
  • скляний блиск;
  • однорідна текстура.

Деякі екземпляри можуть бути з ефектом «котяче око». Обсидіан добре поєднується з металами світлого відтінку. Можна замовити каблучку, сережки або іншу прикрасу зі срібла чи білого золота з такою вставкою. Інкрустація має контрастний вигляд на тлі світлої дорогоцінної основи.

-47%
Сережки "Конюшина" з червоного золота з оніксом
-47%
Сережки-кільця з червоного золота "Пантера" з фіанітами




Онікс: про темний кварц

Онікс – це різновид халцедону, родовища якого розташовані практично по всьому світу. Ціна каблучок та інших прикрас з цим самоцвітом не дуже висока, але їхня краса і вишуканість не поступаються моделям з іншими кристалами. У структурі онікса можна побачити різні включення світлих відтінків, завдяки цьому дизайн кожного ювелірного виробу неповторний.

Чорний камінь популярний для створення жіночих і чоловічих коштовностей. Для сильної статі можна підібрати в інтернет-магазині печатки з цим кристалом. Серед жіночих прикрас популярні масивні каблучки з оніксом. Можна вибрати сережки з аналогічною інкрустацією і носити комплектом.



Перламутр: ніжність і елегантність

Натуральний перламутр виробляють молюски. Чорний – один із найрідкісніших різновидів. Його виробляє живий організм пінна. Особливість перламутру – у променях сонця можна розгледіти світлі вкраплення, які красиво переливаються.

Не менш популярно інкрустувати коштовності білим каменем у поєднанні з іншими чорними. Наприклад, світлий перламутр гармонійно комбінується з вугільно-темним агатом. Такий варіант вставки виглядає максимально контрастно. Модель підійде, якщо хочете зробити на ній акцент. Враховуйте, що ціна виробів із чорним перламутром буде вищою, це зумовлено його рідкістю.

Авантюрин: максимум яскравості

Візуально авантюрин нагадує зоряне небо завдяки дрібнозернистій структурі. Таємничий, але елегантний, він здатний внести родзинку в будь-який образ – від повсякденного до ділового. Прикраси з авантюрином чудово поєднуються з вечірніми вбраннями.

Найбільші родовища самоцвіту розташовані в Бразилії, Чилі, Австралії та Іспанії. Авантюрин вирізняється характерним скляним блиском. Він красиво переливається в променях сонця.

Сапфір: максимум сяйва

Сапфір – кристал з високими відбивними властивостями, завдяки яким він красиво блищить і переливається. Камені видобувають в Австралії, там розташовані найбільші родовища. Твердість за шкалою Мооса сягає 9 балів із 10. Такі кристали можна сплутати з сапфірами «чорна зірка». Їхня особливість – при потраплянні на них світла воно відбивається у формі небесного тіла.

Сапфіри «чорна зірка» коштують дорожче, ніж класичні кристали темного відтінку. Їх видобувають на заході Африки, в Індії та Таїланді. Самоцвіти цінуються завдяки незвичайному зовнішньому вигляду і рідкості. Чорна зірка може бути з класичним відтінком, а також з рожевим або фіолетовим відливом. Виріб з таким самоцвітом – спосіб зробити акцент в образі на нетривіальності та особливості коштовності.

Фіаніт: для яскравих образів

Фіаніт – кристал, який часто порівнюють з діамантом через сяйво і називають його штучним замінником. Виробники пропонують широкий вибір виробів з цими каменями, наприклад, можна купити:

  • кулони з яскравим блиском;
  • авторські підвіски;
  • витончені каблучки;
  • оригінальні сережки.

Чорний камінь може виступати як самостійний елемент інкрустації або доповнювати основний самоцвіт. На вартість ювелірного виробу з такою вставкою впливають розмір фіаніту, його блиск і чистота. Чим вище сяйво і більший кристал, тим дорожча прикраса.

З яким каменем вибрати

У ювелірних каталогах представлені різні моделі з темними самоцвітами. Під час вибору визначтеся, наскільки блискучою має бути інкрустація, чи допустимі вкраплення інших відтінків, на який бюджет розраховуєте. Якщо хочете недорогу коштовність з насиченою вставкою, зверніть увагу на моделі з чорними фіанітами.

Розкішно виглядають вироби з оніксом, обсидіаном і агатом. Не менш популярні прикраси з комбінацією самоцвітів. В Україні можна купити вироби з чорним камінням з різних металів, але особливо контрастний вигляд мають ті, що з білого золота і срібла. Не менш популярні моделі з класичного жовтого аурума і червоного.

Якщо хочете каблучку, сережки або кулон із чорною вставкою, але не любите каміння, зверніть увагу на моделі з емаллю. Це спеціальне покриття з характерним скляним блиском. За допомогою емалі ювеліри створюють прикраси зі вставками різних форм і розмірів. Вироби красиво переливаються, мають оригінальний вигляд і надовго зберігають первісний лиск. Коштовність із чорною вставкою – спосіб стильно розставити акценти в образі.


Товари зі статті Показати все
-49%
Каблучка з червоного золота з агатом "Коло"

Залишити відгук

Каблучка з червоного золота з агатом "Коло"
-47%
Сережки "Конюшина" з червоного золота з оніксом

Залишити відгук

Сережки "Конюшина" з червоного золота з оніксом
-47%
Сережки-кільця з червоного золота "Пантера" з фіанітами

Залишити відгук

Сережки-кільця з червоного золота "Пантера" з фіанітами

Введіть номер телефону і ми вам зателефонуємо за кілька секунд